Basında Vatan Partisi - 6 Kasım 2020 Cuma

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

6 KASIM 2020, CUMA
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) GÜNLÜK EVRENSEL – 6 KASIM 2020 – AHMET YAŞAROĞLU
“Milli Birlik” Tehlikede!
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç’un İşçileri Kim Tahrik Ediyor? başlıklı Aydınlık gazetesinde yayımlanan köşe yazısına cevap veren bir köşe yazısı. Yazıda esas olarak Yıldırım Koç’u işçilerin sermaye ve iktidarın çıkarlarına kendi rızaları ile boyun eğmeleri için canla başla çalışmakla suçlamaktadır. Toplumun tüm kesimlerinden fedakârlık politikası çarpık “antiemperyalizm” olarak değerlendirilmiş.

 

2) KARAR – 6 KASIM 2020
İktidar Barzani’yi Aracı Yaptı PKK ile Temas Kuruyor
DEVA Partisi Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Emin Ekmen KARAR TV'ye konuştu: Çözüm süreci bir tecrübeydi orada kaldı. 13-14 girişim var hatta geçen hafta yine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi üzerinden bir görüşme trafiği yürütüldüğüne dair güvenilir kaynaklardan haberler yayınlandı. “IKBY, PKK'nın kendi toprakları içerisindeki varlığını daraltmaya çalışıyor, bunu da Türkiye ile belirli bir ilişki içerisinde yürütüyor.” dedi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in PKK elebaşı Öcalan'a ilişkin yakın zamanda dile getirdiği iddiaları hatırlatan Ekmen "O zaman bütün bu verileri bir arada düşünebiliriz. Irak Kürt medyasında çıkan haberler (IKBY Sınır Güvenlik Komutanı ile PKK’lılarla görüşmesi sırasında SİHA’larla vurulmasını kast ediyor) ile Perinçek'in bu cümlesi ile ondan önce PKK'ya yönelik doğrudan biliyorsunuz Bağdat hükümeti açık bir nota yayınladı çünkü adamların resmi-bölgesel neyse alay komutanıydı o bombalamada öldürülen. Ama gerilimi de yükseltmek istemediler. Bu durumda, işin içine Perinçek aklı, işin içine Ağar aklı karıştıktan sonra biz burada makul, anlaşılabilir analizler ne kadar yapabiliriz ki?" ifadelerini kullandı.

 

 

TV HABERLERİ

 

1) HABER GLOBAL – 5 KASIM 2020
Jülide Ateş’le 40

Jülide Ateş: Siz bu dönemde HDP’ye yönelik en sert eleştirilerinizi de Aydınlık gazetesine verdiniz. Bu da insanları şaşırttı. Çünkü Aydınlık gazetesi dediğinizde Vatan Partisi’nin bir yayın organı algılanıyor. Sizin de Doğu Perinçek’e “derin devlet” atıflarıyla eleştirileriniz ve bakış açınız aslında mâlum. Altan Tan HDP’yi eleştirmek için neden Doğu Perinçek’in gazetesini seçti?

Altan Tan: Bu bir tevaffuk, bir tesadüf. Üst üste gelmiş bir hadisedir. Sayın Ayhan Bilgen’in beyanatları oldu. Biz bu beyanatlardan birkaç gün önce de beraberdik gözaltında sayın Ayhan Bilgen’le ve diğer arkadaşlarla. Aynı gün birçok gazete arka arkaya bana Ayhan Bilgen’in bu beyanatlarıyla ilgili görüşlerimi sordu. Mesela bir örnek vereyim: Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan. Bunları en doğru şekilde bir, iki, üç diye teker teker yazdı. O gün Sabah, ODA Tv, Aydınlık gibi gazeteler beni aradılar. Farklı gazeteler ve dergiler tarafından fikrim soruldu. Bunların hepsine de benzer cevaplar verdim.

http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/GgyhyKHImudrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1#

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) İSTANBUL TIMES – 6 KASIM 2020
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten Önemli Tespit:
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin ekonomik ve askeri planda rakipleri karşısında gerilediğini belirterek “Dünyanın toplam üretiminin yarısı ABD’deydi, şimdi ise bu oran yüzde 15’te. Eski askeri üstünlüğünden de yoksun durumda” diye konuştu.

https://www.istanbultimes.com.tr/guncel/vatan-partisi-genel-baskani-dogu-perincekten-onemli-tespit-h46649.html

 

2) FİB HABER – 6 KASIM 2020
Vatan Partisi uyarıyor: “Bu kanun düzenlemesi çalışma yaşamına darbe indirir, birliği bozar!”
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İşçi - Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, TBMM’ye sunulan “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifiyle’’ ilgili açıklama yaptı.

http://www.fibhaber.com/siyaset/vatan-partisi-uyariyor-bu-kanun-duzenlemesi-calisma-yasamina-h123574.html

 

3) GÜNLÜK EVRENSEL – 6 KASIM 2020 – AHMET YAŞAROĞLU
‘Milli birlik’ tehlikede!
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç’un İşçileri Kim Tahrik Ediyor? başlıklı Aydınlık gazetesinde yayımlanan köşe yazısına cevap veren bir köşe yazısı. Yazıda esas olarak Yıldırım Koç’u işçilerin sermaye ve iktidarın çıkarlarına kendi rızaları ile boyun eğmeleri için canla başla çalışmakla suçlamaktadır. Toplumun tüm kesimlerinden fedakârlık politikası çarpık “antiemperyalizm” olarak değerlendirilmiş.

https://www.evrensel.net/yazi/87483/milli-birlik-tehlikede

 

4) SİYASET CAFE
Doğu Perinçek’ten önemli tespit: ABD’nin efendiliği bitti artık dünyayı terörize edemez!
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında açıklamalarda bulundu. Ulusal Kanal’ın Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, Ana Haber Sunucusu Teoman Alili ve Aydınlık gazetesi Ekonomi Muhabiri Recep Erçin’in sorularını yanıtlayan Perinçek, yeni başkanını seçmek üzere olan ABD hakkında önemli saptamalar yaptı. Perinçek, ABD’nin bir yol ayrımına geldiğini, ya askeri planda kendisine yenilgiler getiren önceki siyasetini zorlayacağını ya da inişe geçen ekonomisini düzeltmeye yöneleceğini belirtti.

https://www.siyasetcafe.com/dogu-perincekten-onemli-tespit-abdnin-efendiligi-bitti-artik-dunyayi-terorize-edemez-76422h.htm

 

5) HAKSÖZ HABER
Perinçek’i tövbeye davet edip nasihat ettiniz mi?
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Yeni Akit gazetesini ziyaret etmesi üzerinden Yeni Akit gazetesine eleştiride bunulmuş. Yeni Akit’in Doğu Perinçek’i ziyaretçi olarak kabul etmesini şaşkınlık ve öfke ile karşıladıklarından bahsetmişler. Genel Başkan Doğu Perinçek’i Katil Esed’in arkadaşı, Türk milletini İran tehdidi ile korkutup şimdilerde molla rejimine en büyük veren kişi olmakla, her an örtülü şekilde Müslümanları hedef almakla ve benzeri suçlamalarla itham etmişler.

https://www.haksozhaber.net/perinceki-tovbeye-davet-edip-nasihat-ettiniz-mi-136487h.htm