Basında Vatan Partisi - 30 Ekim 2020 Cuma

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

30 EKİM EKİM 2020, CUMA
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) YENİÇAĞ - Selcan Taşçı
Bu yazının yüzlerce benzerini, sanıkları bakımından da, isnat edilen suçlar bakımından da elma İle armut kadar farklı 16 iddianamenin bir dosyada birleştirildiği, bir de üzerine tüy diker gibi ideolojik bir rövanş markası olarak "Ergenekon"la etiketlendiği o tarihi torba dava sırasında da yazdım; hatta davaya dönüşmeden önce soruşturma aşamasında da... Hizaya çektiklerini varsaydıklan yüzlerce insana, "Hadi bakalım sen şimdi bize "FETÖ" diye bir terör örgütü olmadığını ve bunu kurmadığını, yönetmediğini ispatla", "Hadi bakalım, sen şimdi bana darbeye teşebbüs etmediğini, suikast planlamadığını ispatla" dediği zamanlarda da devre muktedirleri... Tuncay Özkan İçin de yazdım. .. Mustafa Balbay İçin de yazdım... İlker Başbuğ için de yazdım... Hasan Atilla Uğur için de yazdım... Güler Kömürcü için de yazdım... Doğu Perinçek için de yazdım... Mehmet Haberal için de yazdım... Veli Küçük İçin de yazdım... Bambaşka olan ama aynı mağduriyeti yaşayan bu insanların hiçbirini ayırmadım."

 

2) İstanbul Gündemi
Gelecek Partisi Ümraniye İlçe Başkanı: "Bu sorunların tahammül düzeyi vardır. AK Parti'nin kuruluşunda Türk siyasi tarihinin belki de en iyi kadrosu var. Peki şu anda hiçbiri var mı? Hepsi uzaklaştırılmış durumda. Ben ülkenin Cumhurbaşkanı'nın, Doğu Perinçek tarafından eleştirilen partinin yanındayım. Doğu Perinçek'in sahip çıktığı, Metin Feyzioğlu'nun desteklediği bir yapının yanında olmam mümkün değil" diye konuştu. olacaktır."

 

2) İstanbul Gündemi
Vatan Partisi, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına yönelik son saldırısına karşı bir basın bildirisiyle Azerbaycan'a destek verdi. Parti, 'Karadeniz-Akdeniz . Dostluk ve Barış Planı' ile bölgedeki tehditlere çözüm önerileri sundu.
Ermenistan ordusunun Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı saldırısına karşı Vatan Partisi'nden açıklama geldi. Vatan Partisi Merkez Basın Bürosu'nun açıklamasında Ermenistan'a tepki gösterildi ve Azerbaycan'la dayanışma mesajları verildi. Mesajda "Bir süredir sınır hattında provokasyonlarını sürdüren Ermenistan, kardeş ülke Azerbaycan'ın topraklarına yönelik geniş kapsamlı saldınlar düzenlemiştir. Saldında Azerbaycan mevzileriyle birlikte sivil yerleşimler de vurulmuştur. Ermenistan'ın saldırısını şiddetle kınıyor, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye, kardeş olarak gördüğü Azerbaycan'ın her zaman olduğu gibi bugün de yanındadır" ifadeleri yer aldı.

3) Söke Express Gazetesi - Ensar Turgut Tekin
"O yıllarda başbakan Sayın Tansu Çiller Hanım idi. İşte, İşçi Partisi Söke İlçe Başkanı Sayın Dr. Hüseyin Karakuş ile Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek'in benden programa katılmalarının ana konusu bu toplantı ile alakalı idi. Bana öyle şeyler söylediler ki, onları programa almamam çok yanlış olurdu. Program da önce Dr. Hüseyin Karakuş, daha sonra, Genel Başkan Doğu Perinçek Özet olarak şunları canlı yayında hem belgelediler ve hem de anlattılar. Ben de bu anlatılanları o zamanlar yazı yazdığım, "YENİ SÖKE" gazetesinde yazdım ve yayınladım. Bana inanmayanlar adı geçen gazetenin arşivlerinden bulup okuyabilirler. İşi uzatmayalım Olayın kısaca Özü şu idi: "İçlerinde İngiltere Prensinin de bulunduğu ve bizden de başbakan Tansu Çiller'in olduğu ve Koçlarında bulunduğu bir topluluk, Ege Denizi ile Bafa Gölü arasında bir kanal açacaklar ve Bafa Gölünü bir Yat limanına dönüştüreceklermiş! Eğer bu doğruysa, Korkunç bir proje. Dünyada bir eşi ve benzeri olmayan bu doğa harikasını öldürmek anlamına geliyordu."

 

 

TV HABERLERİ

 

CNN TÜRK - Güne Başlarken
Öncü Gençlik'in Fransız büyükelçiliği önündeki protestosunu verdi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/0gs6z3sj5y9rQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=0&b=0&isH=0&1

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) VERYANSIN TV - Yavuz Alogan

"Ve nihayet Abdullah Öcalan… Doktor Doğu Perinçek, yakınlarda onu televizyon ekranlarında PKK’ye silah bırakma çağrısı yaparken göreceğimizi söyledi. Ne de olsa “içeriden” haber alıyor. Hukukçu Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Apo’nun sadece televizyona değil dışarıya da çıkacağını söyledi. Şunu anlıyoruz ki Abdullah Öcalan, Saray’ın ihtiyaçlarına uygun olarak bir yere, televizyon ekranlarına ya da dışarıya ya da her ikisine birden çıkacak, hatta belki bir yurt gezisi yaparak iç cepheyi güçlendirme faaliyetlerine önemli katkıda bulunacak. Bu gelişmeyi farklı bir “çözüm süreci” hazırlığı olarak görmek de mümkün. Böylece Apo adındaki ölü kabuk, önemli bir âlet olarak canlandırılıp gündeme sokularak, siyasetin dizayn edildiği sahnenin karanlık bir köşesine yerleştirilmiş oluyor."
https://www.veryansintv.com/bir-demet-balon-kizil-elma-ve-yeni-oyuncular

 

2) DOĞRU HABER
"Sizce bu pankartı hangi partinin gençleri taşıyor?"

Bir başka misal; Doğu Perinçek’in İslamcı bir söylem kullanabileceğini 20-30 yıl önce hiç kimse tahmin edemezdi. Misal Perinçek’in 30 yıl önce “ben ateist değil Müslümanım. Bayram namazlarını kaçırmam, Cuma namazlarına vakit nispetinde gitmeye çalışıyorum” deme ihtimali var mıydı. Asla yoktu.Dün Perinçek’in partisi Fransa’yı kınadı. Ama Vatan Partililerin ellerindeki fotoğraflar ve taşıdıkları afiş oldukça ilginçti. Ellerinde sarıklı din adamlarının(Kaşgarlı Mahmut, Sütçü İmam, İbni Rüşd, İbni Haldun) fotoğrafları; pankartta ise “Türkiye ve İslam düşmanı bu hayasız akını durduracağız” yazıyordu. İşçi Partililerin sarıklı İslam önderlerinin fotoğrafını eline alabileceğine kim inanırdı?
https://dogruhaber.com.tr/haber/703177-sizce-bu-pankarti-hangi-partinin-gencleri-tasiyor/

 

3) AKŞAM
Alçak hakarete karşı tek ses: Türkiye güçlenecek faşistler kaybedecek

Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, İslam peygamberi Hazreti Muhammed’i hedef alan karikatürleri savunması ve Charlie Hebdo dergisinin Başkan Erdoğan’ı hedef alan karikatürüne tepki gösterdi. Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı (ortada) elçilik önünde basın açıklaması yaptı.
https://www.aksam.com.tr/guncel/alcak-hakarete-karsi-tek-ses-turkiye-guclenecek-fasistler-kaybedecek/haber-1121639

 

4) AKİT
Perinçek’in kanalında şaşırtan Cübbeli Ahmet Hoca sözleri: Etrafında çok dolaştılar ama…

Doğu Perinçek'in sahibi olduğu Ulusal Kanal'da Prof. Dr. Emin Gürses Cübbeli Ahmet Hoca hakkında yaptığı açıklamada, İstanbul'un Fatih ilçesinde patrikhanenin her yeri satın almak istediğini ama Cübbeli Ahmet Hoca'nın buna izin vermediğini söyledi.
https://www.yeniakit.com.tr/haber/perincekin-kanalinda-sasirtan-cubbeli-ahmet-hoca-sozleri-etrafinda-cok-dolastilar-ama-1428938.html

 

5) GERÇEK GÜNDEM
AKP ve Vatan Partisi arasında dikkat çeken görüşme

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan başkanlığındaki parti heyeti, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’u Meclis’te ziyaret etti.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/225320/akp-ve-vatan-partisi-arasinda-dikkat-ceken-gorusme?utm_source=share-whatsapp

 

6) DÜRÜST HABER
MECLİS BAŞKANI TÜMTÜRK, “PERİNÇEK İSLAM’I SİYASETİNE ALET EDİYOR”

Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Tümtürk, “Doğu Perinçek haklı olarak Fransa’ya ve Cumhurbaşkanı Makron’a İslam’a saygısızlığından dolayı tepki gösteriyor. Eğer Perinçek gerçekten İslama saygı duyuyor ve tavrında samimiyse neden İslam’ı Çin kominist partisine uyarlayacağız diyen, Doğu Türkistan’da 35 milyon Müslüman Türk’e soykırım uygulayan adeta İslam’a savaş açan Çin devlet başkanı Şi jingfing’e tepkisiz. Demek ki mesele İslam değil. İslamı siyasetine alet ederek trübüne oynuyor” dedi
https://www.durusthaber.com/meclis-baskani-tumturk-perincek-islami-siyasetine-alet-ediyor-50026h.html

2020_10_29_İstanbul Gündemi_Azerbaycan İn Yanindayiz_98837049_(1)
2020_10_29_İstanbul Gündemi_Azerbaycan İn Yanindayiz_98837049_(1)
2020_10_29_İstanbul Gündemi_Cumhur İttifaki Ülkeyi Yönetemiyor_98837104_(1)
2020_10_29_İstanbul Gündemi_Cumhur İttifaki Ülkeyi Yönetemiyor_98837104_(1)
2020_10_30_Söke Ekspres Gazetesi_ İh Ensar Turgut Tekin E-mail Tekinensarturgut@gmail.com_98837997_(1)
2020_10_30_Söke Ekspres Gazetesi_ İh Ensar Turgut Tekin E-mail Tekinensarturgut@gmail.com_98837997_(1)
2020_10_30_Türkiye de YeniÇağ_Selcan Taşçi Hamşioğlu Keşke_98833891_(1) (1)
2020_10_30_Türkiye de YeniÇağ_Selcan Taşçi Hamşioğlu Keşke_98833891_(1) (1)