Basında Vatan Partisi - 29 Ekim 2020 Perşembe

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

29 EKİM 2020, PERŞEMBE
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETE HABERLERİ

 

1) TÜRKİYE GAZETESİ - Rahim Er

Bunlar olurken, Salyalı ağızlarla bu haçlı saldırıları yapılırken Türkiye muhalefeti nerededir? Bu hayâsızlıklara Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve Cumhur İttifakı sözcüleri cevap veriyorlar. Hadi "HDP iflah olmaz hâllerdedir" diyelim. Peki, CHP nerede, İYİ Parti ne yapıyor? Muhalefet, şer merkezlerine Doğu Perinçek kadar olsun ağzında gevelemeden, yiğitçe, net ve cepheden bir cevap veremedi. Faik Oztrak gibi önde gelen bir CHP sözcüsü daha yerli konuşsun isterdik. "Evet iyi etmiyorlar ama... Erdoğan da din üzerinden siyaset yapmasın!.." Dediği bu... Oldu mu ama? Haçlı dünyası harekete geçmiş Peygamberimize saldırmakta, bu ülkenin Cumhurbaşkanını aşağılamakta, dinimizi bozmaya çalışmakta, polisleri camileri basmakta iken böyle bir söz edilemez!..

 

2) DÜZCE POSTASI - Prof. Dr. Celal Erbay (Yeni Yüzyıl Ünv. Hukuk Fakültesi Dekanı - 23. Dönem Ak Parti Mv.)
"İmanımızla beraber hücrelerimizde yenilendi. Ben, bu yemlenme ve ruh yücelmesini yalnız kendimde görmüyorum. Doğu Perinçek bile San Yeleklilerin çavuşuna seslenerek Hz. Muhammed, insanlığın büyük değeridir. Ona saygısızlık, insanlığa ve medeniyete dil uzatmaktır!" diyerek Efendimize olan saygı ve bağlılığını ortaya koyuyordu."

3) AKŞAM GAZETESİ
VATAN Partisi Öncü Gençlik üyeleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İslam peygamberi Hazreti Muhammedi hedef alan karikatürieri savunması ve Charlie Hebdo dergisinin Başkan Erdoğan'ı hedef alan karikatürüne tepki gösterdi. Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursah (ortada) elçilik önünde basın açıklaması yaptı.

 

4) ANAYURT
Vatan Partisi Öncü Gençlik, Fransa Büyükelçiliği önünde Charlie Hebdo'nun kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konu edildiği karikatür üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protesto etti. Öncü Gençlik üyeleri, Büyükelçilik önünde Sütçü İmam, Kaşgarlı Mahmut, Farabi, İbn-i Sina ve İbni Haldun'un resimlerini taşıdı.

 

 

TV HABERLERİ

 

1) AKİT TV - Manşetlerin Dili
Gazete manşetlerinin değerlendirildiği programda AKİT gazetesinin yöneticisi Murat Alan, Aydınlık gazetesinin manşetini büyük ekrandan verdi. Doğu Perinçek'i, Hz. Muhammed'le ilgili sözlerini övdü. (Akit yazarı Ali Karahasanoğlu araya girerek "28 Şubat'ta ve Şeytan Ayetleri kitabının çıktığı yayınevi Kaynak Yayınları'nın sahibi..." dedi) Murat Alan, Karahasanoğlu'nu susturdu ve Aydınlık'ın manşetini Yeni Asya ve Karar gazetesiyle kıyasladı ve diğer iki gazetede Hz. Muhammed'e yönelik saygısızlığa tepki verilmediğini söyledi. Karar gazetesinde Ali Babacan'ın açıklamasında da benzer bir tepkisizliğin olmasını eleştirdi.

http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/IcsAihRcpWZrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

2) AKİT TV - Detay
Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, "Mustafa Sarıgül'ün yeni parti kurma girişimi ve Cumhur İttifakı'nı destekleyip desteklemeyeceğiyle ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Orada Doğu abi var. Doğu Perinçek'in oyunun yüzde 10 kadar oy alamaz. Doğu Perinçek'in oyu kaç, milyonlar mı aldı bilmiyorum." (Sunucu "Binde 1 sabit oyu var Doğu Perinçek'in" diyor) ifadelerini kullandı.

http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/-raMpWBbKltrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1


3) ARTI TV - Gün Başlıyor
(Aydınlık gazetesinin Hz. Muhammed'le ilgili manşeti ekranda.) Sunucu Nazım Alpman, "Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bekliyoruz bu yıl Hacca gitmesini." dedikten sonra Aydınlık'ın manşetini ve spotunu okuyor. Aslında Avrupa'da çok sayıda basılı eser, makale bulunuyor. Bunu Nedim Gürsel akademisyen kimliğiyle araştırdı, topladı yazdı Fransa'da yayımlandı ama Türkiye'de yayımlanamıyor. Üç yıldır Doğan kitap bunu basamıyor. Farklı bir yayınevini denedi fakat hukukçular ağır cezalık bir oluşturabileceğini söylüyor. Avrupa'da O'nu Hz. Muhammed'i olumlu bulan düşünürler, filozoflar yazarlar olduğu gibi eleştirenler de var tabi. Biz sadece pozitif yönleriyle gündeme gelmesini arzu eden bir toplum olarak bunları benimseyemiyoruz. Doğu Perinçek de uzun yıllar, 'dinsiz,' 'Allahsız' sıfatlarıyla takdim edilip üzerinde bir algı oluşturulduktan sonra yaşlılık döneminde hidayete ermesinin kanıtı olsa gerek. Bu dönemde fırsat bulursa Hacca giderse güzel olur.
Aydınlık'ın manşeti tarihi olarak not düşülecek bir köşe noktası. Doğu Perinçek'in kitabı da aynı şekilde. Kaynak yayınlarından çıkan 'Hz. Muhammed Silahlı Peygamberin Medeniyet Devrimi' kitabı kısa sürede çok sayıda baskı yaptı' demiş."

http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/GLTr4qXSni1rQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

4) ARTI TV - Medya Terapi
Sunucu Zafer Arapkirli, Aydınlık Gazetesinin Hz. Muhammed'le ilgili manşetini okuyor.

http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/0f2T7ovKkoJrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

5) CNN Türk -Ana Haber
Öncü Gençlik'in Fransız büyükelçiliği önündeki protestosunu verdi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/uTH-BrMcBflrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=0&b=0&isH=0&1

201029 AKŞAM GAZETESİ
201029 AKŞAM GAZETESİ
201029 ANAYURT
201029 ANAYURT
201029 DÜZCE POSTASI
201029 DÜZCE POSTASI
201029 TÜRKİYE GAZETESİ
201029 TÜRKİYE GAZETESİ