Basında Vatan Partisi - 27 Ağustos 2020 Perşembe

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

27 AĞUSTOS 2020, PERŞEMBE
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) MAVİ DİDİM - 27 Ağustos 2020
NASIL SİNDİREBİLİYORSUNUZ? - Ünsal Yalçınkaya
Bundan beş sene öncesine kadar "15 Şubat 2015" adını İşçi Partisi olarak devam eden Sayın Doğu Perinçek ne oldu anlayamadan keskin sosyalist görüşünden vazgeçerek Kemalist oluverdi. Bir algı mı yönetmişti ne! Birdenbire Kemalist kesiliverdi. Mao'cu çizgisinden vazgeçip Kemalist olduğunu ortaya koymaya çalıştı. FETÖ kumpasları içinde Ergenekon Lideriymiş gibi ortaya konması ile biz Kemalistleri, Sosyalistleri, yani sözün kısası FETÖ-AKP iş birliğine karşı olan herkesin yer aldığı safların bir kısmını yanına çekmeyi başarmış bir lider izlenimindeydi. Yetmedi birde Avrupa'da Ermeni Soykırımı yalanı rüzgârı esmekteydi. Bu Ermeni Soykırımı yalanına karşı örgütlenmiş TALAT PAŞA komitesi içinde yerine alan sayın PERİNÇEK kahramanlık yaparak Avrupa'nın göbeğinde İsviçre'de Ermeni Soykırımı yalanına büyük bir haykırışla YALANDIR diyerek karşı çıkmış ve oradaki yargılanmamın sonucunda bende dahil kendini Kemalist diyenlerin hepsi bir araya gelmeye karar verince Ergenekoncu, Balyozcu, Askeri Casusluk gibi Kumpas mağdurlarının hepsi VATAN Partisi çatısı altında birleşerek Doğu Perinçek başkanlığında VATAN PARTİSİ’NDE örgütlendiler. Benim gibi kendini Kemalist diye niteleyenlerde orada yerlerini aldılar. Zaman ve süreç için sayın Perinçek geçmişteki yüzünü ortaya çıkartmaya başlayınca örgütlenen güçler ya dışlanmaya ya da tavır konularak tek tek ya da grupça ayrışmaya başladı.

 

2) ÇAĞDAŞ KOCAELİ - 27 Ağustos 2020
Partilerin bugünkü görüntüsü (2-son) - Sadun Çetin
VP... Vatan Partisi Doğu Perinçek ile sürekli gündemde. Cumhur İttifakı'na yakın duruyor gibi ama ittifakın parçası değil. Çok fazla entelektüele sahip olduğu için sesi rahat duyuluyor ancak oy oranını arttıramıyor. Kentimizdeki il başkanı Yalçın Arslan'da Perinçek'in temposuna ayak uyduruyor ve bugüne kadar görülmedik biçimde bu partiye ivme kazandırmış durumda. Bakalım zaman ne gösterecek?

 

3) FETHİYE - 27 Ağustos 2020
İKİNCİ İSTİKLAL SAVAŞI’NDAYIZ
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Büyük Taarruz’un 98. yıl dönümü için kutlama bir mesajı yayınladı. Perinçek mesajında "İkinci İstiklal Savaşı’ndayız. Bugün 30 Ağustos mevziisi, Doğu Akdeniz’dedir, Suriye ve Irak’ın kuzeyindedir, Kıbrıs’tadır ve Ege’dedir. Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız bilinçle ve esinle yine azimliyiz. Yine zafere ilerliyoruz. 30 Ağustos bayrağı yükseklere!" dedi.

 

 

TV KANALLARI

 

1) HABERTÜRK - 26 Ağustos 2020
00:09:38 Aydınlık manşetinde yer alan ‘CIA FETÖ’yü Yunanistan’da Sahaya Sürdü’ başlıklı haber verildi. Doğu Perinçek’in adı geçti.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/yT-eg-1DmR1rQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

2) TELE 1 – 26 Ağustos 2020
00:01:52 Aydınlık manşetinde yer alan ‘CIA FETÖ’yü Yunanistan’da Sahaya Sürdü’ başlıklı haber verildi. Doğu Perinçek’in adı geçti. Can Ataklı bunların yalan dolan olduğunu söyledi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/Vr30yTrFjuRrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) KARAR
Karışık Pencere
Siyasi iktidarın bürokraside ve devletin diğer kurumlarında boşluğu doldurabilmek için çeşitli ittifaklara mecbur kaldığını tahmin etmek zor değil. Bu mecburiyet Doğu Perinçek’le bile ittifak yapmaya zorlamış olsa bile bunun tabana bu kadar net sirayet etmesi birçok bakımdan üzücü.
https://www.karar.com/karisik-pencere-1582287

 

2) SON HABERLER
Kenan Alpay kimdir?
Kenan Alpay, katıldığı bir televizyon programında, Rusya ve İran'ı savunan Doğu Perinçek'e zor anlar yaşatmıştı. Suriye'de akan Müslüman kanının mezhepçilikten kaynaklandığı düşüncesini savunan Alpay, Esed ve rejimini savunanlar arasında yer alan Doğu Perinçek'e tepki göstermişti.
https://www.sonhaberler.com/kenan-alpay-kimdir-haber-812686

 

3) T24
Gazeteci Mehmet Ataberk’in ardından: Çılgınlar içinde bir sakin insan...
Aydınlık hareketinin nitelikli dergiler çıkardığı hasımlarında da teslim ediliyordu. Ancak gazete farklıydı. Büyük bir projeydi. Doğu Perinçek-Hasan Yalçın kafalarındaki günlük gazete projesi için uygun ismi/isimleri arıyorlardı.
https://www.t24.com.tr/haber/gazeteci-mehmet-ataberk-in-ardindan-yazdilar-boyle-daha-kimler-geldi-kimler-gecti-o-yillarin-hizla-yukselen-ve-hizla-coken-kadro-orgutlerinden,899268

 

4) CANSES
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Doğu Akdeniz’de tırmanan gerilimle ilgili önemli açıklamalar yaptı.
https://www.canses.net/dogu-akdeniz-de-dogru-siyaset-abd-ile-ab-arasindaki-celismeleri-degerlendirmek/129025/