Basında Vatan Partisi - 22 Kasım 2020 Pazar

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

22 KASIM 2020, PAZAR
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) HABERTÜRK
Bülent Arınç ve İslami kesim içi muharebe - Nagehan Alçı
Yazıda genel olarak Bülent Arınç'ın açıklamalarına değinilmiş. Bunların Ak Parti içinde bulduğu karşılıklardan bahsedilmiş. Yazıda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten de bahsedilmektedir: "Hatta AK Parti dışından ama mevcut rejim ittifakının parçası olan 78 yaşındaki Doğu Perinçek’in de hemen her konuda zıt düştüğü kimi 65 yaş üstü AK Partili isimlerle ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ modelinin yenilenmesi gerektiğinde uzlaştığını zannediyorum.

Perinçek 16 Nisan 2017 referandumunda da ‘Hayır’ demişti. Perinçek’in de ‘Güçlendirilmiş Başbakanlık sistemi’ne taraftar olduğu kanaatindeyim."

https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/2876969-bulent-arinc-ve-islami-kesim-ici-muharebe

 

2) EUROLIBERTES
Sur les Loups Gris
Fransızca bir haber. Fransa'da faaliyet gösteren Türk partileri tek tek detaylandırılmış. Vatan Partisi'nin Avrasyacı olduğu vurgulanmış. Geçen ifade: "Par ailleurs, hors de Turquie, les Loups Gris coopèrent avec les expatriés du Parti de la Patrie de Dogu Perinçek. Nouveau nom du Parti des Travailleurs à l’origine d’orientation maoïste, le Parti de la Patrie, classé à l’extrême gauche, se distingue par ses positions laïques et eurasistes"

https://eurolibertes.com/histoire/sur-les-loups-gris/