Basında Vatan Partisi - 2 Eylül 2020 Çarşamba

Basında yer alana Vatan Partisi haberleri

2 EYLÜL 2020, ÇARŞAMBA
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) KIZILIRMAK – 2 Eylül 2020
MAVİ VATAN ÇALIŞMASI
Vatan Partisi üyelerinin İstanbul'dan Ordu'ya, Kayseri'den Denizli'ye, Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı afiş çalışmasına esnaflar büyük ilgi gösterdi. Yapılan çalışmaları değerlendiren Vatan Partililer, Türk milletinin Mavi Vatan'daki mücadelede kararlı olduğunu ifade etti. Vatan Partisi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'deki Mavi Vatan mücadelesini ülkenin dört bir yanına taşıyor. Başlatılan kampanyayla esnafların iş yerlerine "Mavi Vatan" afişleri asıldı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan'ın imzasıyla parti il örgütlerine gönderilen genelgede hazırlanan Mavi Vatan afişleri esnafa ulaştırıldı.

 

2) GAZETE DAMGA – 2 Eylül 2020
BARO HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi avukat Zeynep Küçük, ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik hakkında defalarca destek açıklaması yaptıkları iddiasıyla İstanbul Barosu Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. İstanbul Barosu Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Vatan Partisi MYK üyesi avukat Zeynep Küçük, ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grupla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

 

3) KOCAELİ YENİ HABER – 2 Eylül 2020
"Terörist" diye suçlayanlar dâhil hepimiz potansiyel "terörist"iz
Malum,12 Eylül sürecinde yaşanmış ve 2000"li yıllar civarında Vatan Partisi (Dönemin İşçi Partisi) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hürriyet"ten Ayşe Armana verdiği röportajda soru üzerine, "Yaptık Gerekirse yine yaparız" türü bir izahta bulunmuştu.

 

4) BURSA HAYAT – 2 Eylül 2020
FRANSA İLE TÜRKİYE ARASINDA NELER OLUYOR
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ekibi bu hamlelere Fransız diplomatik kültüründe nadiren rastlanan bir üslupla yanıt veriyor. Aslında iki ülke 1990'lann sonlarından bu yana "Ermeni soykırımı" iddialarıyla ilgili olarak Fransa'da neredeyse her seçim öncesi fırına verilen yasa tasarı veya teklifleri nedeniyle daimî kriz halindeler. Bu kriz Fransız Anayasa Konseyi'nin 2012 yılında aldığı karar ve Doğu Perinçek'in AİHM'de İsviçre'ye karşı kazandığı ifade özgürlüğü davası sonrası şimdilik frenlenmiş görünüyor. Ancak Paris-Ankara hattında başka sorunlar da var. Bunların başında Türkiye'nin AB üyelik perspektifi, Suriye dosyası, Fransa'nın PYD/YPG ile ilişkileri, Libya ve son olarak Doğu Akdeniz geliyor.

 

 

TV KANALLARI

 

1) AKİT - 1 Eylül 2020
00:24:20 Aydınlık’ın manşetinde yer alan Vatan Partisi’nin İstanbul Barosu önünde yaptığı eylemin haberi gösterildi. Ardından Utku Reyhan’ın yazısını gösterdiler. Murat Alan ve Ali İhsan Karahasanoğlu milliyetçi/mütedeyyin avukatların suskun kalışından yakındı.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/GhU86Nz1Q9JrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=0&b=0&isH=0&1

 

2) TELE 1 – 1 Eylül 2020
00:18:00 Can Ataklı, Aydınlık manşetini yorumluyor.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/1SGRvN7yp6JrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=0&b=0&isH=0&1

 

3) HALK – 1 Eylül 2020
00:35:14 Vatan Partisi’nin adı geçti.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/YMvhFSklAalrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=0&b=0&isH=0&1

 

 

İNTERNET SİTELER

 

1) MİHRAP HABER
İstanbul Sözleşmesini Türkiye istemiyor!
Memur-Sen’in Raporu,
Anadolu Platformunun Raporu,
İstanbul Sözleşmesi Platformu Raporu,
Vatan Partisinin Öncü Kadın raporu,
Türkiye Aile Meclisinin Raporu,
İstanbul Sözleşmesini 81 maddesiyle inceleyip bu milletin aile yapısı, ahlak ve inancı için sakıncalı olduğunu ayan beyan ortaya koyuyor.
https://www.mihraphaber.com/makale/5169788/eyuphan-kaya/istanbul-sozlesmesini-turkiye-istemiyor

 

2) GAZETE DAMGA
Baro hakkında suç duyurusu!
Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi avukat Zeynep Küçük, ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik hakkında defalarca destek açıklaması yaptıkları iddiasıyla İstanbul Barosu Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu
https://www.gazetedamga.com.tr/istanbul-haberleri/baro-hakkinda-suc-duyurusu-h43850.html

 

3) NTV
Fransa ile Türkiye arasında neler oluyor, Fransa neden böyle davranıyor?
Aslında iki ülke 1990’ların sonlarından bu yana “Ermeni soykırımı” iddialarıyla ilgili olarak Fransa’da neredeyse her seçim öncesi fırına verilen yasa tasarı veya teklifleri nedeniyle daimi kriz halindeler. Bu kriz Fransız Anayasa Konseyi’nin 2012 yılında aldığı karar ve Doğu Perinçek’in AİHM’de İsviçre’ye karşı kazandığı ifade özgürlüğü davası sonrası şimdilik frenlenmiş görünüyor. Ancak Paris-Ankara hattında başka sorunlar da var. Bunların başında Türkiye’nin AB üyelik perspektifi, Suriye dosyası, Fransa’nın PYD/YPG ile ilişkileri, Libya ve son olarak Doğu Akdeniz geliyor.
https://www.ntv.com.tr/dunya/fransa-neden-boyle-davraniyor,vfk0jKuMvkuBQunuI_wRrw

200902 BURSA HAYAT
200902 BURSA HAYAT
200902 GAZETE DAMGA
200902 GAZETE DAMGA
200902 KIZILIRMAK
200902 KIZILIRMAK
200902 KOCAELİ YENİ HABER
200902 KOCAELİ YENİ HABER