Basında Vatan Partisi - 18 Kasım 2020 Çarşamba

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

18 KASIM 2020, ÇARŞAMBA
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) LIBERATION
Fransızca yayın yapan bir dergi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bir değerlendirme yayımlamış. İçinde Doğu Perinçek ismi de geçiyor.

Yazıda Erdoğan'ın Gülen ile birlikte olduğu dönemde Kürt açılımı yaptığı, Kıbrısta federasyonu savunduğu, 7 Haziran 2015 seçimlerinde kaybedince Aşırı sağa ve milliyetçilere yöneldiği önceden çatıştığı ters düştüğü (örnek olarak kumpas davalarını da gösteriyor) partilerle ittifak kurduğu (MHP), Cumhurbaşkanlığı seçim sisteminde yüzde 50+0,1 oy almak gerektiği için küçük partilerle de işbirliği yaptığı, bu küçük partilerden birinin de Doğu Perinçek'in Vatan Partisi olduğu belirtiliyor: "Bu küçük ama etkili kuruluşlar arasında 2013 yılında Gülenci hakimler tarafından hapse atılan Doğu Perinçek’in Vatan Partisi bulunuyor. Bu eski Marksist-Leninist militan, ordu, yanı sıra Rusya ve Çin ile önemli ilişkilere sahip. Ankara, Moskova ve Pekin arasında uzlaşmalarda önemli bir rol oynadığı iddia ediliyor."

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) MİLLİ GAZETE
Kuytul İstifayı değerlendirdi! Bütün suçu Albayrak'a atamayız
Tek suçlunun Bakan Albayrak olmadığına da değinen Hocaefendi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişteki sözlerini hatırlatarak onun da suça ortak olduğuna vurgu yaptı. “Hayatında bir bakkal dükkânını çalıştırmamış bir insana koca devleti teslim ettiniz. Şimdi suçlu Berat Albayrak mıdır yoksa Berat Albayrak’ın üzerine bu kadar ağır bir yükü verenler midir?” şeklinde sözlerine devam Alparslan Kuytul Hocaefendi, Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan MHP ve Vatan Partisinin de ekonomideki başarısızlığın sebeplerinden olduklarına vurgu yaptı.

https://www.milligazete.com.tr/video/5715688/kuytul-istifayi-degerlendirdi-butun-sucu-albayraka-atamayiz

201117 Liberaiton - Fransa
201117 Liberaiton - Fransa