Basında Vatan Partisi - 11 Kasım 2020 Çarşamba

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

11 KASIM 2020, ÇARŞAMBA
BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1) MİLLİ GAZETE
Köprü Görevi Gördük
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Konya'daki çeşitli ilçe kongrelerinde konuştu. Genel olarak Saadet Partisi'nin Türkiye'de bulunan iki kutup arasında (Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı) arasında bir köprü görevi gördüğünü belirtmiş.Hiçbir partinin düşmanları olmadığının altını çizen Güneş, şöyle devam etti: "Durağan bir siyaset anlayışımız yoktur. Şartlara boyun eğmiyoruz, şartları değiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Bizi CHP ile yakınlaşmamızdan dolayı eleştirenler var. Yasal olan tüm siyasi partilerle otururuz, görüşürüz, konuşuruz. Ülkenin menfaati için birlikteliklerimiz de olabilir. Bunun üzerinden siyaset yapılır mı? CHP ile yakınlaşmamızdan dolayı bizleri eleştirenlere soruyoruz, siz Doğu Perinçek ile nasıl birliktelik kurdunuz? Doğu Perinçek'in hangi fikrinden yararlanıyorsunuz? Siz, önce bunu anlatın. MHP, AK Parti'ye demediğini bırakmadı, bugün birlikte yol yürünüyor. Şu halinize bir bakın Allah aslana. Ülkeyi böldünüz. Kutuplaştırma siyasetiyle ülkenin problemlerini aşamayız. Türkiye'de umut yıkılıyor."

 

 

TV KANALLARI

 

1) Akit TV
Derin Gerçekler
Konuk Abdurrahman Dilipak her siyasi çevrenin farklı bir "Atatürk'ü" olduğundan bahsetmektedir. Bunu da çeşitli örneklerle açıklamaktadır. "CHP'nin Atatürk'ü ile Devlet Bahçeli'nin Atatürk'ü bir olabilir mi? gibi örnekler. Ayrıca tüm siyasi partilerin üst kimliğinin Kemalizm olduğunu iddia etmiştir. Tüm siyasi partilerin CHP'nin bir alt kolu olduğunu ifade etmiştir. Bu sebeple de çeşitli çevrelerin kendi Kemalizmini ürettiğini söylemiştir. Sunucunun Necmettin Erbakan'ın "Atatürk yaşasaydı, Refah Partili olurdu." sözünü söylemesine karşın, Dilipak: "Hayır. Doğu Perinçek'e göre Atatürk yaşasaydı İşçi Partili olurdu. O zaman da bu Arap yaveleri diyecek, dine gerek yok diyecek, medeniyet en yüksek inançtır diyecek. Dine karşı din olacak bir ideoloji. Dinde reformdan söz edeceksiniz. Yani Doğu Perinçek'in Atatürk'ü ile Erbakan'ın Atatürk'ü, Tayyip Erdoğan'ın Atatürk'ü ile CHP'nin Atatürk'ü bir değil." dedi.

http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/TLr2g54fzdJrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) MEDYA FARESİ
Altaylı açıkladı: Arınç ve Gül'ün defalarca görüştüğü FETÖ'cü isim kim?
FETÖ'den yargılanan Enver Altaylı, FETÖ'nün ‘ikinci adamı’ Mustafa Özcan'ın Çankaya'da eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le en az 100 kez, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'la en az 200 görüşmesi olduğunu söyledi. Mahkeme başkanının, iddianamede adı geçen Salih Yaylacı ile irtibatını sorduğu Altaylı, "İddia makamı cımbızla HTS kayıtlarımdan irtibatları seçiyor. Abdulkadir Selviler, Doğu Perinçekler hakkımda yazılar yazdıkça sevenlerim artıyor. Cımbızla çekilip, 'Enver bu Fetullahçı ile görüşüyor' diyorlar. Sizin HTS kayıtlarınıza baksınlar. Meslekten atılan hakim savcılarla telefon kayıtlarınız da çıkar. Bu bir operasyondur. Ben Türk milliyetçisiyim. Bundan rahatsız olanlar yüzünden cezaevinde rehin olarak tutuluyorum” iddiasında bulundu.

https://www.medyafaresi.com/haber/altayli-arinc-ve-gulun-en-az-200-kez-gorustugu-fetocu-isim/951471

 

2) ODA TV
Abdullah Gül ve Bülent Arınç’ın görüştüğü ismi açıkladı
Yukarıda ilettiğim haberin aynısıdır.

https://odatv4.com/abdullah-gul-ve-bulent-arincin-gorustugu-ismi-acikladi-10112027.html

201111 Milli Gazete
201111 Milli Gazete