26 Haziran 2020 Cuma

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

26 HAZİRAN 2020, CUMA

BASINDA VATAN PARTİSİ

 

 

GAZETELER

 

1)      YENİÇAĞ – 26 Haziran 2020
Tek sorum var; Layık mıyız? – Orhan Uğurluoğlu
3 gün bekledim ki AKP ve MHP'den bir ses gelsin... Recep Tayyip Erdoğan da, Devlet Bahçeli de yeni yandaşları Doğu Perinçek, "sus-pus" oturdular. Tek bir kelime etmediler... AKP'liler, MHP'liler ve Vatan Partililer duymazdan geldiler…

 

2)      KORKUSUZ – 26 Haziran 2020
Yeni bir açılım geliyor; Kod adı: "Mümtaz'er" – Ahmet Takan
"Nokta mı, virgül mü, noktalı virgül mü?" başlıklı yazımda, baş başa görüşmede Devlet Bahçeli'nin Tayyip Erdoğan'a Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten duyduğu rahatsızlıkları ilettiğini yazmıştım. Bu öyle sıradan bir Ankara kulisi değildi!.. Basit bir iktidar ortaklığı kavgası hiç değil!.. Perinçek'in savunuculuğunu ve sözcülüğünü yaptığı dünya siyasi ekseni malumunuz. Tekrarlamaya gerek yok!.. Pandemi ile birlikte ABD ve Çin büyük bir kavgaya girdi. Bu kavganın sadece siyasi etkileri olmayacak. Ekonomik açıdan da büyük kazançları veya kayıpları olacak. Saray, her olasılığı masaya yatırdı. İç siyasette Cumhur İttifakı can çekişiyor. Büyük düşüşü gösteren anketlerin önüne geçilemiyor.

 

3)      EVRENSEL – 26 Haziran 2020
GERÇEKLİKLE HALKIN ARASINA DUVAR ÖRÜLÜYOR

Yüzde 0,22 oy alan Doğu Perinçek ekranlara çıkarılarak 6 milyon oy alan bir siyasi partiye küfrettilerek, kriminalize ediliyor Buna da 'tercih' meselesi denilerek savunuluyor. Aslında ahlaksızlığı tercih olarak kabul ediyorlar. Hitlerin propaganda bakanı Goebbels, "Bana vicdansız bir medya verin size bilinçsiz bir toplum yaratayım" demiş.

 

4)      KENT 09  - 26 Haziran 2020
İktidar nereye koşuyor – Macit Sefiloğlu
Tüm bu çerçeve içerisinde iktidarı en çok ayakta tutmaya çalışan Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek. Görünüyor ki salgın süresi ve sonrasında taşlar yerinden oynayacak.

 

5)      ESKİŞEHİR SAKARYA – 26 Haziran 2020
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kanada Başbakanı Truaeau Görüşmesi ve Ermeni Terörist Sasunyan'ın Af Talebinin Reddi
Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendisi, 3 Ocak 2020 tarihinde Bağdat Havalimanında ABD'nin düzenlediği hava saldırısıyla, Süleymani'nin yardımcısı Askar Başburd ise 19 Mayıs'ta Suriye'de öldürmüştür. Doğu Perinçek büyük uğraş vererek AİHM'den Ermenilerin suratına çarpılacak karan çıkartsın, Hocalı'da çocukları bile katleden Melkonyan'ın yakın arkadaş dan Kasım Süleymani için İran elçiliğine Vatan Partisi yönetimi başsağlığı için gitsin. Bu nasıl bir çelişkidir? AIHM’nin Perinçek Kararı hukuken değil ama fiilen yok olmuştur.

 

6)      BİZİM SAKARYA – 25 Haziran 2020
GELECEK PARTİSİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI DUMAN
Türkiye'deki siyasi gündeme de değinen Serbes, adam kayırmacılığının kural, liyakatin suç haline geldiğini vurguladı. Ne yazık ki Türkiye'de kurumların ve kuralların bir öneminin kalmadığının altını çizen Serbes "Doğu Perinçek gibi 28 Şubat mimarlarının da etkin söz sahibi olduğu mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini ile artık kurumların, kişilerin ve hatta bakanların bile bir önemi kalmamıştır. Türkiye'nin kurumlarını yeniden ihdas etmesi lazımdır." diye konuştu.

 

7)      BİZİM SAKARYA – 25 Haziran 2020
İktidarın meşruiyet yastıkları: Medya, sendika, muhalefet – Azmi Karaveli
*Devlet içindeki konumunu artık kendisi dahil kimsenin bilmediğine inandığım Doğu Perinçek, o ünlü Abdullah Öcalan fotoğrafı ile ilgili, "Bana tarladan gelincik toplayıp verdi, ne yapsaydım?" diyerek konunun büyütülmemesi gerektiğini ima etti

 

8)   HAFTALIK GAZETE – 26 Haziran 2020
BİR YEŞİL KEMALİZM TARTIŞMAMIZ EKSİKTİ O DA OLDU
Davutoğlu'na göre Doğu Perinçek, kendini Cumhur İttifakı'nın bir parçası gibi görüyor. Onun kendini öyle görmesinin bir anlamı yok; ama özellikle Ak Parti cenahı da dönüp ona "Sen de kim oluyorsun, ne işin var burada" demiyor, tersine Doğu Perinçek hayatında çıkmadığı kadar çok defa ana akım TV kanallarına çıkıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarına destek açıklamaları yapıyor. Davutoğlu neden Perinçek'ten vuruyor? Basit bir sebebi var: Doğu Perinçek, 28 Şubat döneminin önde gelen 28 Şubat destekçilerinden biriydi, o yüzden. Bu sayede Ak Parti içinde kalmaya devam eden İslamcı muhafazakarları oradan uzaklaştırmaya çalışıyor Davutoğlu.

 

 

TV KANALLARI

 

1)      AKİT TV – 25 Haziran 2020
Başka Açıdan
00:28:08 Kenan Alpay iddialarda bulunuyor. Çin’in iş birliği yapmak için bazı bedeller istediğini söyledi. Benim adamlarım şu şu akşamlar yayın yapacak; darbecilikle suçlansın, Türkiye’de karşılığı olmasın, binde 25 ile anılsın diyor. Sadece Doğu Perinçek’ten bahsetmediğini söyledi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/xKljVwX7W-1rQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1
00:39:25 Fatin Dağıstanlı Kenan Alpay’ın; Tayyip Erdoğan’ı Atatürkçülükle, Doğu Perinçek’le yan yana gelmekle itham ettiğini söyledi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/gUKDqE0uqQVrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

2)      HABER GLOBAL – 24 Haziran 2020
00:30:22 Doğu Perinçek’in adı geçti.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/jz_BVCnFLHtrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

3)      HABER TÜRK – 25 Haziran 2020
Haber Türk Manşet
00:13:10 Ayhan Sefer Üstün; Şu anda AK Parti’nin ittifak ettiği koalisyon ortaklarına bakın. Sağ tarafta Sayın Bahçeli ve ekibi, sol tarafta Perinçek ve Vatan Partisi. Perinçek kendi fikirlerinden vazgeçmiş değil ancak iktidar partisi savunduğu evrensel değerlerden vazgeçti.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/L_F8Jb-Z_w1rQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=0&b=0&isH=0&1

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1)      SAKARYA YENİ HABER
"Faturasını vatandaşa ödetiyorlar"
AKP, MHP ve Doğu Perinçek’in oluşturduğu üçlü koalisyonun kendi bekaları için seçim kanunun da değişiklikler yapıp barajın önüne yeni barajlar koyarak millet idaresinin hapsedilmek istendiğinin altını çizen Küçük, milletin sessiz çığlığının bu barajları yerle bir edeceğini söyledi.
https://www.sakaryayenihaber.com/siyaset/faturasini-vatandasa-odetiyorlar-h114016.html

 

2)      ADAYORUM
“SİSTEMİN FATURASINI VATANDAŞA ÖDETİYORLAR”
AKP, MHP ve Doğu Perinçek’in oluşturduğu üçlü koalisyonun kendi bekaları için seçim kanunun da değişiklikler yapıp barajın önüne yeni barajlar koyarak millet idaresinin hapsedilmek istendiğinin altını çizen Küçük, milletin sessiz çığlığının bu barajları yerle bir edeceğini söyledi.
http://www.adayorum.com/sistemin-faturasini-vatandasa-odetiyorlar.html

 

3)      GERÇEK GÜNDEM
Tek sorum var; Layık mıyız?
3 gün bekledim ki AKP ve MHP'den bir ses gelsin…
Recep Tayyip Erdoğan da, Devlet Bahçeli de yeni yandaşları Doğu Perinçek, "sus-pus" oturdular.
Tek bir kelime etmediler…
AKP'liler, MHP'liler ve Vatan Partililer duymazdan geldiler…
https://www.gercekgundem.com/yazarlar/orhan-uguroglu/2301/tek-sorum-var-layik-miyiz

 

4)      SPUTNİK
Kırım Tatarları, Vatan Partisi'nin Kırım'ı tanıma planına destek verdi
Kırım Tatarları Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Eyvaz Umerov, Kırım’ın Rus statüsünün tanınmasını içeren Vatan Partisi’nin Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Planı’na ilişkin yorumda bulundu.
https://tr.sputniknews.com/rusya/202006261042327527-kirim-tatarlari-vatan-partisinin-kirimi-tanima-planina-destek-verdi--/

 

5)      MEDYA NOTU
Ayhan Sefer Üstün: İktidarın şöyle bir alışkanlığı gelişti. Elinde balyoz, fikrini beğenmediğinin kafasına indiriyor!
Şu anda AK Parti’nin ittifak ettiği koalisyon ortaklarına bakın. Sağ tarafta Sayın Bahçeli ve ekibi, sol tarafta Perinçek ve Vatan Partisi. Perinçek kendi fikirlerinden vazgeçmiş değil ancak iktidar partisi savunduğu evrensel değerlerden vazgeçti.
https://medyanotu.com/ayhan-sefer-ustun-iktidarin-soyle-bir-aliskanligi-gelisti-elinde-balyoz-fikrini-begenmediginin-kafasina-indiriyor/

 

6)      BBC
HDP Eş Başkanı Mithat Sancar: Partimizi dışlamak Kürtleri dışlamak demektir, bunu tehlikeli buluyoruz
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek HDP'nin kapatılması çağrısı yaptı. Kapatılma endişeniz var mı?
Doğrusu Vatan Partisi'nin yaptığı çağrıyı ciddiye almamızı kimse beklemesin bizden. Vatan Partisi bizim muhatabımız olamaz. Bizim muhatabımız Türkiye toplumudur.
Girdiği bütün seçimlerden binde iki oy alan bir partinin çıkıp da 6 milyon seçmeni olan bir partinin kapatılması için kampanya yürütmesi herhangi bir ciddi demokratik ülkede sanırım sadece mizah dergilerini ilgilendirirdi.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-53176486

200625 BİZİM SAKARYA AZMİ KARAVELİ
200625 BİZİM SAKARYA AZMİ KARAVELİ
200625 BİZİM SAKARYA
200625 BİZİM SAKARYA
200626 ESKİŞEHİR SAKARYA RIDVAN KARLUK
200626 ESKİŞEHİR SAKARYA RIDVAN KARLUK
200626 EVRENSEL 1
200626 EVRENSEL 1
200626 EVRENSEL
200626 EVRENSEL
200626 HAFTALIK GAZETE
200626 HAFTALIK GAZETE
200626 KENT 09 - MACİT SEFİLOĞLU
200626 KENT 09 - MACİT SEFİLOĞLU
200626 KORKUSUZ - AHMET TAKAN
200626 KORKUSUZ - AHMET TAKAN
200626 YENİÇAĞ - ORHAN UĞURLUOĞLU
200626 YENİÇAĞ - ORHAN UĞURLUOĞLU