21 Haziran 2020

Basında yer alan Vatan Partisi haberleri

TV KANALLARI

 

1) FOX TV – 20 Haziran 2020
Ana Haber
00:03:45 Meral Akşener; Vatan Partisi, AKP ve MHP’nin bir bütün olduğunu söyledi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/OFZz3-w8sWRrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=0&b=0&isH=0&1

 

2) ARTI TV – 19 Haziran 2020
Artı Gerçek
00:01:23 Alp Altınörs, HDP’nin neden yürüdüğünü anlattı. HDP’nin hiçbir yöneticisi ulaşılabilir olmadığı için Doğu Perinçek’e sormuşlar dedi.
00:02:25 Alp Altınörs, Doğu Perinçek’in son kullanma tarihi geçmiş olabilir dedi. Ama o tabi her zaman kendine bir kapı bulur diye ekledi. HDP Kapatılsın çağrısının bunun düşündürdüğünü ve ters teptiğini söyledi.
00:11:23 Armağan Kargılı, Didem Arslan bugün Doğu Perinçek’i çıkartıp HDP hakkında ne dedirtecek bilemiyorum dedi. Doğu Perinçek’in ne dediğini merak edecek insan sayısı kaç tane kaldı bilemiyorum dedi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/3gLQyOphJ1trQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

3) ARTI TV – 20 Haziran 2020
Medya Günlüğü
00:00:09 Aydın Engin’in T24’te yazdığı ‘Trump ile AKP Reisi anlaşmış’ başlıklı yazısı verildi. Yazısının içerisinde yer alan kısım aşağıdadır.
“Bir amiralin bulup yakıştırdığı, en çok Doğu Perinçek Partisi’nin, epey de bugünkü siyasal iktidarın resmi ve gayri resmi ortaklarının sahip çıktığı "mavi vatan" diye bir dış politika çizgisi uygulamaya kondu.
İçeride Kürt sorununda tercih edilen askeri çözüm ve sorunu PKK’ye indirgeyen sığ tercih, dışarıda Irak ve özellikle Suriye’de "terörizmle mücadele" kılıfı altında yürütülen yayılmacı "fütuhatçı" siyaset sonunda Türkiye’yi bir güvenlik devleti haline getirdi. Yani silahların dilini öne çıkaran, siyasal ve barışçıl çözüm arayışlarını (fiilen) reddeden bir dış politika…”
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/RX_3cM5TveprQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

4) BEYAZ TV – 20 Haziran 2020
Uyan Türkiyem
00:07:16 Rasim Ozan, yazar çizer takımının, Doğu Perinçek grubunun hapse girmeye alışkın olduğunu söyledi.
00:10:49 Rasim Ozan; artık Atatürkçülerle ittifak zamanıdır, Doğu Perinçeklere özgürlük dediğini söyledi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/CsIYfkAIQ89rQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

5) HALK TV – 20 Haziran 2020
00:16:57 Gürkan Hacır, geçen hafta Doğu Perinçek’in bagajıyla ilgili bir polemik başladığını ve Salim beyin fırtınalar estirdiğini söyledi.
00:41:45 Barış Yarkadaş, Doğu Perinçek’in 91’de TRT’de Süleyman Demirel ve Ecevit’in yüzüne bakıp ‘Katil Devlet’ dediğini söyledi.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/81MD7FeA9ydrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1
00:25:51 Gürkan Hacır, Salim Şen ve Doğu Perinçek’in yaşadığı polemik ve Didem Arslan’ın müdahalesinden bahsetti.
http://gold.ajanspress.com.tr/popuptv/U99ThiaBJMdrQBhzXJsmFQ2/?v=2&s=7810&b=377845&isH=0&1

 

 

GAZETELER

 

1) YENİÇAĞ – 21 Haziran 2020
AK Parti'ye kazığı derinden atarız - Orhan Uğurluoğlu
Değerli okurlarım,
Dünkü yazım İçin Vatan Partisi’ni arayarak MHP'li Semih Yalçın'ın, Doğu Perinçek'e, "Müptezel" diye hakaret etmesine ne yanıt verildiğini sormuştum. Vatan Partisi MYK Üyesi ve Basın Bürosu Başkanı Osman Erbil şu yanıtı verdiklerini söyledi: "Bizim için siyasi ahlak ve nezaket çok önemli. Bize hakaret edenlere aynı dille cevap vermeyeceğiz. Sözü olmayanlar hakaret eder. Sırtında sorumluluk olmayanlar hakaret eder. Biz fikri ve sözü olan insanlarız."

 

 

2) YENİÇAĞ – 21 Haziran 2020
PARLAMENTER SİSTEM ORTAK NOKTAMIZ
Bulundukları durumun zor bir konum olduğunu kaydeden Akşener, "Hem burada kutuplaşmış seçmenin hem diğer tarafta kutuplaşmış seçmenin oyunu almaya çalışıyoruz. Birdenbire Ayasofya çıktı, eski algoritmaya göre ülkenin bir kısmı tepki gösterecekti 'olamaz' diye, çok ilginç bir şey oldu. Doğu Perinçek dışında yapmayın kardeşim diyen yok. Biz bir araştırma önergesi verirken AKP reddetti. Bu gündem yaratma işlerindeki çok rahat algoritmayı bozan tutumlar oldu" diye konuştu.

 

3) YENİ ASYA – 21 Haziran 2020
KUTUPLAŞTIRMAYA AKP SEÇMENİ DE ARTIK İTİBAR ETMİYOR
Ayasofya için verdikleri Meclis önergesine değinen Akşener, "Bizim bulunduğumuz konum çok zor bir konum. Hem burada kutuplaşmış seçmenin hem diğer tarafta kutuplaşmış seçmenin oyunu almaya çalışıyoruz. Birdenbire Ayasofya çıktı, eski algoritmaya göre ülkenin bir kısmı çemkirecekti 'olamaz' diye, çok ilginç bir şey oldu, Doğu Perinçek dışında yapmayın kardeşim diyen yok. Biz bir araştırma önergesi verirken Ak Parti reddetti. Bu gündem yaratma işlerindeki çok rahat algoritmayı bozan tutumlar oldu. Eskisi kadar kutuplaştırma gündemlerinin Ak Parti seçmeni de olmuyor artık" dedi.

 

 

İNTERNET SİTELERİ

 

1) MİLLİ GAZETE
Doğu Perinçek neden sürekli ekranda? Kuytul'dan dikkat çeken sözler
https://www.milligazete.com.tr/haber/4848425/dogu-perincek-neden-surekli-ekranda-kuytuldan-dikkat-ceken-sozler

 

2) MİLLİ GAZETE
Erdoğan, Bahçeli ve Perinçek'e çağrı: Doğu Türkistan’a gidin
https://www.milligazete.com.tr/haber/4848577/erdogan-bahceli-ve-perinceke-cagri-dogu-turkistana-gidin

 

3) YENİ ASYA
Kutuplaştırmaya AKP seçmeni de artık itibar etmiyor
Ayasofya için verdikleri Meclis önergesine değinen Akşener, “Bizim bulunduğumuz konum çok zor bir konum. Hem burada kutuplaşmış seçmenin hem diğer tarafta kutuplaşmış seçmenin oyunu almaya çalışıyoruz. Birdenbire Ayasofya çıktı, eski algoritmaya göre ülkenin bir kısmı çemkirecekti ‘olamaz’ diye, çok ilginç bir şey oldu, Doğu Perinçek dışında yapmayın kardeşim diyen yok. Biz bir araştırma önergesi verirken Ak Parti reddetti. Bu gündem yaratma işlerindeki çok rahat algoritmayı bozan tutumlar oldu. Eskisi kadar kutuplaştırma gündemlerinin Ak Parti seçmeni de olmuyor artık” dedi.
https://www.yeniasya.com.tr/politika/kutuplastirmaya-akp-secmeni-de-artik-itibar-etmiyor_522538

 

4) PARA ANALİZ
Davutoğlu: Turkcell operasyonu çok yanlış!
Seçmen davranışları değişecek; o tabanlar Gelecek Partisi’ne oy verecekler. O yüzden Gelecek Partisi’nden korkuyorlar. Örneğin bize medya ambargosu var. 28 Şubat korkusu ile seçmenleri etkilemeye çalışıyorlar. Niye Doğu Perinçek’i ekrana çıkarmaktan korkmayanlar Davutoğlu’ndan korkuyor? 28 Şubat korkusuyla insanları karanlık bir tünele girmeye zorlayıp mutlaka bu tünele gireceksiniz, yoksa sonunuz uçurum diyorlar. Biz de onlara diyoruz ki, biz o tünelin sonundaki ışığız.
https://www.paraanaliz.com/2020/borsa-sirketleri-ve-haberleri/davutoglu-turkcell-operasyonu-cok-yanlis-48315/

 

5) SÜPER HABER
"Çok PKK kurşunu yedim"
Emekli binbaşı Tahir Sancar konuşmasının devamında, aile olarak kalabalık bir aile olduklarını söyleyerek, kendilerinin Milliyetçi bir ailenin evlatları olduklarını dile getiriyor. Emekli binbaşı Sancar; “Bizim bir akrabamız var uzaktan. Mithat Sancar, aşırı solcu. Aday olduğu partiden seçildi. Bir sol partiye de, Vatan Partisi'ne de gitseydi desteklerdik, ama terör örgütünün partisine gitmesi bizleri de üzdü.” diyor.