"Biden’ın hücum borusuna eylemli yanıt verme önerisinde bulunuyoruz"

Mersin İl Başkanlığımız, Biden'ın hücum borusuna karşı basın açıklaması düzenledi

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Değerli basın mensupları,

 

ABD’nin Başkanı Biden’ın 1915 olaylarını «Soykırım» olarak tanımasıyla çaldığı hücum borusuna karşı harekete geçtik. Vatan Partisi bugün ve yarın tüm Türkiye’de ayaktadır.

 

İstiklal Marşımızın dördüncü kıtası emperyalizme meydan okuyan, “"Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?” Diye biter. Evet ABD emperyalizmi tek dişi kalmış canavardır.

 

Buradan Amerikan emperyalizmine karşı eylemli olarak cevap veriyoruz. Biden’ın Sözde «Soykırım» Tehdidini Tanımıyoruz! Bu emperyalist “Soykırım” yalanı AİHM’in Perinçek-İsviçre kararıyla kesin olarak bitirilmiştir ve tarihin çöp sepetine atılmıştır. 

 

2014 baharında Vatan Partisi’nin Silivri duvarlarını yıkmasından bu yana Türkiye’nin ABD’nin üzerimize sürdüğü piyonlara karşı silahlı başarıları, PKK’nın hendeklere gömülmesi, FETÖ Gladyosunun ezilmesi, ABD-İsrail Koridorunun yarılması, İkinci İsrail planının bozulması, Karabağ’ın işgalden kurtarılması, ABD’nin yenilgisini gösteren son örneklerdir. Türkiye, Karadeniz’den Akdeniz’e uzanan cephede, Rusya, Azerbaycan, İran, Irak, Suriye ve Libya ile işbirliği yaparak ABD’nin baskı ve tehditlerini bozguna uğratmıştır.

 

Soykırım yalanına sarılarak öttürdüğü bu hücum borusu, Biden’ın daha başkan seçilmeden ilan ettiği Tayyip Erdoğan yönetimini devirme eylemi için de bir işaret fişeğidir. Türkiye’deki Biden tayfasının bir süredir Türkiye hükümetine karşı yoğunlaştırdığı kışkırtma kampanyalarıyla ve başıbozuk bildiri türünden girişimlerle birlikte ele alınırsa, karşılaştığımız tehdidin iç cephesini de görmüş oluruz.

 

Biden’ın açıklaması, aynı zamanda Türkiye’ye ve Asya’ya karşı hücum borusudur. ABD Başkanı, 1915 olaylarıyla ilgili bir “insan hakları” çıkışı yapmıyor. Olay, bir tarih tartışması çerçevesinde değerlendirilemez. Biden öncelikle Türkiye’ye ve Rusya ve Çin’in de içinde bulunduğu Asya’ya yönelik yoğun tehditlerini eyleme geçirmek için de işaret fişeğini yakmıştır.

 

Biden, denetim altında tuttuğu Atlantik ülkelerini de Türkiye ve Asya düşmanlığında birleştirme gayreti içindedir. Asya’ya yönelik tehditler, “Ermeni soykırımı”, “Ukrayna soykırımı” ve “Uygur soykırımı” türünden yalanlarla “insan hakları” perdesi altına gizlenmektedir.

 

Bugün ABD; Karadeniz’de Gürcistan, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan’daki askerî üsleriyle, Ege ve Doğu Akdeniz’de Dedeağaç, Kavala, Selanik, Larissa, Stefanoviç’den Girit’e kadar Yunanistan’daki üsleriyle, Güney Kıbrıs Rum kesimindeki askerî yığınağıyla ve Suriye ile Irak’ın kuzeyindeki üsleriyle namlularını Türkiye’ye ve bütün Asya’ya yöneltmiş bulunuyor.

 

ABD, yenilen ve inişe geçen emperyalisttir. İstiklal Marşımızda belirtildiği gibi tek dişi kalmış canavardır. Artık ABD’nin silahlı gücünü dengeleyen silahlı kuvvetler vardır ve Dolar saltanatı çökmektedir.

 

Vatan Partisi olarak Türkiye Hükümetine çağrıda bulunuyoruz, Biden’ın hücum borusuna eylemli yanıt verme önerisinde bulunuyoruz:

 

1-      İncirlik Üssü, derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne alınmalı ve ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilmelidir.

2-      Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Kırım ve Abhazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik temaslar başlatılmalıdır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in Altılı Platform önerisine KKTC ve Abhazya da dahil edilmelidir.

3-      PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için, Suriye Arap Cumhuriyeti ile askerî işbirliği dahil her konuda eylem için derhal harekete geçilmelidir.

4-      HDP derhal kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu ve bacağı olan örgüte karşı yargı sürecini uzatmamalı, Türkiye’nin karşılaştığı tehditlere uygun olarak hızla karar almalıdır.

 

Vatan Partisi, Üreticilerin Millî Hükümetinde sorumluluk üstlenmek için milletimizden yetki istiyor ve başta AK Parti, MHP, Deniz Baykal önderliğindeki CHP ve diğer millî güçlere, ABD tehditlerini boşa çıkarmak ve Üreticilerin Millî Hükümetini kurmak için güçbirliği çağrısında bulunuyoruz.

 

 

Ali Rıza Taşdelen

Vatan Partisi Mersin İl Başkan