"Atatürksüz müfredata hayır"

Düzce İl Başkanlığımız "Atatürksüz müfredata hayır. Millî Bilimsel, Parasız Eğitim" sloganıyla kampanya başlattı.

Tarih:

Konuyla ilgili açıklama yapan Düzce İl Başkanımız Fethi Sönmez, "Kampanyamız bir ay sürecek, bu kampanyada hükümetin yanlış eğitim politikalarını ve Vatan Partisinin iktidara geldiğinde uygulayacağı eğitim politikalarını veli ve öğrencilerimize bildiri ve broşürle anlatıyoruz" dedi. Sönmez devamında yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

 

 

Millî, Bilimsel, Parasız Eğitim

 

AKP iktidarı Türkiye’de millî eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine girmiştir. Atatürk Devriminin altı oyuluyor, millî eğitim sistemimiz millî, laik, bilimsel, kamusal temelinden uzaklaştırılıyor.

 

Devletin temel görevi olan eğitim adım adım özelleştirilerek ve devlet okulları imam hatiplere dönüştürülerek çocuklarımızın hak ettikleri çağdaş eğitime erişmeleri engellenmektedir.

 

Türkiye, devleti ve milletiyle vatan savaşı verirken, vatan ve millet kavramlarıyla kavga eden bir müfredat kabul edilemez.

 

Cumhuriyet Devriminin altını oymaya kalkan bir eğitim sistemi kurmaya kalkışanlar, başı dik, vatansever, çağdaş, paylaşımcı insan yetiştiremez, çıkarcılığı aşılar, toplumu cemaat ve tarikatlara böler ve bu ülkeyi yönetemez.

 

AKP iktidarının eğitim siyasetine karşı Türkiye’nin ihtiyacı millî, bilimsel ve parasız eğitimdir.

 

Türkiye, bugün Vatan Savaşı veriyor. Millî Eğitimin güncel görevi, genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini, öncelikle Millî Devlet, Millî Egemenlik, Millî Güvenlik, ABD güdümlü teröre karşı millî birlik ve vatan bütünlüğü için eğitmektir.

 

Vatan Partisi’nin kuracağı Millî Hükümet bağımsız, halkçı, demokratik, laik ve bilimsel tek bir eğitim sistemi uygulayacak, 'Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür' kuşaklar yetiştirecektir.

 

 

Vatan Partisi’nin Milli Eğitim Esasları:

 

1- Eğitimin Birliği Yasası temel rehber olacaktır.

 

2- Laiklik milli egemenliğin şartıdır.Eğitim,bilime dayalı planlanacaktır.

 

3- Okul öncesi eğitim teşvik edilecek ve parasız olacaktır.

 

4- Eğitim,anaokulundan başlayarak kesintisiz ve zorunlu 12 yıl olacak.

 

5- Eğitim,anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız olacaktır.

 

6- Ortaöğretim, çok programlı şekilde düzenlenecek ve güçlü bir rehberlik sistemi altında öğrencilerin yetenek ve eğilimleri izlenecektir.

 

7- Öğrenciler istedikleri ve başarılı olabilecekleri alanlara ait lise türlerine yönlendirilecektir.

 

8- Bütün eğitim-öğretim kademelerinde sanat ve kültürel eğitim ile Spor faaliyetlerine özel önem verilecektir.

 

9- Bütün özel okullar ve özel üniversiteler kamulaştırılacaktır.

 

10- Üniversiteye giriş merkezi sınavlarla olmayacaktır.

 

11- Üniversite dahil bütün öğretim kademelerinde Türkçe öğretim yapılacaktır.

 

12- Öğretmenlik mesleği başarılı,yetenekli ve istekli gençlerimize açık tutulacak,öğretmen yetiştirmede planlama esas alınacaktır.

 

(13 Kasım 2017)