İncirlik'te nükleer tehlike, Türkiye'deki NATO ve ABD varlığı

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, İncirlik'teki nükleer tehlikeyi, Türkiye'deki NATO ve ABD varlığını açıkladı.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, “İncirlikte Nükleer Tehlike, Türkiye’deki NATO ve ABD Varlığı” konulu basın açıklaması yapmıştır. 24 Ekim 2017 günü İzmir İl Merkezimizde gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye’de ilk defa açıklanan bilgiler ve belgelere yer verdi:

 

 

İNCİRLİK’TE NÜKLEER TEHLİKE


2009 yılında NATO’da yapılan görüşmeler sonrası nükleer caydırıcılık bahane edilerek NATO’nun bazı ülkelerinde bulunan ve eski nesil olduğu ifade edilen uçaklardan atılabilen “B61-3/4” nükleer bombaların, yeni nesil olduğu belirtilen yine uçaklardan atılabilen “B61-12” tahrip gücü çok yüksek olan termonükleer bombalarla değiştirilmesi Avrupa ve Türkiye’de konuşlandırılması kabul edilmiştir.


Açık kaynaklardan elde edilen bilgilere göre; Bu plan doğrultusunda yeni nesil uçaklardan atılabilen “180 adet B61-12” termonükleer bomba 70 adet İtalya, 50 adet Türkiye, 20 adet Almanya, 20 adet Belçika ve 20 adet Hollanda olmak üzere “5 NATO” üyesine yerleştirilmiştir. Ayrıca ABD’nin 8-12 milyar dolarlık bir bütçeyle 400-500 adet nükleer bombayı uçak gemilerine ve denizaltılara yerleştirileceği ifade edilmiştir.


2015 yılında Alman televizyon kanalı ZDF’ye konuşan ve Pentagon belgelerine göre “21 Sığınağın" bulunduğu “NATO Sahasının” güçlendirildiğini ifade etmiştir.


Yine açık kaynaklardan elde edilen bilgiler ve uydu görüntülerinden; Nükleer bombaların Türkiye dahil Avrupa’da yerleştirilmesi düşünülen hava üslerine ilişkin gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması için alt yapı inşaatlarına 2015 yılında ilk alt yapı çalışmalarının başlandığı, 2015 yılı sonlarında tamamlandığı,

 


2017 DE NÜKLEER BOMBALAR YERLEŞTİRİLDİ


ABD’de devam eden uçuş test atışları biten bombaların 2017 yılı başından itibaren Türkiye’de İncirlik Üssüne yerleştirilmeye başlandığı anlaşılmaktadır.


Yerleştirildikleri üslerde bulunan nükleer bombaların ABD ve bazı ev sahibi ülke uçakları tarafından atılması hedeflenmişti Türkiye’de İncirlik’te bulunan nükleer bombaların ise ABD F-15 ve F-16 uçakları tarafından atılması planlanmıştır. Türkiye’nin kendi F-16 uçakları ile nükleer bomba atılması önerisinin kabul edilmediği anlaşılmaktadır

 


HİROŞİMAYA ATILAN BOMBALARIN 4 KATI (50 BOMBA 50BİN TON DİNAMİT ETKİSİ YARATIR)


Alman ZDF kanalına konuşan Hans Kristensen, kısa bir zaman içinde Avrupa ve Türkiye’de konumlandırılacak nükleer bombaların modernize edilen bombalar olmadığını, çok işlevli yeni bir nükleer silah olduğuna vurgu yapmıştır. Kristensen, B61-12 nükleer bombaların “Hiroşima’ya atılan atom bombasının asgari dört katı gücünde ortalama 50 kiloton” yıkıcı bir güce sahip olduğu, bu bombaların birden çok bomba işlevi gördüğü, yer altı ve üssündeki hedefleri yok etme gücüne sahip olduğunu vurgulamıştır. Yeni nesil bombalar olduğu vurgulanmıştır.

 


TÜRKİYE NÜKLEER HEDEFTİR


2009 yılında NATO’da alınan bir kararla daha önce yine topraklarımızda İncirlik’te konuşlandırılan nükleer bombaların yeni nesil nükleer bombalarla değiştirilmesini ABD’nin baskısı ile kabul eden Türkiye, anlaşıldığı ve görüldüğü gibi bu kararı ile nükleer savaşta ülkemizi nükleer tehdit altına diğer bir deyişle “nükleer hedef” konumuna getirmiştir. Bu görüşmeler TBMM de ne zaman görüşüldüğü bilinmemektedir.

 


İNCİRLİK ÜSSÜ MERKEZLİ ÖNEMLİ TARİHİ OLAYLAR


1951 yılında inşaatına başlanan ve 1954’de tamamlanan üs, ABD’nin dünya çapında “Ana Harekât Üssü statüsü” verdiği az sayıda üsten biridir ve bin millik (1800 Km.) harekât yarıçapıyla Amerikan Hava Kuvvetleri’nin Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Ege ile birlikte asıl Basra ve Hazar petrol bölgelerini kapsayan bölgede kontrolü sağlamasına önemli katkı sağlamaktadır.


1958 yılında Almanya’dan gelen Amerikan deniz piyadelerinin “Türk hükümetinin iznini” bile beklemeye gerek duymadan İncirlik üssünden Ürdün’e gitmelerine sahne olmuştur. 1958 yılında ABD’nin Lübnan müdahalesinde etkin bir şekilde kullanılmıştır.


01 Mayıs 1960 tarihinde Amerikan Pilotu Gary Powers yönetimindeki bir Amerikan U–2 uçağı Sovyetler Birliği toprakları üzerinde casusluk uçuşu yapmak üzere İncirlik üssünden havalanmış ve uçak Sovyetler tarafından düşürülmüştür. Türkiye bu önemli olayı “uçak düşürüldükten üç gün sonra” yine Sovyet makamlarının açıklamalarıyla öğrenmiştir.


1978 yılında, İsrail’in Filistin Tel-Zaatar kampını bombalaması olayında ABD İncirlik Üssünden lojistik destek vermiştir.


1986 yılında Libya’nın bombalaması sırasında ABD, İncirlik Üssüne intikal eden F–111 uçaklarını da kullanmıştır.


1991 yılındaki Birinci Körfez Savaşından 2003 yılındaki Irak’ın işgaline kadar olan 12 yıl boyunca İncirlik Üssü “Kuzeyden Keşif Harekatı/Çekiç Güç” için yoğun bir şekilde kullanılmıştır.


ABD’nin 11 Eylül olaylarını bahane ederek gerçekleştirdiği Afganistan işgalinde “ele geçirdiği El–Kaide elemanlarının” CIA ajanları tarafından seyyar sorgu merkezi olarak İncirlik Üssünü kullandığı bilinmektedir.


IŞİD’le mücadele kapsamında 2013 yılından itibaren PKK/PYD/YPG/YPJ terör örgütlerine İncirlik’ten destek vererek “Türkiye’nin güvenliğini” göz göre ihlal etmektedir.


15 Temmuz 2016 tarihinde “Amerikan-CIA destekli FETÖ/PDY Darbe Girişimi” sırasında 10’ncu Tanker Üs Komutanlığı-İncirlik Üssünde konuşlu tanker uçakları ile darbeci F-16 uçaklarına havada yakıt ikmali yapılarak uçakların inmeden saatlerce uçması sağlanmıştır. İNCİRLİK BİR UÇAK USSÜ DEĞİL AMERİKANIN KENDİ ÜLKESİNDEKİ NORMAL BİR SAVAŞ ÜSSÜDÜR

 

 

TERÖR YUVASI İNCİRLİK, KÜRECİK FÜZE SAVUNMA RADARI İLE DİYARBAKIR HAVA ÜSSÜ ABD KULLANIMINA KAPATILMALIDIR


PKK/PYD/YPG/YPJ’ye FETÖ/PDY’ye yani terör örgütlerine açık destek veren ABD, 15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ/PDY terör örgütünün elebaşına 1999 yılından itibaren ev sahipliği yapmakta ve çok açık bir şekilde 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındadır. Sonuç olarak;


1. Nükleer silahlarını baskıyla Türkiye’ye yerleştirerek “Türkiye’yi nükleer hedef” haline getiren, “terör örgütlerine destek” veren ve bunlar için İncirlik Üssünü kullanan, bugüne kadar kendisine anlaşmalarla sağlanan hakları ihlal ederek burayı bir “terör yuvası” haline getiren “ABD’ye İncirlik Üssünün kapatılması”gerekir.11 eylül 2011 tarihinden itibaren ABD nin dünyada seyyar sorgulama üssü olarak kullanıldığını kimse bilmiyor. Herkesin bildiği Guantanamo sorgu istasyonu, hapishanesi oysa ülkemizde de bu merkezde kurulmuştur. İncirlik Üssü Çekiç Güce 12 yıl hizmet sundu, terör merkezlerine ev sahipliği yaptı. ABD nin böyle 300 e yakın seyyar üssü ,sorgu merkezi bulunmaktadır . Kruluşundan 1951 den beri İncirlik üssü;Süveyş, Mısır, Afrika, Akdeniz, Batı Asya ülkeleri için gözlem ,dinleme merkezi görevi ile de herkesin bildiği istihbarat çalışmalar yapmaktadır. ABD dostlarımızı bizim üzerimizden, kendi topraklarımızdan izlemektedir. Bunlar komşuluk ilişkilerimize uymamaktadır. Barzani’nin Referandumuna karşı İdlip harekatında İran ses verdi, Türkiye kurtuldu, Suriye ses verdi, İran, Irak ses verdi, İran nefes aldı. Rusya ses verdi tüm komşu ülkeler nefes aldı.biz komşularla birbirimize her daim lazım ülkeleriz.


2. 2011 yılı sonu 2012 yılı başından itibaren NATO maskesiyle Malatya/Kürecik’e konuşlandırılan “füze savunma radarının kapatılması” gerekir. Bu radar, NATO müttfefiklerine gelecek füze algılamalarına karşı mevzilenmiş olup ,Ankara koruma alanı dışındadır.


3. 01 Ekim 2015 tarihinden itibaren sözde Arama-Kurtarma maksadıyla Diyarbakır Hava Üssünde bulunan 3 Silahlı Helikopter, 2 Silahlı Ulaştırma Uçağı ile 500-1000 ABD askerinin kaçak olarak adlandırdığımız “Diyarbakır Hava Üssünü kullanmasına son verilmesidir” ABD özel birliklerinin tamamının CIA mensubu olduğu, ve buralarda özel eğitim aldığı asla unutulmamalıdır. Ben Diyarbakır’da ki hava Üssünde 6 yıl komutanlık yaptım.

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Türkiye'deki ABD Üsleri

 

1. Müttefik Kara Komutanlığı-İzmir (NATO-ABD)

2. Çabuk İntikal Kolordusu (3.Kolordu Komutanlığı)-İstanbul (NATO-ABD)

3. Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi-Ankara (NATO)

4. Terörle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi-Ankara (NATO)

5. ABD Savunma İşbirliği Ofisi (ODC-Turkey)-Ankara (ABD)

6. NATO AWACS arafından kullanılan Konya Hava Üssü-Konya (NATO)

7. ABD tarafından da kullanılan Mersin Limanı (ABD)

8. 39.Hava Üs Komutanlığı (39.Air Base Wing)-İncirlik (ABD)

9. İspanya PATRIOT Hava Savunma Bataryası-İncirlik (NATO)

10. İtalyan ASTER-30 Hava Savunma Bataryası-Kahramanmaraş (NATO)

11. Füze Savunma Radarı-Kürecik (NATO-ABD)

12. Yedek Uçuş Meydanı (Emercensi)-Erhaç/Malatya (ABD)

13. Füze Savunma Radarı Komuta Merkezi-Diyarbakır (NATO-ABD)

14. ABD Arama-Kurtarma (MAK) Birliği-Diyarbakır (ABD)

15. Yedek Uçuş Meydanı (Emercensi)-Batman (ABD)