Sandık gönüllüsü ol, oyuna ve vatanına sahip çık!

Oylarımızı korumak amacıyla hazırladığımız programı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Geçtiğimiz 13 yıl boyunca yapılan her seçimde, toplumun geniş kesimlerinde seçim güvenliği ve sonuçlarıyla ilgili derin endişeler oluşmuştur. Bu endişelerin giderilmesi konusunda ne Yüksek Seçim Kurulu, ne de milyonlarca lira devlet yardımı alan ve elinde her türlü imkanı olan muhalefet partileri çözüm getirememiştir.

 

Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran'da yapılacak seçimin sandık sonuçlarını yasal itiraz süresi içerisinde seçime katılma yeterliliğine sahip siyasi partilerle anlık olarak paylaşacağını bildirdi. Vatan Partisi, YSK’nın paylaştığı sonuçlardan faydalanarak, şeffaf ve denetlenebilir bir seçime ulaşmak için “Sandık Bilgi Sistemi” isminde bir yazılım  geliştirmiştir. 

 

Sistemimiz, Yüksek Seçim Kurulu’ndan alınan sandık bazlı sonuçlarla, Vatan Partili veya Gönüllü müşahitlerin girdiği sonuçları bire bir karşılaştırarak, arada oluşabilecek farkları anında tespit eden ve yasal süre içerisinde gerekli düzeltme için müdahalenin yapılmasına hizmet eden bir yazılımdır. 

 

Geliştirdiğimiz yazılım, seçim güvenliğinden endişe duyan partili ya da partisiz bütün yurttaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği bir sistemdir. Güvenlik ve işlev açısından Türkiye’nin en kaliteli seçim denetim sistemidir. 

 

Programı kullanacakların yapması gereken tek şey, birkaç basit işlem sonucu e-posta adresiyle sisteme kaydını yaparak, görev almak istediği sandık ya da sandıkları seçmektir. Kayıt sırasında gönüllülerin gireceği kişisel bilgiler kesinlikle hiç kimseyle paylaşılmamaktadır.

 

Müşahitlerin en önemli görevi ıslak imzalı Sandık Sonuç Tutanağı'nı elde edebilmektir. Seçime katılan siyasi partilerden birine ait müşahit kartınız bulunmuyorsa, kanunen müşahit olamaz ve sandık sonuç tutanağını alamazsınız. Sisteme kaydınızı yaptıktan sonra, seçim gününden önce size en yakın parti örgütümüzden müşahit kartınızı temin edebilirsiniz. 

 

Oy sayımı bittikten sonra sorumlu olduğunuz sandıkların ıslak imzalı sandık sonuç tutanağını alıp, fotoğrafını çekerek bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. Bilgisayarınıza yüklediğiniz tutanağı Sandık Bilgi Sistemi’ne kaydedip, üzerindeki rakamları hatasız olarak girdiğinizde, YSK'nın sonuçlarını elinizdeki tutanakla bizzat karşılaştırarak doğruluğunu teyit etmiş ve görev aldığınız sandıkların güvenliğini sağlamış oluyorsunuz. 

 

Sistemin kurulumu için gerekli olan bağlantı, kullanım kılavuzu, sandık müşahitleri yönergesi ve örnek sandık sonuç tutanağını aşağıdaki bağlantılarla paylaşıyoruz. Yazıların üzerlerine tıklayarak bağlantılara ulaşabilirsiniz.

 

Kurulum ya da kullanımla ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmanız halinde aşağıdaki iletişim bilgilerinden lütfen bize ulaşınız.

 

 

GSM    : 0505 548 51 38

GSM    : 0532 622 48 56