Doğu Perinçek: Program ve ters program

YENİ DÖNEMİN STRATEJİ VE SİYASETLERİ-7

Sistem içindeki partilerin programa ihtiyaçları yoktur. Çünkü dönen çark onlarındır. Çark kırılmasın yeter. Onların biricik programı, sistemi korumaktır. O nedenle bakınız, sistem içinde kurulan partiler, yalnızca PR yapıyor. PR nedir diyeceksiniz. “Public Relations”, yani halkla ilişkiler. Onların yaptıklarına bakarsak halkı avlamak. Halk, kendisini borçlandıran, yoksullaştıran, işsiz bırakan, iflasa sürükleyen sistemin dışında bir şey düşünemesin. Kafalar sistemin içindeki hesaplara kilitlensin.

 

Program, sistemi değiştirecek olanlar için gereklidir. Borçlanma ve bölünme rejiminden kurtulmak istiyoruz, peki yerine hangi sistemi getireceğiz? Siz hiç sistemin partileri arasında böyle bir tartışmaya rastladınız mı?

 

 

SİSTEM DIŞI ÇÖZÜM GÜNDEMDE

 

Türkiye’nin sistem içinde bütün çözümlerin tükendiği bir sürece girmiş bulunuyoruz. O nedenle sistem içindeki bütün hesaplar bundan böyle geçersizdir. Sistemin halkın önüne koyduğu seçeneklerin de geçersiz olduğunu öğreneceğiz. Kendi tecrübelerimizle.

 

Sözün özü, Türkiye köklü çözümlerin içine girmiştir. Devrimci programlar geçerlidir. Kolay sanılan çözümler artık imkansızdır. Zor olanlar ise, biricik çözümdür. Türkiye, silahların konuştuğu bir iklimde, bombaların, mayınların patladığı bir ortamda çözüm üretecektir. Bunu anlamayanların hükümet olma, hatta etkin siyaset yapma şansları yoktur.

 

 

PROGRAM

 

Türkiye, 1945’ten bu yana yaşanan Küçük Amerika sürecinden çıkmakta ve Avrasya’ya yönelmektedir. Avrasya, Kemalist Devrimi tamamlama iklimidir. Avrasyalı olmak, ancak Kemalist Devrimin programıyla mümkündür. Bunu da öğreneceğiz.

 

Türkiye’nin önündeki programı ana çizgileriyle dört maddede özetliyoruz. Önem ve öncelik sırasıyla:

 

Vatan Bütünlüğü ve Huzur. PKK’yı içte ve sınırlarımızın ötesinde temizleyeceğiz.Ülkemize huzur ve barış getireceğiz. Vatan bütünlüğünü sağlayacağız.

 

Üretim Ekonomisi. Borçlanma ekonomisinin sonuna geldik. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Geçiş döneminin sancılarını Millî Direnme Ekonomisiyle aşacağız.

 

Komşularla İşbirliği. Hem güvenlik hem ekonomi alanında komşularımızla işbirliğini sağlayacak ve geliştireceğiz.

 

Avrasya Birliği. Türkiye, Avrasya’daki bağımsız ve öncü konumuna yerleşecek.

 

Çağdaş Toplum ve Aydınlanma. Devletin ve toplumun içinden Ortaçağ kalıntısı ilişkileri, cemaati ve tarikatı temizleyeceğiz. Türkiye, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar ülkesi olamaz. Milleti kulluktan, bağımlılıktan kurtaracağız. Özgür, çağdaş, aydınlanmış, uygar bir toplum kuracağız. Atatürk Devrimi temelinde 80 milyonu kapsayan bir Eğitim Seferberliği gerçekleştireceğiz.

 

 

TERS PROGRAM

Bir de ters program var. O programda vatan, millet, üretim, emek, bağımsızlık, özgürlük, terörden kurtulmak, bunların hiçbiri yok. O programda tek şey var: Tayyip Erdoğan’a düşman olmak.

 

Türkiye PKK’nın üzerine yürüse, Ters Programda PKK’nın elinden tutmak var.

 

Türkiye FETÖ’yü hapislere atsa, Ters Programda FETÖ’yü hapisaneden kurtarmak var.

 

Türkiye İran, Rusya ve Suriye ile işbirliğine yönelse, Ters Programda komşuları diktatör ilan etmek var.

 

Türk Ordusu ABD koridoruna girse, Ters Programda Mehmetçiği arkadan vurmak var.

 

Ters Programda, Türk halkını beyinsizleştirme programıdır, milleti programsızlaştırma girişimidir. Kendi devriminin programını bırakacaksın ve ABD kimi düşman gösteriyorsa, onun üzerine saldıracaksın, Ters Program budur.

 

Bu koşullarda Türkiye’nin vatan bütünlüğünü sağlamak, üretim ekonomisini inşa etmek ve çağdaş toplumu kurmak için, ABD’ye ve güdümündeki güçlere karşı mücadele esastır.

 

PKK’ya silah veren ve namlularını Türkiye’ye yöneltmiş olan ABD’ye karşı en geniş birliği sağlamak durumundayız.

 

ABD emperyalizmine ve piyonlarına karşı herkesle birleşiriz.

 

Buna karşılık Tayyip Erdoğan’a karşı ABD planında yer almayız.

 

Tayyip Erdoğan’a düşman olmak başka, rakip olmak başka.

 

ABD’ye karşı Tayyip Erdoğan ile birlikteyiz.

 

Ama Tayyip Erdoğan’a karşı ABD ile birlikte değiliz.

 

Türkiye’ye Tayyip Erdoğan yönetiminden kurtarmak, Ters Programla olmaz, Kemalist Devrimi Tamamlama programıyla olur.

 

ABD’nin iktidarları tayin ettiği devir arkada kaldı. ABD’nin kurduğu Atlantik Sistemi çatırdıyor. O nedenle ABD’nin işaretine bakarak Ters Programa dahil olanların başarı şansı yok.

 

Türkiye, Kemalist Devrimi tamamlama sürecine girmiştir. Silivri Duvarının yıkılması, PKK ve FETÖ’nün temizlenmesi, Atlantik sisteminden kopuş ve Avrasya’ya yöneliş, Rusya, İran ve Çin dostluğu, Kemalist Devrim rotasının ilk işaretleridir. Bu süreç, Üretim Ekonomisinin ve Çağdaş Toplumun inşasıyla devam edecektir.

 

Türkiye, Atlantik sisteminin adayları ile Tayyip Erdoğan arasında bir tercihe mahkum edilemez. Tayyip Erdoğan yönetimine karşı bir Millî Hükümet seçeneği yaratmak günün görevidir.