Doğu Perinçek: İflas eden strateji ve gündemdeki strateji

Seçim sonuçlarının dili-3

AKP iktidarından kurtulmak adına iki farklı strateji uygulanmaktadır.

 

 

İKİ FARKLI STRATEJİ

 

Birincisi, CHP’nin stratejisidir. Bu strateji, “Mağdurlara dayanarak” iktidar olmayı öngörüyor. “Mağdurlar” dedikleri, FETÖ ve PKK mağdurları. İyi Parti ve Saadet Partisi de bu stratejiye bağlanmışlardır.

 

İkincisi, Vatan Partisi’nin stratejisidir. Bu stratejiye göre, AKP iktidarına ancak Vatan Savaşı mevzisinden son verilebilir. Vatan Savaşı, bugün Türkiye’nin önündeki birinci görevdir ve ülkemizin geleceğini belirleyen olaydır. Kim vatan savaşını zafere ulaştırma konusunda halka güven veriyorsa, Türkiye’yi O yönetecektir. Şimdi ekonomiyi kurtarma görevi de gündeme girmektedir. İktidarı belirleyecek ikinci etken budur ve her an ön plana çıkabilir.

 

 

CHP’NİN DÖRT DENEMESİ

 

CHP’nin stratejisi dört kez denendi ve başarısızlığa uğradı.

 

İlk kez 7 Haziran 2015 seçiminde denendi. “HDP’yi Meclise sokarsak AKP iktidarını yıkarız” dediler. HDP, CHP oylarıyla Meclise sokuldu. AKP, yüzde 40 oyla Mecliste azınlığa düştü. Ancak CHP, AKP dışındaki partileri hükümet kurmak için birleştiremedi. Çünkü MHP gibi millî mevzideki bir partiyi ABD emperyalizminin ve İsrail’in aleti olan HDP/PKK ile aynı yönetimde buluşturamazdı. AKP ise CHP’ye millî mevzideki atağıyla yanıt verdi. Tayyip Erdoğan hükümeti, 24 Temmuz 2015’te PKK’ya karşı silahlı harekâtı başlatarak, siyasal dengeleri değiştirdi.

 

CHP stratejisi ikinci kez 1 Kasım 2015 seçiminde denendi. CHP, Bölücü Terör Örgütünün partisi olan HDP’yi bir kez daha sırtına aldı ve Meclise taşıdı. Böylece vatan bütünlüğü konusunda duyarlı olan çoğunluğu karşısına aldı. CHP, HDP aşkı yüzünden MHP’nin dostluğunu kaybetti. Dahası MHP’yi AKP’nin yanına itti. Hesap yoktu bu siyasette, ama ABD’nin dayattığı PKK’yı Meclise sokma görevi vardı. PKK Meclise girdi, ne var ki Tayyip Erdoğan hükümet oldu.

 

Üçüncü deneme, 15-16 Temmuz 2016 FETÖ Darbesidir. Denecektir ki, CHP’nin ne ilgisi var. Son dönemde arkasında ABD ve İsrail olan her siyasal girişimde, dolaylı olarak bile olsa CHP vardır. FETÖ Darbesi başarılı olsaydı, bunu görecektik. Başarılı olmadı, yine görüyoruz. CHP’nin hapishaneleri boşaltma ve kamudan atılan 104 bin görevliyi tekrar devletin içine alma çabaları, FETÖ ve PKK ile işbirliğinin en somut kanıtı değil midir? Bu girişim de başarılı olamadı.

 

Dördüncü deneme, 24 Haziran 2018 seçimidir. CHP, PKK’yı Meclise taşıma görevinde yorulmadı. AKP de CHP’nin sayesinde iktidara gelmekten yorulmadı. Üstelik CHP bu kez İyi Parti ve Saadet Partisi’ni de PKK ve FETÖ mağdurlarıyla işbirliğine sürükledi. Millet İttifakı, PKK’yı Meclise taşıma ittifakı oldu. Milliyetçi yönelişli İyi Parti ve Saadet Partisi, ABD projesine katılarak cinsiyet değiştirdiler.

 

 

DOĞRU HESAP

 

Dört kez yanlış çıkan bir hesap var: AKP iktidarı ABD-İsrail projeleriyle yıkılamaz. AKP iktidarına PKK ve FETÖ ile işbirliği yapılarak son verilemez.

 

Doğru hesap şuydu: HDP’yi sırtına alan kaybeder. Bu hesabı CHP yöneticilerine kaç kez anlattık. Ama ABD’nin “ikna kabiliyeti” bizden daha etkiliydi.


 

AKP İKTİDARININ BİRİCİK SEÇENEĞİ

 

Milletin ezici çoğunluğu, ABD’ye karşı vatan savaşı mevzisindedir.

 

Milletle birleşmenin öncelikli koşulu, Bölücü Teröre ve FETÖ’ye karşı açık ve kararlı tavırdır.

 

Bu nedenlerle AKP iktidarının biricik seçeneği, vatan mevzisinde yaratılabilir. Vatan Partisi’nin stratejisi bu nedenle doğrudur.

 

 

MİLLETİ KUCAKLAYAN STRATEJİ

 

AKP’yi HDP ve FETÖ mağdurlarına dayanarak yıkma stratejisi dört kez iflas etmiştir.

 

Toplumlar, gerçekleri kendi tecrübeleri içinde kavrıyorlar.

 

AKP ve MHP seçmeni olan millet çoğunluğu, zaten PKK ve FETÖ’ye karşı cephe tutmuş bulunuyor. Onlar da bu seçimlerinin yetersizliğini kendi tecrübeleriyle öğreneceklerdir. Özellikle ekonomik gidiş, onların en büyük öğretmenidir.

 

CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi seçmenine gelince, iflas eden stratejinin peşinde koşmaktan artık yeterince ders çıkarmış olmalılar.

 

Herkes bugüne kadar öğrenmediyse, yarın öğrenecektir: AKP’nin biricik rakibi Vatan Partisi’dir. En önemlisi, AKP ve MHP seçmeni de biricik çözümün Üretim Ekonomisinde olduğunu öğrenme sürecine girmiştir.

 

Vatan Partisi’nin iktidar stratejisi, yalnız CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP seçmenini kucaklamıyor, AKP ve MHP seçmenini de kucaklıyor.

 

İktidara yürümenin anahtarı, milletin her kesimini kazanma rotasındadır.

 

Gündemdeki strateji, PKK’yı sırtında taşıyan strateji değil, milleti kucaklayan stratejidir.