Doğu Perinçek: Genç Türkler tarih yapıyor

Bugün Ankara’da Gençlik Meclisi’ndeyiz.


Türkiye Gençlik Birliği’ni selamlıyoruz ve kutluyoruz.


“Atatürk Gençliği görev başında” sözü, bir gerçek. Görevlerini, Atatürk’ün Gençliğe seslenişinden aldılar ve görevlerini yapıyorlar. Emanet, “Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür” gençliğin bilincinde ve ellerindedir.



DORUKTAKİ GENÇ TÜRK


68 Gençlik Hareketinin örgüt başkanı olarak, yarım yüzyıl sonra 2018 gençliğini kutluyorum. Millete ve vatana bağlılıkları, bilimin aydınlattığı akılları, devrimci bilinçleri ve kararlılıkları, strateji ve taktik ustalıkları ve eylemde başarılarıyla Türkiye Gençlik Birliği, iki yüzyıllık Genç Türk Hareketinin doruğudur. Yalnız tecrübeleri değerlendirerek değil, önümüzdeki yıllara bakarak söylüyorum: Doruğa yükselen Genç Türk toplanmaktadır.


Türkiye üniversiteleri ve yüksek okulları onların akıllı ve kararlı mücadelesi sayesinde, Cumhuriyet kaleleri oldu. Bir yıl, iki yıl öncesini hatırlayınız, Bölücü Terör Örgütü ve Vatansız Solculuk gençlik alanlarında kol geziyordu. “Vatansız Solcu” olur mu diyeceksiniz. Emperyalizmin güdümüne girilince oluyor ve oldu.

 


SALTANATIN GENÇLİĞİ YOK CUMHURİYETİN GENÇLİĞİ VAR


Türk istiklâlinin fedaileri, Cumhuriyet kalesinin yıkılmaz muhafızları, Mazlumlar Dünyasına umut üretenler, Ankara’da Gençlik Meclisi’nde toplanıyor.


İstiklâle boş verenler, Hürriyetten korkanlar olmayacak orada.


Emperyalist zırhlıların namlularının ucunda boynu eğik duranlar olmayacak orada. Emperyalistlerin gençliği yoktur. Gençlik her zaman milletin gençliğidir, milletin dik duruşudur. İşte o dik duruş, Ay Yıldızlı Al Bayrağın altında toplanmaktadır.


Saltanatın bendesi olanlar olmayacak orada. Gençlik hiçbir zaman payitahtın ayakları altında kalmamıştır. Saraylar, gençliği teslim alamamıştır. İşte o teslim alınamayan gençlik, Meclisini kurmuştur. Gençlik Meclisi saltanatın ayakları altında değil, Cumhuriyetin başkentinde toplanıyor.



YEDİ İKLİMİN GENÇ TÜRKÜ


Gençlik Hareketi, Türkiye’nin her şeyidir.


Tarihidir. Gururudur. Onurudur. Güvencesidir. Umududur. Yarınıdır.


Dünyada Türk denince ilk akla gelen, Genç Türk’tür. 19. Yüzyıl ortalarından beri böyle. Genç Türk, yedi iklimde özgürlüğün simgesi olmuştur. Dünyanın neresinde gençler ayağa kalksa, “Genç Türk” diye anılır. Hürriyet isteyen gencin adı, bulunduğu iklime göre, Amerika’nın Genç Türkü, Japonya’nın Genç Türkü, Cezayir’in Genç Türkü, Hindistan’ın Genç Türküdür.


Hepsinin isim babası, Türkiye’nin Genç Türkleridir.


Ve işte bugün dünyaya nam salan Genç Türk Meclisi Ankara’da toplanıyor. Siz bu satırları okurken, belki de toplantı henüz açılmadı. Gençlik Meclisi, Ahmet Taner Kışlalı Salonunda, saat 11.00’de başlıyor.