"Türk gençliğinin sesi olacağız"

Vatan Partisi’nin genç milletvekili adayları Ulusal Kanal’da Şule Perinçek’in sunduğu Yeni Ufuklar programına konuk oldular

Tarih:

1/2
2/2

İstanbul’un üç seçim bölgesinden de aday olan gençler, Ulusal Kanal’da gençlerin taleplerini konuştular. Gençlerin yaşadığı sorunları ve çözümleri TBMM’ye taşımak istediklerini ifade eden adaylar, “Gençlerin sorunlarını ancak gençlik çözer” dediler.

 

 Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Barış Demiralay, 2023 seçimleri için yürütülen çalışmaları ve Vatan Partisi’nin genç milletvekili adaylarını aktardı:  

 

“Türk milleti Vatan Partisi’nin Meclis’te olmasını istiyor. Türkiye’nin üreticilerine, emekçilerine, gençlerine her kesime ulaşacak bir çalışmanın içindeyiz. Listeler paylaşıldı, koltuklar pay edildi. Geriye de bazı sembolik adaylar kaldı. “Diğer partilerde tutucuları, gericileri, bölücüleri görebiliriz ama Vatan Partisi’nde ise 600 devrimci kahraman aday var. Vatan Partisi’nin adayları Namık Kemaller, Talat Paşalardır. Gençlik &uu ml;retimde, atılımda, zorluklara karşı mücadelede en önde olacaksa Türkiye bu açıdan çok şanslı bir ülke. Gelin, 198 genç adayından 76’sı öğrenci olan ve gençliğine güvenen Vatan Partisi’ne oy verin. 14 Mayıs’tan sonra cesur olanlar Türkiye’yi yönetecekler.”

 

 

 ‘NATO’YU KAPATMA İRADESİNİ MECLİS’E TAŞIYACAĞIZ’

 

İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Duygu Karabulut: “Türk gençliğinin iradesini Meclis’te yansıtmayı düşünüyoruz. NATO’dan çıkma, HDP’yi kapatma, HDP HÜDAPAR’ı meclis’e sokmama iradesi. İlk Meclis’teki dinamiği sandığa yansıtacağız.”

 

 “Türkiye’nin ilerlemesinin önündeki en önemli engellerden biri NATO. NATO’da aydınlarımız katlediliyor, karasularımız ihlal ediliyor, bölücülük destekleniyor. Bu yüzden Türkiye’nin NATO’da olmaması lazım.”

 

 

TÜRKİYE’Yİ AYDINLIK GÜNLERE BİZ TAŞIRIZ

 

 Vatan Partisi’nin en genç milletvekili adayı Eylül Yıldırım, gençler oylarını internet veya oyun konsolları vaad edenlere değil, Türkiye’yi aydınlıklara taşıyacak partilere oy vereceğini belirtti. Yıldırım konuşmasında,

 

“Gençliği yalnızca teknoloji ile avutanlar Z kuşağı markası yaratmaya çalışıyorlar. Biz Z kuşağı değiliz Türk gençliğiyiz diyoruz. Türk gençliğinin sesini duyurmak için Meclis’e gireceğiz. Bilgisayarlar dağıtmak yerine kendi Üretim Devrimi programımızı kurarak kendimiz üreteceğimiz bir ekonomik özgürlüklerini yaratacağımız yarınları vadediyoruz.” dedi.

 

 

 ‘AMERİKANCILARA OY VERECEK GENÇ YOK’

 

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Yiğit Çınar, HDP demek PKK demektir dedi. HDP’nin Türkiye’yi bölmek için kurulduğunu belirten Çınar, “Amerika’nın güdümündeki HDP’ye oy verecek genç yok. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğü gençliğin önceliğidir. Türk-Kürt bölünmesi yaratarak Türk gençliğini de milli kültüründen koparmaya çalışıyorlar. HDP’nin de görevi budur. G ençler bunları hatırlayarak Hiçbir Atatürkçü, milliyetçi gencin pusulada HDP/PKK’yı görmeyecektir.”

 

 

 ‘ANADOLU’NUN İNSAN BİRİKİMİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ’

 

İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Ebda Okutur, “Gençliği topraklarından uzaklaştırmak isteyen, ailesinden uzaklaştırmak isteyen sisteme karşı mücadele eden ve irade koyan tek kuvvet Vatan Partisi. Biz anadolu kültürünü yeşertecek ve geliştireceğiz. Türkiye’nin en büyük gücü bu toprakların birikimi. Biz bu birikimi iktidar yapacağız. Anadolu’nun insan birikimini iktidar yapacağız. Bu yüzden Vatan Partisi’nden milletvekili adayı oldum.” dedi.

 

 

‘TÜRK GENÇLİĞİNİN SESİNİ MECLİS’TE DUYURACAĞIZ’

 

İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gökalp Erbaş, Vatan Partisi dışında bulunan tüm partilerin gençliği vitrin süs olarak listelere eklendiğini belirtti. Genç aday Erbaş, “Türk gençliğine el açan, talepkâr, boynu bükük, listelerde bile sonlara yazan bir kılıfa sokuyor. Türk gençliğine Türkiye’yi yönet diyen bir parti. Türkiye’de bir genç, her anında çözümsüzlüklerden rahatsız oluyor. Bu kadar açık çöz& uuml;mler dururken Türk gençliğinin çözümsüzlüğe batmasını istemediğim için Vatan Partisi’nden aday oldum.” sözlerini söyledi.