‘Perinçek Etkisi’ Rus Basınında

Vatan Partisi’nin olumlu gelişmelerin yaşandığı bölge politikasındaki etkisi Rus televizyonunda haber oldu.

Tarih:

Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in yazısı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yaptığı çağrı örnek gösterildi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha sonra düzelttiği “Suriye’ye Esed’in hükümdarlığına son vermek için girdik” açıklaması üzerine, Doğu Perinçek’in 1 Aralık’ta Aydınlık’ta kaleme aldığı “Devletin ve Ordunun Esad’ı Yıkma Hedefi Yok” başlıklı yazısı Rusya’da ilgiyle karşılandı. Rusya’nın ünlü televizyon kanalı Tsargrad, Perinçek’in yazısına haber bültenlerinde yer verdi.

 

 

HAREKATI ZAAFA UĞRATIR

 

Perinçek’in yazısının okunmasının ardından sunucu, Belarus’ta yaşayan Vatan Partisi üyesi Hüseyin Erman Sülük’e bağlanarak görüş aldı. Türk toplumunun Erdoğan’ın açıklamalarına tepki gösterdiğini belirten Sülük, hayati önemdeki operasyonların (Fırat Kalkanı) gerçekleştiği bu dönemde, Türkiye’yi Rusya ve Suriye ile cephe cepheye getirecek açıklamaların, bu operasyonları zaafa uğratacağını belirtti. Sülük, Erdoğan’ın sözlerinin aslında iç siyasete yönelik bir oyun olduğunu söyledi.

 

 

VATAN PARTİSİ ÇOK CİDDİ BİR GÜÇ

 

Sunuculardan biri, bu açıklamaların üzerine “Demek ki Türkiye’de bizim dayanabileceğimiz bir güç var. Vatan Partisi baskı yaptı, açıklamalarda bulundu. Bu parti askerlere de dayanan çok ciddi bir güçtür” ifadelerini kullandı. Diğer sunucu da “Vatan Partisi gibi güçler uzun zamandır bir NATO ülkesi olan Türkiye’nin rotasının değişmesini ve Rusya ile ilişkilerinin yakınlaşmasını istiyor. Bazıları daha da ileri giderek Rusya ile olası bir işbirliği hakkında konuşuyorlar” diye konuştu.

 

 

BATI MEDYAYI KIŞKIRTIYOR

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Alanya’daki görüşmesine değinilen haberde, iki bakanın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Esad’ı devirme hedefiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdiği belirtildi.

 

Haberde, “Görüşmelerden önceki akşam Cumhurbaşkanlığı idaresinden bu açıklamanın harfiyen ele alınmaması gerektiğine dair bir açıklama geldi. Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı’nın hedefinin bir kişi değil terör olduğunu belirtti. Fakat medyanın Erdoğan’ın bu açıklamalarını yayması Batı’nın ilişkileri bozmak için medya kışkırtmaları üzerine oynadığını gösteriyor” dendi.

Rus sunucu, Belarus’ta yaşayan Vatan Partisi üyesi Hüseyin Erman Sülük’e bağlanarak görüş aldı.