Doğu Perinçek'in açıklaması İran Haber Ajansında

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek’in petrol tankerleriyle ilgili tespitleri İran Haber Ajansında

Tarih:

"İran ABD tehditlerinin boş olduğunu dünyaya gösterdi"

 

Mehr Haber Ajansı'na konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "İran, Venezuela'ya petrol tankerlerini göndererek ABD'nin tehditlerine boyun eğmeyen ülkelerin başarılı olacaklarını ispat etmiştir." dedi.

 

İran’ın bölgesel yayın yapan Mehr Haber Ajansı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le Tahran’ın Venezuela’ya gönderdiği petrol tankerleri ve ABD’nin buna karşı yönelttiği tehditlerle ilgili röportaj yaptı. Ajans, bu röportajı “Venezuela'ya petrol tankerleri gönderen İran dünyaya mesaj verdi” başlığıyla verdi. Doğu Perinçek röportajda, ABD’nin Venezuela ile dayanışma gösteren İran’ı tehditlerle engellemeyi başaramadığını, bunun herkese önemli bir mesaj olduğunu belirtti:

 

 

İRAN'IN KARARLILIĞININ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ

 

“İran, bütün dünyaya artık ABD'nin iddialarının ve tehditlerinin boş olduğunu gösteren önemli bir mesaj vermiştir. Tahran, ABD'nin tehditlerine boyun eğmeyen, dik duran ülkelerin bu konuda başarılı olacaklarını kendi eylemiyle ispat etmiştir. Biz Türkiye'den İran'ın ABD'ye karşı kararlılığını yürekten destekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin sorunları da Batı Asya'da yani Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde, Hürmüz Boğazı'nda İran'a yönelik ambargolarda ABD'ye karşı direnerek çözülecektir. Aynı zamanda Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta da ABD'nin tehditlerine karşı mücadele gibi bir sorunlar var. O nedenle İran'ın ABD'ye karşı bu kararlılığı, Türkiye'nin vatan bütünlüğ ü mücadelesi ve güvenliğini korumak için çok kıymetli bir destektir. İran’ın sağlam duruşu Türkiye'de de sempatiyle izlenmektedir.”

 

 

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI

 

Perinçek, ABD’nin petrol tankerlerine müdahale etmesinin uluslararası hukuka aykırı olduğunu da vurguladı: “ABD tamamen yasa dışı bir tavır içerisinde. İran gemilerinin Venezuela'ya gitmeleri uluslararası hukuka uygundur. Hiç kimse uluslararası sularda İran gemilerine karşı müdahalede bulunamaz. Kaldı ki gemiler Amerikan karasularından ve ABD’nin egemenliğindeki bölgelerden de geçmiyor. Olası bir müdahalenin başarılı olma şansı yoktur.”

 

 

“ABD HEGEMONYASI SONLANIYOR”

 

Perinçek, söz konusu tehditlerin boşa çıkmasının nedeni olarak ABD’nin hegemonyasının sonlanmasını gösterdi: “ABD’nin 1990'dan sonra ‘Dünyanın tek efendisi ben olacağım’ iddiaları fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Özellikle Batı Asya'daki ABD girişimleri başarısız kalmıştır. ABD, Türkiye, İran, Suriye ve Irak toprakları üzerinde Kürdistan adıyla ‘ikinci bir İsrail devleti’ kurmak istediler, bu da başarısız oldu. ABD’nin Pasifik Okyanusu'nda Çin'e karşı önerdiği tertipler de kesinlikle başarısızlıkla sonuçlandı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin üzerine deniz filolarını gönderdi, fakat Kore'nin kararlılığı karşısında rotalarını kırıp dönmek zorunda kaldılar. Özetle ABD'nin, silahla dayattığı bütün iddia larının artık geçersiz hale geldiğini, yenildiğini görüyoruz.”