Doğu Perinçek'ten önemli Afrin Harekatı değerlendirmesi

"ABD’yi dizginleyecek atak: Suriye ile işbirliği. İncirlik üssü ABD uçaklarına derhal kapatılmalıdır"

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Ankara’da Genel Merkezimizde bir basın toplantısı düzenleyerek, Afrin Harekâtı konusundaki görüşlerini açıkladı. Basın Toplantısında Genel Başkan Yardımcımız Eski TBMM Başkan Vekili Hasan Korkmazcan, Genel Başkan Başdanışmanımız Eski Millî Savunma Bakanı Barlas Doğu ve Merkez Karar Kurulumuz Üyesi E. Jn Tuğg. Süleyman Yüksel de bulundu.

Perinçek, şunları belirtti:

TÜRKİYE-AMERİKA SAVAŞINDA KRİTİK DÖNEM

Türkiye-Amerika Savaşının en kritik dönemine giriyoruz. Şu ana kadar savaş, Türkiye ile ABD’nin piyonları arasındaydı. Afrin Harekâtıyla birlikte bu savaşın daha doğrudan cepheleşmeler yönünde ilerlediği gözüküyor.

En önemli olgu şudur: ABD, Türkiye ve Irak sınırında, YPG (PKK) yönetiminde 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kurduğunu ilan etti. Ayrıca Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin üsleri, hava alanları ve savaş uçakları bulunmaktadır. İncirlik üssündeki ABD kuvveti de artık Türkiye açısından açık tehdit oluşturmaktadır.

AFRİN HAREKATI HAKLIDIR VE YERİNDEDİR

Afrin Harekâtı, haklıdır, yerindedir.

Afrin Harekâtı, ABD’nin Batı Asya’daki terör faaliyetine karşıdır. Bu açıdan dünya barışı içindir ve insanlık içindir.

Milletçe ve Devletçe birlik halinde Vatan Savaşındayız. Bu savaşa “Saray Savaşı” çamurunu atmak, bugün bozgunculuğun da ötesinde ihanet boyutundadır.

Yüreklerimiz, Vatan Savaşında Mehmetçikle birlikte çarpıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden zaferler bekliyoruz.

Vatan Partisi olarak, Vatan Savaşının merkezinde ve ön cephesindeyiz.

ÖNCELİKLİ ÖNLEM:

İNCİRLİK ÜSSÜ ABD UÇAKLARINA KAPATILMALI

Bu koşullarda, artık ABD’ye lafla yanıt vermenin kıymeti harbiyesi bulunmuyor.

İncirlik Üssü, karşımızda 30 bin kişilik ordu kuran ABD uçaklarına derhal kapatılmalıdır.

ALTIN ANAHTAR: SURİYE İLE İŞBİRLİĞİ

Unutulmasın Kerkük’te ABD piyonları tek mermi atmadan kaçtılar. Çünkü Irak, İran, Türkiye ve Suriye birlikte hareket ediyorlardı. O nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücü belirleyici olmakla birlikte, Astana sürecinde oluşturulan birlik ABD’yi caydıran gücü temsil etmektedir.

Suriye ve Rusya hükümetlerinin bu gelişmeler karşısında gecikmeden tavır alması çok önemlidir. Şam ve Moskova yönetimleri, ABD’nin Suriye’de ordu kurmasının “meşru olmadığını” belirttiler. Beşar Esad yönetimi, “Suriye Ordusunun ülkedeki ABD varlığına ve maşalarına son vermeye kararlı olduğunu” açıkladı.

Türkiye’nin Afrin Harekâtını mümkün olduğu kadar az kayıp vererek ve olabilecek en büyük başarıyla sonuçlandırması için en etkin siyaset, Suriye ile işbirliğidir.

Afrin Harekâtında Suriye ile işbirliği, yalnız Suriye ile işbirliği değildir. Bunun ötesinde:

Birincisi, İran, Rusya ve Irak ile işbirliğini de sağlamlaştıracağız.

İkincisi, Almanya ve Fransa’nın daha olumlu tavırlara yönelmesini sağlayacağız.

Üçüncüsü, ABD emperyalizminin yayılmacılığına karşı mevzilenen bütün dünya devletlerinin, en önemlisi Çin’in güvenini kazanacağız.

Dördüncüsü, Türkiye’nin bölge ve dünya ölçeğinde yanına çektiği kuvvet karşısında ABD’yi daha kararsız ve etkisiz konumlara iteceğiz.

ALANDA TÜRKİYE-SURİYE İŞBİRLİĞİNE

KARŞI KOYABİLECEK BİR GÜÇ YOK

Türkiye ve Suriye’nin bölücü ve yobaz terörünü temizlemeleri, uluslararası haklarıdır.

Suriye’de terörün temizlenmesi için birlikte harekât zemini oluşmuştur. Beşar Esat’ın PYD’yi vatan haini ilan etmesi, altın fırsat değerindedir. Sahada Türkiye-Suriye işbirliğine karşı koyabilecek bir güç bulunmuyor.

Suriye ile eşgüdüm, ABD’yi dizginleyen belirleyici eylemdir. O zaman ABD, öfkesini denetim altına almak zorunda kalır. Yok bu yapılmazsa, ABD’ye şiddet uygulaması için alan açılır. Türkiye’nin Suriye’ye dostluk elini uzatmaması, en çok PKK/PYD’yi sevindiriyor.

DOSTLARI KEŞFETME HAREKATI

Türkiye’nin Afrin Harekâtı, aynı zamanda dostları keşfetme, dostlukları sağlamlaştırma harekâtıdır. Fırat Kalkanı Harekâtı’nda da aynı tecrübeyi yaşadık.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin harekâtı, Astana sürecini sağlamlaştıracak, Türkiye’yi dostlarıyla daha da yakınlaştıracak ve özellikle Tayyip Erdoğan yönetimi ile Suriye arasındaki iklimi de yumuşatacaktır. Süreç, kaçınılmaz olarak bunu zorlayacaktır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN

BAŞARISI İÇİN DEVLETÇE VE MİLLETÇE BİRLİK

Devlet ve milletçe bütün vatan güçlerini, bütün siyasal partileri, sendikaları ve demokratik kitle örgütlerini, vatan savaşında birliğe çağırıyoruz.

Zafer, Türk Ordusunun ve Türk Milletinin olacaktır.