Edirne Hudut Gazetisinde Doğu Perinçek Haberi

'Karamsarlığa Yer Yok'

Tarih:

'Karamsarlığa yer yok'
 
 
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Edirne'de verdiği konfaransta Türkiye'nin iki kararın eşiğinde olduğunu belirterek, borçlanma ekonomisinin yerine üretim ekonomisinin tekrar kurulurken, bölünme sürecinden de birleşme sürecine geçileceğini kaydetti.
 
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Edirne'de verdiği konfaransta Türkiye'nin iki kararın eşiğinde olduğunu belirterek, "Birincisi bu borçlanma ekonomisi yerine üretim ekonomisi tekrar kurulacak, ikinci ise bölünme sürecinden birleşme sürecine geçeceğiz" dedi.
"Türkiye'nin Çözümü" konulu bir dizi konferans ve imza günü için Trakya turuna çıkan Perinçek, Pazar günü de Edirne'deydi. Keşan, Kırklareli, Lüleburgaz, Tekirdağ ve Çorlu'da konferanslar verip hakla buluşan Perinçek Edirne'de de 'Türkiye'nin Çözümü' konulu konferans verip, kitaplarını imzaladı. "Türkiye; bir çözüm noktasına gidiyor. "Karamsarlığa yer yok" diyen Perinçek Türkiye'nin büyük kararın eşiğinde olduğunu söyledi. 
Trakya turu kapsamında Pazar günü Elit Balo Düğün Salonu'nda Edirneliler'le buluşan Doğu Perinçek'n konferansı öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra açılış konuşmasını İl Başkanı Hasan Ateş yaptı. Ateş de şunları söyledi:
"İşbirlikçi iktidarlar tarafından Cumhuriyetimiz yıkıma uğratılmıştır. Cumhuriyet devriminin tüm kazanımları birer birer yok edilmiştir. Yurdumuz çaresizlik içine itilmiştir. Ama bunların hepsi geçicidir. Türkiye'nin çözümü vardır. Biz bir devrimle Cumhuriyet olduk, millet olduk. Bir karşı devrim ise bunların hesabını sormak için birer birer Cumhuriyet kazanımlarını yok ettiler.  Bizler yeniden Cumhuriyet devrimini yeniden kazanmak için yola çıktık, baş koyduk, can koyduk. Türkiye'nin bu çıkmaz durumunda İşçi Partisi sizlere çözüm yolunu gösterecektir. Bu nedenle sayın genel başkanımı Türkiye'nin sorunlarını çözme konusunda bizleri bilgilendirmek için kürsüye davet ediyorum."
"KARAMSARLIĞA YER YOK"
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, söze "Edirnemizin çok değerli aydınları, şehit ailelerimizin değerli başkanları, kitle örgütlerimizin yöneticileri hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum" diye başladı. Turgut Özal ekonomisinin artık Türkiye'de yürümediğine vurgu yapan Perinçek, Türkiye'nin iki kararın başında olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Değerli arkadaşlar, karamsarlığa yer yok. Türkiye'nin büyük bir kararın eşiğinde olduğunu görüyoruz. Türkiye bir çözüm noktasına gidiyor. 2002 yılı Kasım ayında Tayyip Erdoğanlar iktidara geldi. 12 yıl.. Diyoruz ki; 14'üncü yılını onlar göremeyecek. Bu Turgut Özallar'la başlayan Cumhuriyet'i tahrip etme, Cumhuriyet'in değerlerini, kurumlarını yıkma sürecini ve Türkiye ekonomisini borca batırma sürecinin sonuna geldik. Sonuna geldiğimizi, onların sonuna geldiğimizi kendileri itirtaf etmeye başladılar. Bir hafta önce Başbakan Davutoğlu bir dönüşüm programı açıkladı. O dönüşüm programını incelediğimiz zaman özeti şu; bizim programımız yani bizim derken onların Tayyip Erdoğanlar'ın programı iflas etti bunu ilan ediyorlar. 'Borçlanmayla artık Türkiye devam edemez' diyorlar. Bu şu demek; Turgut Özal ekonomisi artık yürümüyor. Sıcak para ekonomisi deniyor. Onunla Türkiye'nin devam edemeyeceğini bir üretim ekonomisine geçmek mecburiyetinde olduklarını kendileri söylüyorlar.
İkinci nokta, vatanı bölmek için hükümet koltuklarına oturturdular. Hatırlayacaksınız kendi ağızlarından Tayyip Erdoğan, 2004 yılı 15 Şubat akşamı televizyonda 'Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında Diyarbakır'ı merkez yapacağız' dedi. Yani Amerika'nın meşhur 22 Müslüman ülkeyi bölme ve bu arada Türkiye, Irak, İran'ı bölerek Diyarbakır merkezli bir Kürdistan projesinde görev aldığını söyledi. Bir bakıma Amerika Birleşik Devletleri'nin devlet hiyerarşisi içinde olduğunu, dolayısıyla onların projesinin görevlisi olduğunu söyledi. Onun da sonuna geldi. Amerika Birleşik Devletleri Suriye'de yenildi. Suriye'yi bölemedi. O kürt koridoru diye Doğu Akdeniz'e bir koridor açmayı planlamışlardı, açamadı. Ve en son o kürt koridorunda üç tane güya PKK'nın kantonu vardı. Orada Kobani dedikleri Aynel Arap orada da yenildiler. Çil yavrısı gibi dağıldılar. Kürdistan iddiaları gömüldü, mezar oldu orası onlara. Amerika'da orada da ikinci defa kaybetti. 
"TÜRKİYE, BÜYÜK KARARIN EŞİĞİNDE"
O nedenle Türkiye hem üretim ekonomisine geçiş sürecinin başındadır, hem de Amerika'nın yenildiği PKK'nın itibar kaybettiği, inişe geçtiği koşullarda vatanı bir bütünleştirme sürecinin başındadır. Yani onların iki görevi vardı; borçlanma ekonomisi Türkiye'yi borca batırma, orada kayaya dayandılar. Artık Türkiye'nin batacak yeri kalmadı. Borçlandı borçlandı borçlandı ve devam etmesi mümkün değil. Bugüne kadar dışarıdan yüksek faizle borçlar alarak ekonominin çarkını çevirebildiler. Ama artık mümkün değil. İkincisi bugüne kadar PKK'yı yasalaştırdılar, silahlandırdılar ama onun da sonuna geldiler. Çünkü Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi, yürümüyor, o da iflas etti. Demek ki Türkiye, iki kararın başındadır, eşiğindedir. Birincisi bu borçlanma ekonomisi yerine üretim ekonomisi tekrar kurulacak, ikinci karar bölünme sürecinden birleşme sürecine geçeceğiz. Dolayısıyla Türkiye'de ki iktidar formullerinin de değiştiği bir noktadayız."
Öte yandan, konferansı öncesi özel olarak görüştüğümüz Perinçek'le yaptığımız röportajı da bugünkü sayımızda bulabilirsiniz. 
-Sevcan Kalıpçinden