Şırnak İl Başkanımız İsmail Kabul: Çare arayan partimize koşuyor

Son haftalarda yüzlerce Şırnaklı Vatan Partisi'ne üye oldu

Tarih:

Vatan Partisi, son haftalarda Şırnak'ta yüzlerce yeni üye yaptı. İl Başkanı Kabul, “En büyük sorun işsizlik. Çare arayan, Vatan Partisi’ni buluyor. Şırnak partimizle büyüyecek” dedi.

 

Partilerinden istifa eden yüzlerce kişi Vatan Partisi’ne katıldı.  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör bitiriliyor, bölge halkı özgürleşiyor. Ekonomik şartlar salgınla birlikte ağırlığını, zaten sıkıntılı olan bölgede daha fazla hissettiriyor. İstihdam imkanı az olan bölgede işsizlik, salgının etkileriyle her geçen gün daha da artıyor. Çözüm arayışına giren yurttaş bugünlerde artan bir ivmeyle Vatan Partisi’nin kapısını çalıyor. Bölgedeki birçok ilde benzer hareketlilik dikkat çekiyor.

 

Terörden en çok etkilenen illerimizden biri olan Şırnak’ta da ekonomik şartların olumsuzluğu, PKK’nın hendeklere gömülmesi sonrası yaraların sarılmasında yaşanan mağduriyetler, uyuşturucunun yaygınlaşması ve işsizliğin artmasıyla, şehirde kime dokunsanız bin ah işitiyorsunuz. Bu durum bir taraflardan umudun kesilmesine sebep olurken başka bir umut kapısını da zorlamaya başlıyor. Vatan Partisi Şırnak’ta umut kapısı olmuş.

 

Şırnak’a gittik ve Vatan Partisi’nin kapısını çaldık. İl Başkanı İsmail Kabul’le bu hareketliliği konuştuk.

 

 

‘DİĞER PARTİLER DE BENZER DURUMDA’


Şehirdeki ekonomik şartlar ve yaşam şartlarının zorluğundan bahseden Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul diğer partilerde, özellikle de iktidar partisi tabanında, yaşanan mağduriyetler nedeniyle bir çözülme olduğuna dikkat çekti. Kabul Ak Parti’ye de bir eleştiri getirerek bölgedeki yerel örgütlerini şeffaf olmayan uygulamaları nedeniyle denetlemesi gerektiğini, yoksa gidişatının en azından Şırnak için hiç iyi olmadığını ifade etti. Vatan Partisi'ne katılım rakamının yüzde 10'unun da HDP’den gelenler olduğunu ifade eden İsmail Kabul, İyi Parti’den katılanların da önemli bir rakam olduğunu ama bu partiden daha çok gelenler olacağını anlattı.

 

Yüzlerce üyenin son 20 günde partiye geldiğine dikkat çeken Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul hedeflerinin 6 bin üye olduğunu belirtti. Kabul, seçimlere kadar bu hedefe ulaşmayı planladıklarını ve bu rakamla Şırnak’ta iktidar olacaklarını söyledi.

 

 

‘EMEKÇİLER, İŞSİZLER…'


Kısa bir süre önce parti binalarını açtıklarına değinen Kabul şöyle devam etti: “Parti binası gün içinde sürekli dolup dolup boşalıyor, hiç boş kalmıyor, telefonlarımız hiç susmadığı gibi sanki Şırnak’ı biz yönetiyormuşuz gibi sorunlarına bizden çözüm istiyorlar.”

 

Yeni katılan üyelerin çoğunlukla 18-35 yaş aralığındaki emekçiler, işçiler, işsizler, çözüm arayanlar olduğunu vurgulayan Kabul salgın nedeniyle toplu katılım töreni yapmadıklarını salgın bittiğinde iktidara yürüyüş töreni yapacaklarını ifade etti.

 

 

‘GELİN SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZELİM’


Şırnak’ın sorunlarını seyretmediklerini, ilgililerle görüşmeler yaparak sorunların çözümüne ön ayak olmaya, baskı unsuru oluşturmaya yönelik çalışma yürüttüklerini ifade eden Kabul, bunda başarılı sonuçlar aldıklarına dikkat çekti. İsmail Kabul diğer siyasi partilere de çağrı yaparak şöyle seslendi: “Şırnak’ın bir sürü sorunu var, gelin bu sorunları hep birlikte çözelim, şehrimizin, insanımızın yüzünü güldürelim.”

 

Çare arayanın, Vatan Partisi’ni bulduğuna dikkat çeken Kabul, sözlerini şöyle noktaladı: “Şırnak Vatan Partisi’yle büyüyecek.”