Mersin İl Başkanlığımızdan "HDP Kapatılsın" açıklaması

Mersin İl Başkanlığımız, İl binası önünde düzenlediği basın toplantısında Gara şehitlerimizi anarak, HDP kapatılsın çağırısında bulundu

1/4
2/4
3/4
4/4

Vatan Partisi Mersin İl Örgütü, İl binası önünde düzenlediği basın toplantısında Gara şehitlerimizi anarak, HDP kapatılsın çağırısında bulundu. İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen yaptığı açıklamada:

 

“Gara'da, PKK terör örgütünün alçak saldırısıyla şehit olan 13 vatandaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ailesine, sevenlerine, Türk Polis Teşkilatı'na, Türk Ordusu'na ve büyük Türk milletimize baş sağlığı diliyoruz.” dedi.

 

Açık havada yapılan basın toplantısına şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlandı.

 

“PKK terör örgütünü hendeklere gömen Türk Ordusu ve Türk Polisi, terörü sınır ötesinde de ezerek kökünü kazıyacak aşamaya gelmiştir.” diyen Taşdelen “Emperyalistler ve onların işbirlikçileri tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de milletin savaşma azmini kırmak amacıyla psikolojik savaş yöntemlerine başvurmaktadırlar. PKK terör örgütünü hendeklere gömen Türk Ordusu ve Türk Polisine karşı, bu PKK/HDP dostları ‘Analar ağlamasın, savaşmayalım, oturup anlaşalım, Suriye’de çamura battık, şehitler veriyoruz’ diyorlardı. Bugün kalkmış, ‘yas tutalım, ulusal yas ilan edelim’ diyorlar. Şehitlerimizin anne ve babaları ise her zaman “ağlamayacağız, düşmanı sevindirmeyeceğiz” diyerek Vatan sağ olsun demişlerdir.

 

Bizler, Çanakkale Savaşında ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün geleneğini sürdüren vatanseverleriz. Bir avuç hain ve işbirlikçi dışında Türk Milleti vatanseverdir.

 

HDP'yle iş tutanlar, ittifaklar kuranlar, dolaylı olarak ‘Gara'da TSK öldürdü.’ demeye getirenler, yas tutma çağrısı yapmaktadırlar. Yas tutarak düşman sevindirmeye hiç niyetimiz yoktur. Yası, Türk milleti değil, beli kırılan PKK ve onunla gelecek planı yapan dostları tutsun. ‘Analar ağlamasın.’ diyen bu HDP dostları, Türk milletinin anasını ağlatmak için planlar yapmakta ve sinsice milletin moralini bozmaktadır.

 

Mağlup olanlar yas tutarlar. Türk Milleti Ordusu ve polisiyle Amerikan emperyalizminin kara gücü PKK terör örgütünü bitirme aşamasına gelmiştir. Emperyalizme karşı Vatan Savaşı veriyor ve zafere ilerliyoruz.

 

Türk milleti şehitlerini bağrına basmıştır. Bugün Mersin’de yaptığımız gibi, Vatan Partisi Türkiye’nin dört bir yanında alanlara inerek şehitleri anan, PKK’yi lanetleyen tek partidir. Hedefimiz "yas ilan etmek" değil PKK terör örgütünün siyasal uzantısı ‘HDP'yi kapatmak’ olmalıdır” dedi.

                                               

Yas tutma çağırısı yapan muhalefet partilerine seslenen Taşdelen, “Gelin Mehmetçik'in arkasında birleşelim. HDP'yi kapatmak için yetkili ve sorumlu mercilere baskı yapalım. Biz yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz.”

 

Diyarbakır anaları, HDP’nin küçük yaştaki çocuklarını kaçırıp PKK’ya militan olarak dağa kaçırdığını ve ABD’ye asker yaptığını bizzat HDP’lilerin yüzlerine haykırmaktadır.

 

Başta eşbaşkanları olmak üzere binlerce HDP’li merkez yöneticisi, milletvekilleri, belediye başkanları, il, ilçe ve diğer organ yöneticileri bölücü terör örgütü PKK’nin propagandasını yapmak, üye olmak, ya da terör faaliyetlerini övmekten, lojistik destek sağlamaktan, terör örgütü militanlarının cenazelerine katılmaktan dolayı hüküm giymiş ve bu hükümler kesinleşmiştir.

 

HDP bölücülerin, terörist ve terör destekçilerinin ve Anayasaya aykırı faaliyetlerin odağı haline gelmiştir. Mecliste PKK İstemiyoruz, HDP kapatılmalıdır.” dedi.

 

Basın açıklamasından hemen sonra “HDP Kapatılsın” imza masaları kuran Vatan Partililer, Mersinlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Caddeden geçenler adeta imza atmak için sıraya girdiler. 2 saate 200’ün üzerinde imza toplantı.