İran Millî Günü kutlaması

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’ın İran Milli Günü’nü kutladı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek,  İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammad Farazmand’ın İran Milli Günü’nü kutladı.

 

Doğu Perinçek’in kutlama mektubu:

 

Sayın Büyükelçi, 

 

İran İslam Cumhuriyeti’nin Milli Günü vesilesiyle göndermiş olduğunuz iletide dile getirdiğiniz adaletin, barışın ve paylaşmacılığın egemen olduğu, insanların onuruna, ülkelerin hukukuna ve milletlerin iradesine saygıya dayalı yeni bir uluslararası düzen, ülkelerimizin ve milletlerimizin ortak özlemini yansıtmaktadır. Bundan 42 yıl önce gerçekleşen İran İslam Devrimi, emperyalizmin İran toprakları üstündeki tahakkümüne son vererek, milli egemenlik haklarını dış müdahalelere karşı korumuştur. 

 

Günümüzde de ABD emperyalizmine karşı mücadelede ülkelerimiz arasındaki işbirliği, hem bölgemizde barış ve huzurun tesisine son derece değerli katkılarda bulunmakta, hem de yeni bir uluslararası düzenin kurulması için emperyalist hegemonyaya karşı mücadelede bütün dünyaya cesaret kaynağı olan bir örnek oluşturmaktadır. 

 

Devrimin 42. yıldönümünde bütün İran milletini tebrik eder, İran İslam Cumhuriyeti Milli Günü’nü içtenlikle kutlar, devrimin manevi önderi İmam Humeyni ve tüm devrim şehitlerini rahmetle anarız. 

 

Saygılarımızla. 

 

 

Doğu Perinçek

Vatan Partisi Genel Başkanı