Öncü Gençlik: Türkiye ve İslam düşmanı bu hayasızca akını durduracağız!

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Fransa Büyükelçiliği önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

1/2
2/2

Fransa’nın Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan saldırılarına ve Avrupa’da bilinçli olarak yükseltilen Türkiye ve İslam düşmanlığına karşı, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, Fransa Büyükelçiliği önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Eylül ayında Türkiye-Libya ilişkileri üzerinden Türkiye’ye yönelik saldırgan açıklamalar yapan Macron, 2 Ekim'deki konuşmasında Vahabizm, radikal İslam ve Selefilik atfıyla "İslam, bütün dünyada kriz yaşayan bir din." demişti. Son olarak Hz. Muhammed’e hakaret eden karikatürlerin Fransa'da devlet binalarına yansıtılmasıyla İslam düşmanlığı yeni bir boyut kazanmıştı. ABD güdümündeki Fransa’nın, karşısında başı dik bir Türkiye istemediği ve dört bir koldan Erdoğan iktidarını devirmeye çalıştığı anlaşılıyor.

 

Öncü Gençlik üyeleri açıklamada İbn-i Sina, İbn-i Haldun, Harezmi, Biruni, Farabi, Kaşgarlı Mahmud gibi İslam alimlerinin ve Şahin Bey, Sütçü İmam gibi milli mücadele öncülerinin fotoğraflarını taşıdı. Açıklama sırasında “Kahrolsun Fransız emperyalizmi, İslam düşmanı ırkçı Macron”, sloganları atan gençler Türkçe ve Fransızca dövizler de taşıdı.

 

 

“Hedef Türkiye’dir!”

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Türkiye ve İslam düşmanı açıklamaları ile bir Fransız dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan küstahça kapağına karşı Ankara’da basın açıklaması düzenleyen Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı, “Burada hedef Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte, Türkiye’dir. Emperyalist Batı’ya karşı direnen mazlum milletlerdir. İslam uygarlığına, Hz. Muhammed’e saldıranlar, insanlığa ve büyük medeniyet birikimine saldırmaktadır” dedi.

 

Fransa’nın emperyalist karakterine dikkat çeken Bursalı, ABD ve Fransa’nın tehditlerine karşı Türkiye ve bölge ülkelerinin birleştiğini vurgulayarak, “Kurdukları hegemonya bitmiştir. Yeni bir dünya kuruluyor. İnsanlığın kalbi de bu yeni dünyada çarpıyor. İslam uygarlığının büyük medeniyet birikimi de dünden bugüne bu toprakların en büyük harçlarındandır” dedi.

 

 

“Bu Saldırganlıkları Fransız Halkı da Sırtından Atacak!”

 

Vatansever gençliğin, İslam ve Türk düşmanı bu hayasızca akını durduracağını vurgulayan Özgür Bursalı, “Bu saldırganlıklarıyla Fransa’yı uçuruma sürükleyenleri Fransız halkı da sırtından atacaktır. Macron yönetiminin emperyalist ve küstah ihtiraslarına, aşağılık faaliyetlerine Fransa Büyükelçiliği önünden, Sütçü İmamların, Şahin Beylerin, Mustafa Kemal Atatürklerin büyük vatanseverlikleri ve cesaretleriyle meydan okuyoruz” dedi.

 

Açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

 

Değerli Basın Mensupları,
Büyük Milletimiz,

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Türkiye ve İslam düşmanı faaliyetlerinin ardından, yine Fransa’da, adına dergi dahi diyemeyeceğimiz bir kâğıt parçasının, Türkiye’ye, Cumhurbaşkanımıza ve Hz. Muhammed’e karşı hakaretlerini hep birlikte gördük.

 

Mehmet Akif Ersoy “tek dişi kalmış canavar” diye sesleniyordu çürüyen Batı’ya. Şimdi o canavarın tek dişinin dahi kalmadığını görüyoruz.

 

Burada hedef Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte, Türkiye’dir. Emperyalist Batı’ya karşı direnen mazlum milletlerdir. İslam uygarlığına, Hz. Muhammed’e saldıranlar, insanlığa ve büyük medeniyet birikimine saldırmaktadır.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, büyük Türk milletine ve İslam uygarlığına saldırıları sözde “ifade özgürlüğü” yalanlarıyla perdeliyor. Onların özgürlük anlayışı, Afrika’da ulusları acımasızca sömürme özgürlüğüdür. Libya’nın üzerine NATO bombaları yağdırma özgürlüğüdür.  Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin egemenliğine göz dikme özgürlüğüdür. İslam dünyasının kutsalı ve bütün insanlığın değeri olan Hz. Muhammet’i küstahça karalama özgürlüğüdür.

 

Hiç kimse Türkiye’ye, Türkiye Cumhurbaşkanına ve İslam’a, Hz. Muhammed’e hakaret etme özgürlüğüne ve haddine sahip değildir!

 

Buradan, Fransa Büyükelçiliği önünden Vatan Partisi Öncü Gençlik olarak meydan okuyoruz ve bu emperyalist iki yüzlülüğü mahkûm ediyoruz!

 

Türkiye ve İslam düşmanı bu hayasızca akın anlamlıdır.

 

ABD’nin dümen suyuna giren Fransa çürümektedir. Macron yönetimi nefret, kin, korku doludur ve çaresizdir.

 

Destekledikleri terör örgütleri PKK-PYD’yi Mehmetçiğimiz ezmiştir.

 

Türkiye’yi darbelerle parçalama girişimi 15-16 Temmuz’da bertaraf edilmiştir.

 

Doğu Akdeniz’de Macronların yüz yıllık hayalleri Mavi Vatanımıza gömülmektedir.

 

Azerbaycanımız, onların taşeron devletçiklerini alt etmektedir. Karabağ’da zafere yürümektedir.

 

Türkiye Cumhuriyeti, devletiyle, ordusuyla, milletiyle, genciyle ve yaşlısıyla aslında bu hayasız akını bertaraf etmektedir. Bölge ülkeleri, emperyalist tehdide karşı duvar örmektedir. İşte Macronların yerlerinde duramamasının sebebi bundandır.

 

Kurdukları hegemonya bitmiştir. Yeni bir dünya kuruluyor. İnsanlığın kalbi de bu yeni dünyada çarpıyor. İslam uygarlığının büyük medeniyet birikimi de dünden bugüne bu toprakların en büyük harçlarındandır.

 

İslam uygarlığının büyük birikimini hedef alanların aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef almalarının, milletimizi düşman olarak görmelerinin sebebi bellidir:

 

İslamiyet, Türklerin uygarlaşma tarihinin büyük atılımıdır.

 

Hazreti Muhammed’in önderlik ettiği İslamiyet, büyük bir uygarlık hazinesidir. Bu yüzden sadece Müslümanların değil bütün insanlığın ilerlemesine hizmet etmiştir. İslam Devrimi, devlet yönetiminde, ticarette, denizcilikte, felsefede, bilimde, sanatta, teknolojide, mimarlıkta, sağlıkta, şehircilikte Batı Medeniyetine büyük bir miras bırakmıştır.

 

Macron, Hz. Muhammed’in yalnız Müslümanların değil yedi iklimde nasıl gönüllerde olduğu görmek istiyorsa, Fransız bestecisi Debussy’ye, Beethoven’ın “Atina Harabeleri” adlı eserinde “Büyük Peygamber Muhammed” diye haykırışına kulak versin. Büyük Batı düşünürlerinin Hz. Muhammed’in kişiliğine duyduğu saygıyı öğrensin.

 

Hz. Muhammed’e saygısızlık, insanlığa ve medeniyete dil uzatmaktır.

 

O yüzden buraya Batı’ya bilimi öğreten büyük İslam âlimlerinin fotoğraflarını getirdik. Bu fotoğraflar onlara bilimi hatırlatsın, hoşgörüyü hatırlatsın, kültürü hatırlatsın, ahlakı, edebi ve hayayı hatırlatsın.

 

Başta Fransa olmak üzere Avrupa’da milyonlarca Müslüman yaşıyor. Avrupa’nın devlet adamları ülkelerinde barış ve istikrar istiyorlarsa, Müslümanların şeref ve haysiyetine dikkat etmek, onların değerlerine saygılı olmak durumundadırlar.

 

Bu saldırganlıklarıyla Fransa’yı uçuruma sürükleyenleri Fransız halkı da sırtından atacaktır.

 

Bütün bunlar Fransa’ya bu değerleri hatırlatmaya yetmiyorsa, biz yeniden ilan ediyoruz, İslam ve Türk düşmanı bu hayasızca akını durduracağız.

 

Macron yönetiminin emperyalist ve küstah ihtiraslarına, aşağılık faaliyetlerine Fransa Büyükelçiliği önünden, Sütçü İmamların, Şahin Beylerin, Mustafa Kemal Atatürklerin büyük vatanseverlikleri ve cesaretleriyle meydan okuyoruz.