Türkiye gündemi haber özetleri - 17 Kasım 2020 Salı

17 KASIM 2020, SALI
HABER ÖZETLERİ



1) KKTC’yi tanımanın yolu açıldı. Pakistan ve Libya da hazır. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara'nın destekleriyle önümüzdeki süreçte 'tanıma' ziyaretlerine çıkacak.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/746993.aspx

2) Özdağ: “Kavuncu’nun Akın İpek’ten daha derin bağlantıları var”
“15 Temmuz'dan sonra başbakanlıkta bir heyet kuruldu. Bu heyete devletin en deneyimli bürokratları davet edildi. Bu heyet birinci ve ikinci tasfiye kararnameleri hazırladılar. Ben de bu heyetten üst düzey bir bürokratı davet ettim. Önüne koydum Buğra Kavuncu ile ilgili çalışmayı. Gitti çalıştı geldi. Dedi ki ‘Akın İpek'ten daha güçlü bağlantıları var.’ Bu kadar. Ben ne söylediğimi gayet iyi biliyorum.” Özdağ ayrıca İYİ Parti’de Türk milliyetçiliğine karşı Ruzi Nazar-Enver Altaylı çizgisinin etkili olduğunu söyledi.
https://www.turkiyegazetesi.com.tr/politika/746926.aspx

-İsmail Koncuk istifa etti: “Sayın Genel Başkanın bu yaşananların dışında olduğuna dair zerre inancım kalmış olsa, kalır ve mücadeleye devam ederdim, ancak tespitlerim, yaşadıklarımızın tamamının bizzat Sayın Genel Başkan'ın bilgisi dâhilinde olduğunu göstermektedir.”
https://www.sabah.com.tr/gundem/2020/11/16/son-dakika-iyi-partide-deprem-ismail-koncuk-istifa-etti

3) Sağlık Bakanı Koca: “Ülke geneli alarm veriyor, somut tedbirler alınabilir”
https://www.ortadoguhaber.com/haberler/koca-ulke-geneli-alarm-veriyor-somut-tedbirler-alinabilir
- İBB'ye ait spor salonları, kültür merkezleri ve tiyatrolar tedbir kapsamında kapatılıyor

4) Pompeo'dan Türkiye'ye küstah sözler: “Erdoğan'ın ikna edilmesi gerekiyor”
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Avrupa ile Amerikan yönetiminin Türkiye'ye karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.
https://www.haber7.com/dunya/haber/3034867-pompeodan-turkiyeye-kustah-sozler-erdoganin-ikna-edilmesi-gerektiyor

5) Başkan Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili New York Times'tan skandal ifadeler
KKTC'de 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın bir kısmının açılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği resmi ziyaret ABD'li New York Times gazetesini rahatsız etti. Gazetede Maraş 'işgal altındaki topraklar' diye geçerken Erdoğan'ın ziyareti de provokatif olarak nitelendirildi.
https://www.haber7.com/dunya/haber/3034743-baskan-erdoganin-ziyareti-ile-ilgili-new-york-timestan-skandal-ifadeler

6) Yunanistan’dan F-35 hamlesi! Resmen başvurdu
Fransa'dan 18 adet savaş uçağı alamaya karar veren Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz'de savunma kabiliyetini artırmak maksadıyla ABD'den de iki düzine kadar F-35 savaş uçağı alımına yönelik resmi bir talepte bulundu.
https://www.haber7.com/dunya/haber/3034807-yunanistandan-f-35-hamlesi-resmen-basvurdu

7) Rus barış gücü birlikleri Karabağ’daki gözlem noktalarının tümünü tamamladı.
https://tr.sputniknews.com/rusya/202011161043236799-rus-baris-gucu-birlikleri-karabagdaki-gozlem-noktalarinin-tumunu-tamamladi/

8) Kremlin: “Erdoğan'ın Azerbaycan'a asker gönderilmesine ilişkin kararı, Türkiye’nin kendi içişleri”
https://tr.sputniknews.com/rusya/202011161043232740-kremlin-erdoganin-azerbaycana-asker-gonderilmesine-iliskin-karari-turkiyenin-kendi-icisleri/

9) Ermenistan Dışişleri Bakanı istifa etti
https://www.rudaw.net/turkish/world/16112020

10) Yenik Başbakan Sarkisyan Birleşik Arap Emirlikleri’ne koştu
Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan Abu Dabi’yi ziyaret etti ve Veliaht Prens Muhammed bin Zayed ile görüşmelerde bulundu. Toplantıya Zayed’in yanı sıra BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnoon ve bir dizi BAE yetkilisi katıldı.
https://www.yenisafak.com/dunya/cibanbasina-kostu-ermenistan-cumhurbaskani-sarkisyan-veliaht-prens-muhammed-bin-zayed-ile-gorustu-3575419

11) Netanyahu gelecek ay BAE'yi ziyaret edecek
https://www.sabah.com.tr/dunya/2020/11/16/netanyahu-gelecek-ay-baeyi-ziyaret-edecek

12) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: “Akkuyu NGS'nin 3. ünitesi için inşaat lisansı verildi.”
https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/3034868-bakan-donmez-duyurdu-akkuyu-nukleer-santralde-onemli-gelisme

13) Muharrem Sarıkaya: “Reform kapsamında nelerin hedeflendiğini sordum, vurguladıklarına göre ilk adım ifade özgürlüğü”
https://tr.sputniknews.com/turkiye/202011171043238659-sarikaya-reform-kapsaminda-nelerin-hedeflendigini-sordum-vurguladiklarina-gore-ilk-adim-ifade/

14) HDP önündeki acılı aileye tehdit: “Size ölüm!
HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren ailelerden Ayşegül-Rauf Biçer, terör örgütü PKK mensupları tarafından ölümle tehdit edildi. Çocukları teröristler tarafından dağa kaçırılan Biçer ailesinin kaldıkları evin penceresinden “Size ölüm” yazılı not atıldı.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-hdp-onundeki-acili-aileye-soke-eden-tehdit-size-olum-41664417

15) İmamoğlu’na Kanal İstanbul hakkında açıklan soruşturma
Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul projesine karşı çıktığı gerekçesiyle soruşturma açıldığı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Uluslararası bir konuya, kamu kaynağı kullanarak karşı çıkmanın, idarenin bütünlüğü ilkesine aykırı olduğu belirtilerek sorumluların araştırılması istendi” denildi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/krizi-asmak-icin-demokrasi-ve-hukuk-diyen-akp-iktidari-sorusturma-ve-yasaklara-cabuk-dondu-1791527

16) Borsada yerli yatırımcı sayısı tüm zamanların zirvesinde
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, üst üste 15 aydır artan yerli yatırımcı sayısının 1.9 milyona yaklaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını belirterek yatırımcı haklarını korumak için Yatırım Hizmetleri Tebliği’nde değişiklikler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
https://www.dunya.com/amp/finans/haberler/borsada-yerli-yatirimci-sayisi-tum-zamanlarin-zirvesinde-haberi-600427

17) ABD Başkanı Donald Trump'ın Afganistan ve Irak'tan asker çekme talimatının, ABD Savunma Bakanlığına ulaştığı ve konuyla ilgili planlamanın yapıldığı bildirildi.
https://www.haber7.com/dunya/haber/3034775-trumptan-gorev-suresi-dolmadan-flas-karar-talimat-pentagonda

18) AB bütçesi ve kurtarma programına veto
Avrupa Birliği'nin (AB) toplam 1,8 trilyon avroluk gelecekteki bütçesi ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ekonomik sonuçlarına karşı hazırlanan kurtarma programı, hukukun üstünlüğü şartına karşı çıkan Macaristan ve Polonya tarafından veto edildi.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/ab-butcesi-ve-kurtarma-programina-veto/2045924

19) Macron’dan küresel sansür
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Müslümanları hedef alan politikasından sonra uluslararası medyada aleyhte çıkan haber ve yorumları sildirdi. Macron’un ofisi, Financial Times’da çıkan Macron’un Fransa’yı böldüğünü konu edinen yazıyı internetten kaldırttı. Yine Politico Europe dergisinde Fransa’nın laiklik uygulamasını eleştiren makale ve AP’nin “Fransa İslam dünyasında neden öfkeye sebep oldu” tweeti de baskıyla sildirildi.
https://www.yenisafak.com/dunya/macrondan-kuresel-sansur-macron-kendi-aleyhindeki-haberleri-sildirdi-3575425


20) Biden'dan Trump'a “iş birliği” çağrısı
ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Trump yönetiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının dağıtım planlarına en kısa sürede erişmek istediklerini belirterek, "İş birliği yapmazsak daha fazla kişi ölebilir." dedi.
https://www.ortadoguhaber.com/haberler/biden-dan-trump-a-is-birligi-cagrisi

21) Rusya, Sputnik V aşısının toz halini üretmeye ağırlık verecek.
https://tr.sputniknews.com/rusya/202011161043236882-rusya-sputnik-v-asisinin-toz-halini-uretmeye-agirlik-verecek/

22) Rus nükleer buzkıranı Arktika ilk çalışma seferine çıktı
https://tr.sputniknews.com/rusya/202011161043237271-rus-nukleer-buzkirani-arktika-ilk-calisma-seferine-cikti/

23) Dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşması hakkında ne biliyoruz?
Dünyanın en büyük serbest ticaret anlaşması olan RCEP, 2,2 milyar insanı kapsıyor. Söz konusu anlaşmanın tarafları küresel Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYİH) üçte birini, dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 30'unu ve küresel yatırımın ise yüzde 32,5'ini oluşturmakta.
https://www.criturk.com/haber/ozel-haber/dunyanin-en-buyuk-serbest-ticaret-anlasmasi-hakkinda-ne-biliyoruz-176040

 

24) MHP GENEL BŞK. DEVLET BAHÇELİ'NİN GRUP KONUŞMASI ÖZETİ - 17 KASIM 2020

KILIÇDAROĞLU’NUN VE İMAMOĞLU’NUN BATI’YA YARDIM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı, geçtiğimiz günlerde konuğu olduğu ABD merkezli Ortadoğu Enstitüsü’nde, tıpkı bir etki ajanı gibi konuşmuş, Türkiye’ye verip veriştirmiş, fukara aklının bagajında ne varsa döküp saçmıştır.
Hatta ABD ve AB liderlerine yönelik, “Türkiye’de demokrasi hareketlerini destekleyin” çağrısında bulunmuştur.
Kılıçdaroğlu yapar da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı durur mu, o da işbirlikçiliğin film setine balıklama atlayarak göz kamaştıran figüranlığını maharetle ve tekraren sergilemiştir. Türkiye’yi şikayet ede ede bitirememiş, işleyen demokrasimizi inkar ederek kötülemiştir.

 

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİNİN PARK SKANDALI

“BURUNLARINDAN FİTİL FİTİL GETİRİLMELİDİR”

CHP’li Küçükçekmece Belediyesi’nin PKK’nın mahut renklerinden oluşan melun kanlı amblemini bir çocuk parkının yer döşemesinde kullanması Kılıçdaroğlu zihniyetinin terör örgütü sempatisinde eşik ve sınır tanımadığının işaretidir. Bu vahim bir olaydır.
Çocuklara bölücülük aşılamaya çalışan CHP’nin PKK’yı belediyelere taşımasının hesabı mutlaka sorulmalı, burunlarından fitil fitil getirilmelidir.

 

CHP’NİN “BENİ KULLANIN” MESAJI

Sorarım sizlere, aziz Atatürk’ün kurduğu CHP bu hallere, bu kötü ellere nasıl düştü? Dünya üzerinde küresel güç merkezlerine taklalar atan, gelin beni kullanın, boyunduruk altına alın mesajı veren kaç muhalefet partisi vardır?
Bu ayıplı Kılıçdaroğlu nereye koşuyor, hangi rezil kucaklara atılmak için çırpınıyor?

 

DÖRT PARTİNİN YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI

Ne manidar bir tesadüf ki, gündemde CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin eşgüdüm halinde taslağını hazırladıkları bir anayasa hazırlığı konuşulmaktadır.
Beklendiği üzere, İP yönetimi tedavüldeki iddiayı reddetmiştir. Kılıçdaroğlu hayretle izlediğini söylemiş, nihayet o da reddetmiştir. Peki, 13 Ocak 2018 ile 7 Mayıs 2018 tarihleri arasında hazırlanmış mezkur anayasa değişikliği çerçeve metni için kurulan veya kurdurulan masaya kimler oturdu? O oturmadı, bu oturmadı, şunun haberi olmadı ise, sokağa bırakılan ihanet metnini kim yazdı, kim hazırladı, kimler müzakere etti?
Türklüğü, Türk milletini, Atatürk’ü, Türkçe’yi anayasadan çıkarma tekliflerini, vatandaşlık tanımının değiştirilmesini, federal yönetim hedefini, anadilde eğitim niyetini kim izah edecek? Bu melanetin açıklaması nasıl yapılacak?

 

KILIÇDAROĞLU’NUN İTİRAFLARI

2 Haziran 2018’de, bir gazetede çıkan açıklamasında; “Millet ittifakı olarak çalışma yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Aşağı yukarı bir mutabakat metni şu an elimizde” dedi mi demedi mi?
21 Haziran 2018’de, bir televizyon kanalında; “Dört partinin anayasa değişikliğinde ilkeler üzerinde anlaşma metin hazırlandı” dedi mi demedi mi? Bu yalancılık karşısında asıl hayrete düşen milletimizdir. Bu yalan makinesi öyle çalışmıştır ki, ne fren tutmuş, ne dur durak bilmiştir.
Zilletin dört temsilcisinin kurulduğu anayasa hazırlık masasını PKK kurmuş, yazım işinin yapılabilmesi için ihtiyaç olan kalem siparişi de FETÖ’ye verilmiştir.

 

MHP’YE YAPILAN OPERASYON

Uzun sözü kısası, MHP’ye zamanında yapılan Okyanus ötesi kaynaklı operasyonun gerçek mahiyeti sanıyorum şu günlerde daha da netleşmiştir.
“MHP kalıntılarından kurtulmak lazım” diyen alçakların hangi senaryoların tetikçisi ve teşrifatçıları oldukları alenileşmiş, açığa çıkmıştır. Her yalancı korkak, aynı zamanda da günahkardır. Bu millete korkaklardan, günahkârlardan, Türkiye düşmanlarının piyonlarından fayda gelmez, bunların hayrı kesinlikle dokunmaz.

 

“TÜRKLÜĞÜ ÇIKARACAK ANASININ KARNINDAN DOĞMADI”

Bir kez daha söylüyorum: Türklüğü anayasadan çıkaracak bir kokuşmuş henüz anasından doğmamıştır. Hadi doğdu varsayalım, o zaman geldiği gibi gitmesi de bizim için şerefli bir vatan vazifesidir. Türkiye’yi bölünmeye götürecek bir anayasanın varlığı kâbus dolu bir hayaldir.
Hodri meydan, her kim aksi yönde hain bir mücadelenin içinde olacaksa, önce bizim bedenlerimizi çiğnemek ve toprağa gömmek durumundadır. Anayasa’nın ilk üç maddesiyle koruyucu zırhı olan dördüncü maddesi kırmızı çizgimizdir.
Çizgisi olmayan, siyasetleri çizilmiş ve üzerine çarpı koyulmuş FETÖ ve PKK lobisinin ateşle oynadığını hatırlatmak bizim boynumuzun borcudur.

 

KAPALI MARAŞ’IN AÇILMASI

Biz vatan toprağını ziyaret etmek için provokasyon çığlığı atan Yunanistan’dan mı izin alacaktık?
Biz 46 yıldır kilitli olan Maraş’ta piknik yapmak için üzüntüsünü paylaşan AB Dış ilişkiler ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Borell’den mi vize isteyecektik?
Bu şahsın, “Kıbrıs sorununun kapsamlı çözümüne, BM Güvenlik Konseyi kararları temeli dışında alternatif yoktur.” sözlerini ciddiye mi alalım, boyun mu eğelim? Pardon yanlış oldu, bu defalık maruz görün korkaklığını mı seslendirelim?
Ne zamandan beri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Türk milletinin iradesinin önüne ve üstüne çıkmıştır?...
Ada’yı eşit haklara sahip iki halkın paylaştığı açıktır. Ada’da iki devletin varlığı tartışmasızdır. Artık federalizm çağrıları boştur, tek yanlı dayatmalar sonuçsuzdur.

 

AZERBAYCAN’IN ZAFERİNİ KABUL EDEMEYENLER

Dileğimiz Dağlık Karabağ’ın tamamının temizlenmesi, mütecaviz Ermenistan’ın vatan topraklarının her zerresinden sökülüp atılmasıdır. 10 Kasım tarihli ateşkesin mahiyetini ve teknik konularını bazı odakların tartışma ve karartma gayretleri harekâtın muazzam stratejik boyutlarını örtmeye yetmeyecektir.
Hassasiyetleri nasırlaşmış, vicdanları kabuk bağlamış, aklın makasından geçmemiş, halis gönlün kumaşıyla bezenmemiş kim varsa Karabağ’daki askeri, siyasi ve stratejik zaferi kabulde zorlanmaktadır.
Azerbaycan Cumhuriyeti, askeri mücadeleyi politik bir enstrüman olarak kullanmada başarı göstermiş, bölgesel ve küresel denklemi akılcı şekilde okumayı bilmiş, ordusunun taktik üstünlüğü sayesinde uluslararası prestij kazanmıştır. Türkiye- Azerbaycan elele vermiş, iki devlet tek yürek olmuş, zulmü devirmiştir.

 

25) CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN GRUP KONUŞMASI ÖZETİ - 17 KASIM 2020

CUMHUR İTTİFAKI’NA KAPALI MARAŞ ZİYARETİ ELEŞTİRİSİ
AK Partili kardeşlerimin dikkatle dinlemesini isterim. Sayın Bahçeli'yle beraber Kıbrıs'a gittiler. Ama nasıl gittiler? Biz oraya piknik yapmaya gideceğiz dediler. Devletin itibarına bakar mısınız? Onlar Cumhuriyet bayramı kutluyor, beyler Maraş'ta piknik yapmaya gidiyor. Bir uçak Erdoğan için, bir başka uçak Bahçeli için, bir başka uçak bakanlar ve heyetler için, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu için ayrı bir uçak, iki uçak da korumalar... "Ayranı yok içmeye" diye bir atasözü var ya bizde...
Bunu yaparken bu ülkede konteynerlerden beslenen milyonlar hiç aklınıza gelmiyor mu sizin ya? Ya sizde vicdan, ahlak var mı? Adalet duygusu var mı? Ekonomi anlayışı var mı? Nedir bu savurganlık. Bütün dünyaya alay malzemesi oldunuz. Gittiler oraya Rauf Denktaş'ın mezarını ziyaret etmediler. Sen oraya pikniğe gidiyorsan unutma, onu sana sağlayan kişi Bülent Ecevit'tir. Ecevit'in adını ağzına almıyor, alamaz. İyi ki almıyor. Milliyetçilik nedir deseniz, yerliyiz ve milliyiz diyecekler.

EKONOMİDE REFORM: TEFECİLERE SELAM GÖNDERMEK
Ekonomide reform yapacağız. Ne demek bu? Tefecilere selam göndermek. Zamları yapacağız millet önceden hazırlıklı olsun demek. Erdoğan, "faizin en azından enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda mücadelemizi zora sokuyor" diyor. Ya arkadaş sen demiyor muydun faiz düşerse enflasyon düşer, faiz düşerse dolar düşer, faiz düşerse fiyatlar düşer diyen sen değil miydin? Londra'daki bir avuç tefecinin önünde diz çökmek demektir bu. Bunu yapacaksınız siz.

“18 YILDIR NE YAPTIN?”
Ekonomide reform yapacağız diyor Sayın Erdoğan. Gerekirse acı reçeteyi milletin önüne koyacağız diyor. Soru şu: 18 yıldır ne yaptın arkadaş? Ne oldu da 18 yılın sonunda milletin önüne acı reçeteyi koyuyorsun? Ne istediysen yaptın kardeşim. El kaldır deyince blok halde el kaldırıyorlar. Hiç kimse çıkıp sana "bu yanlıştır" deme cesaretine bile sahip değil. O zaman 18 yılda ne istediysen yaptın kardeşim. Sarayda israfa devam ediyor.

“DOLARLA BORÇLANMAK İÇİN TAHVİL ÇIKARMAK”
Daha 15 gün önce ekonomi pik yapıyor diyenler 15 gün sonra millete acı reçeteyi vereceğiz diyenler bunlar değil mi? Ekonomi pik yapıyor lafı bazıları için doğru. Dolarla ihale alanlar için ekonomi pik yapıyor. Dolarla devlete borç verenler için de ekonomi pik yapmış vaziyette. Buradan AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim. Yerli ve milli olanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından dolarla borçlanma konusunda hazine tahvili çıkarırlar mı? Sen kendi vatandaşından kendi parada güvenmiyorsun, kendi vatandaşına bana dolar üzerinden borç ver diyorsun. Sarayın bekçiliğini yapan için de bu sözüm geçerli.

“MERCİMEĞİ BOSNA HERSEK'TEN ALIYORUZ”
Çiftçiye destek kanunu bugüne kadar hiç uygulanmadı. Uygulanmadı ama 2020 bütçesinde çiftçiye verilen desteğin önemli bir kısmı 2021 bütçesinde kesiliyor. Mazot desteği 2021 bütçesinde bir önceki yıla göre 177 milyon lira daha az olacak. Gübre 52 milyon, çatak 50 milyon daha az para verilecek çiftçiye. Niçin? Dışarıdan alıyoruz. Samanı dışarıdan alıyoruz. Yozgat'ın dünya çapında kokulu mercimeği var. Biz mercimeği Bosna Hersek'ten alıyoruz. Çiftçi bunu hak ediyor mu? Oy veriyorsa hak ediyor. Sesini çıkarmıyorsan açlığı ve yoksulluğu hak ediyorsun kardeşim. Ben senin, çocuklarının hakkını savunuyorum. Emeğin hakkını savunuyorum. Sen saraylarda yaşayan kişileri onları savunuyorsan bir sorunumuz var demektir. Ahlaki bir sorunumuz var demektir.

 

YARGI REFORMUNA TEPKİ
Hukukta reform yapma konusunda Erdoğan ne kadar samimi? Adalet kurumuna güven kalmadığını o da görüyor. Adalet kurumunda çalışıp adalet dağıtan hakimler de görüyor. Onlar da ifade ediyorlar zaten. Hakimlerin savcıların belli odaklardan talimat almadan karar vermediklerini o da biliyor, biz de biliyoruz, dünya da biliyor. Adalet Bakanı o da konuşmuş, "bırakın adalet yerini bulsun isterse kıyamet kopsun". Günaydın beyefendi. Bu konuda adım atacak kim, sizsiniz kardeşim.

 

“KHK’LILAR SİVİL ÖLÜME MAHKUM EDİLDİ”
"Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış bir insanın susuzluğunu gidermeye yetmez..." sözü ne kadar anlamlı. Adalet için tarihin en uzun yürüyüşünü yaptık CHP olarak. Aynı zamanda adalet kelimesi olmayan dünyada hiçbir anayasa yoktur. 18 yılda zulme uğrayan milyonlar oldu. KHK'larla binlerce kişi bir gecede işinden oldu. Sivil ölüme mahkum edildi. Pazarda tezgahtarlık yapmak istediler ona izin vermediler. Ve çıktı konuştular "ağaç kökü yesinler" dediler. Kozmik odayı terör örgütüne açtılar. Dünyada örneği yoktur ama bizde oldu.