Türkiye gündemi haber özetleri - 1 Aralık 2020 Salı

1 ARALIK 2020, SALI
HABER ÖZETLERİ



1) İran Devrim Muhafızları komutanlarından Müslim Şahdan’ın Irak’ta öldürüldüğü ileri sürüldü
Al-Arabiya televizyonu da Şahdan’ın dün akşam saatlerinde Irak-Suriye sınırındaki El-Kaim sınır kapısından geçtikten sonra aracına insansız hava aracıyla bir saldırı düzenlendiğini aktardı. Şahdan dışında araçta olan diğer 3 kişinin de hayatını kaybettiği ifade edildi. Diğer yandan Lübnan merkezli Al-Mayadeen televizyonuna konuşan kaynaklar, Şahdan’ın öldürüldüğü iddiasını yalanladı.
https://www.ortadoguhaber.com/haberler/iran-devrim-muhafizlari-nin-komutani-irak-ta-olduruldu

2) Washington Post'tan Türkiye analizi: “Savaş alanındaki başarılar Biden için acil bir sorun”
https://www.haber7.com/dunya/haber/3039530-washington-posttan-turkiye-analizi-savas-alanindaki-basarilar-biden-icin-acil-bir-sorun

3) ABD’den Türkiye’ye yine S 400 tehdidi
ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, S-400 meselesinin ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerde ana rahatsızlık faktörü olduğunu belirtti: “Bu savunma sistemini devreye almadan önce Türkiye'nin bunun sonuçlarını anlayacağını umuyoruz. Türkiye'nin bunun üzerine düşüneceğini ve hata sonucu aldıkları bu kararı geri çekeceklerini umuyoruz"
https://parstoday.com/tr/news/turkey-i157078-abd'den_türkiye'ye_s_400_mesajı

4) NATO'dan Oruç Reis açıklaması: “Limana dönmesi gerginliğin düşürülmesine yardımcı olacak”
https://www.yenisafak.com/gundem/natodan-oruc-reis-aciklamasi-limana-donmesi-gerginligin-dusurulmesine-yardimci-olacak-3587371

5) Erdoğan: "Bizi kargaşa iklimine sürüklemek isteyenlerin oyunlarına gelmeyeceğiz"
"Salgınla mücadele çalışmalarını ve sağlık çalışanlarının gayretlerini değersizleştirme niyetiyle yapılan spekülasyonlara karşı dikkatli olunması gerekiyor… Bozgunculuğu meslek haline getirmiş bir kesimin gerçeklerle yalanları harmanlayarak kamuoyunu zehirleme çabalarını boşa çıkarmak hepimizin görevidir."
https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/cumhurbaskani-erdogan-kovid-19la-mucadele-83-milyon-hep-birlikte-seferberlik-ruhuyla-hareket-etmemiz-gerekiyor3011

6) Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: “TSK’ya hakaret eden milletvekilini kapıya koyacaksın”
“Her fırsatta ülkemize husumetlerini gösterenlere karşı tavır almak bir yana, onların safına geçip, onların argümanlarıyla bizi hedef alıyorlar. Yine buldukları her fırsatta Türkiye'yi yabancılara şikayet ediyor, yatırımcılara ülkeye gelmeyin mesajı veriyorlar. Bunların içlerindeki kinin ve nefretin sebebi, ne Borsa İstanbul'dur ne Sakarya'daki fabrikadır. Bunların derdi, gerisindeki kadim medeniyet ve tarih müktesebatıyla bizatihi Türkiye'yledir, Türk milletiyledir, ülkenin hedefleriyledir… Onların derdi, ordumuzun, artık darbeyle CHP'ye iktidar yolunu açmak yerine, Türkiye'nin sınırlarını koruma ve sınır ötesi harekatlarını yaparak asli görevini yerine getiriyor olmasıdır. Yüreklerinde Türkiye yerine başka mahfillerin sevgisini taşıyanların, sıfatları milletvekili bile olsa, laf cambazlığıyla bu ülkenin ordusuna bühtan etmesine izin veremeyiz. Bunların sancısı, ülkemize yapılan yatırımın nereden geldiği değil, Türk ordusunun özellikle son 5 yıldır ne yaptığıdır. "
https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/cumhurbaskani-erdogan-kovid-19la-mucadele-83-milyon-hep-birlikte-seferberlik-ruhuyla-hareket-etmemiz-gerekiyor3011

7) Erdoğan’dan Borsa İstanbul açıklaması: “Yüzde 80, Varlık Fonu’na ait”
Erdoğan, geçen hafta Borsa İstanbul'un Türkiye Varlık Fonu uhdesindeki yüzde 10'luk hissesinin Katar Yatırım Otoritesi'ne satışının yapıldığını hatırlatarak, Türkiye Varlık Fonu'nun bu hisseyi geçen yıl Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan aldığını anlattı: "Bu anlaşmadan sonra Türkiye Varlık Fonu'nun Borsa İstanbul'daki payı yüzde 80,6'dır…Yani 1 yıl öncesiyle aynıdır. Katar Yatırım Otoritesi, aralarında Almanya, İngiltere, ABD gibi ülkelerin de bulunduğu 40'tan fazla ülkede 400 milyar dolardan fazla yatırımı bulunan küresel bir kuruluştur. Bu kuruluş dünyanın en büyük borsalarından biri olan Londra Borsası'nın da yüzde 10,3 üne sahiptir ama dünyanın hiçbir ülkesinde bu yatırımlardan dolayı 'Katar bizi ele geçiriyor.' diye zırvalayan kimse çıkmadı.”
https://www.iletisim.gov.tr/turkce/haberler/detay/cumhurbaskani-erdogan-kovid-19la-mucadele-83-milyon-hep-birlikte-seferberlik-ruhuyla-hareket-etmemiz-gerekiyor3011

8) Pentagon, IŞİD ile Mücadele Görev Gücü'nü lağvetti
Pentagon'dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada "Bugün Savunma Bakan Vekili Chris Miller, IŞİD ile Mücadele Görev Gücü Direktörünün istifasını kabul etti" denildi. Söz konusu birimin görevlerinin Savunma Bakanlığı Özel Operasyonlar ve Düşük Yoğunluklu Çatışma Müsteşar Yardımcılığı ve Savunma Politikaları Müsteşarlığına bağlı bölge ofisleri tarafından icra edileceği belirtilen açıklamada, "Bu değişiklikler, IŞİD'in sözde halifeliğini ortadan kaldırmak için yapılan operasyonun başarısını gösteriyor" ifadesine yer verildi.
https://www.rudaw.net/turkish/world/01122020

9) Merkel: AB-Türkiye ilişkilerinde ilerleme sağlanamadı
Merkel, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) AB Dönem Başkanlığı çerçevesinde yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Aralıkta yapılacak AB zirvesinde Türkiye konusunun gündemde olacağının altını çizen Merkel, tartışmanın nasıl sonuçlanacağını beklediklerini ifade etti.
https://www.rudaw.net/turkish/world/301120202

 

10) Google’dan Yunan provokasyonu
İnternet arama motoru Google, İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının isimlerini Yunanca’ya çevirerek bir skandala imza attı. Google arama motorları ve Google Maps uygulamalarında geçtiğimiz hafta İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının adlarının Yunanca yazılmaya başlandığı görüldü.
https://www.yenisafak.com/teknoloji/googledan-yunan-provokasyonu-3587406

11) BM'de Finlandiya-Türkiye iş birliği Yunanistan'ı rahatsız etti
Finlandiya'nın HBL gazetesine açıklamada bulunan Yunanistan'ın Helsinki Büyükelçisi Georgios Ayfantis, Finlandiya'nın BM'de Türkiye ile yaptığı iş birliğinin devam etmesi Atina'daki Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından not edildiğini belirterek ''Finlandiya Dışişleri Bakanlığından bir açıklama bekliyoruz. Finlandiya'nın Türkiye'ye yönelik bu tutumu bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı'' ifadelerini kullandı.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/bmde-finlandiya-turkiye-is-birligi-yunanistani-rahatsiz-etti/2061144

12) Türk gemisine korsan saldırısı iddiası
Tango Rey isimli bir Türk kargo gemisine silahlı korsanların saldırdığı iddia edildi. Geminin 30 Kasım gecesi saldırıya uğradığı ve halen korsanların gemide olduğu öne sürüldü.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-turk-gemisine-korsan-saldirisi-iddiasi-6148487/

13) PKK'nın Sincar'da konuşlandığı 8 binayı boşalttığı iddia edildi
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/pkknin-sincarda-konuslandigi-8-binayi-bosalttigi-iddia-edildi/2060740

14) Azerbaycan ordusunun 28 yıldır Ermenistan'ın işgali altında bulunan Laçın iline girdiği bildirildi.
https://www.ortadoguhaber.com/haberler/azerbaycan-ordusu-28-yillik-isgalin-ardindan-lacin-da

15) TSK'dan Azerbaycan ordusuna mayın temizleme desteği
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/tskdan-azerbaycan-ordusuna-mayin-temizleme-destegi/2060786

16) AKP’de disipline sevk edilen Arslan’dan açıklama: “Partimiz adına normal, kendi adıma üzücü buluyorum”
https://halktv.com.tr/akpde-disipline-sevk-edilen-arslandan-aciklama-partimiz-adina-normal-kendi-adima-uzucu-b-440694h

17) Resmi Gazete'de alınan karara göre kısa çalışma ödeneği süresi uzatıldı.
https://www.hurriyet.com.tr/kesfet/beyaz-esyalarda-ultra-hijyen-donemi-41638057

18) Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: “Büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz”
Türkiye ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyümesine ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle; dengeli ve istihdam oluşturan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz" dedi.
https://www.yenisafak.com/ekonomi/hazine-ve-maliye-bakani-elvan-buyume-surecini-surdurulebilir-kilmayi-amacliyoruz-3587331

19) Moody’s Türk bankalarının kredi değerliliğinin zayıf olduğunu belirtti
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/moodys-turk-bankalarinin-kredi-degerliliginin-zayif-oldugunu-belirtti-1795148

20) İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ulusal karantinanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yüzde 30 düşüş sağladığını belirterek, "Ülkede salgın tekrar kontrol altına alındı." dedi.
https://www.ortadoguhaber.com/haberler/ingiltere-salgin-kontrol-altina-alindi

21) Türk mallarına boykot uygulayan Suudi şirkete yatırım onayı
Rekabet Kurumu Suudi Arabistan'nın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi olan Saudi Arabian Oil Company firmasına Türkiye’de petrol/doğal gaz uygulamalarında kullanılmak üzere metalik olmayan kompozit ürünlerin geliştirilmesine yönelik üretim tesisleri kurma ve işletme izni verdi.
https://www.ortadoguhaber.com/haberler/turk-mallarina-boykot-uygulayan-suudi-sirkete-yatirim-onayi

22) Arizona'nın seçim sonuçları Biden lehine tescil edildi
https://www.ortadoguhaber.com/haberler/arizona-nin-secim-sonuclari-biden-lehine-tescil-edildi

 

23) DEVLET BAHÇELİ’NİN GRUP KONUŞMASININ ÖZETİ – 1 ARALIK 2020


CHP’NİN ABD’YE ÇAĞRISI VE TÜRK ORDUSUNA YÖNELİK İFADELER
Bizim CHP’yle sorunumuz Türkiye’yle sorunu olduğu içindir. Bizim CHP’yle sorunumuz sakat ve sancılı politikalarıyla ilgilidir.
… ABD’ye ‘demokrasimize müdahale edin’ çığırtkanlığı yapan bir CHP’nin neresi doğrudur?
Türkiye’yi yalanlarla dışarıya jurnalleyen bir CHP’nin nesi düzgün, neresi dürüsttür?
Yine bir CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna satılmış demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır.
Kahraman Türk ordumuzun satılan, satılmış görülen yeri neresidir? Terörle mücadelesi mi satılmıştır? Millet ve kanun ordusu oluşu mu satılmış görülmektedir?

 

“ORDUYA DÜŞMANLIK DÜŞMANA ASKERLİK”
…Orduya satılmış demek, bedelsiz satılmışlığın, uşaklığın aleni beyanıdır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle bu zehirli ve zillet CHP anlayışına diyorum ki: Askere düşmanlık, düşmana askerliktir.
CHP’nin kutuplaşmadığı, kurcalamadığı, kaşımadığı, kanatmadığı, karıştırmadığı geriye ne kalmış, ne bırakılmıştır?
Türk askerinin Libya’daki mevcudiyeti, zalimlere vekâlet eden CHP’yi ve diğer zillet refiklerini gocunduruyor.

 

KATAR ELEŞTİRİLERİNE YANIT
CHP’NİN SOKAKLARI TAHRİK ETME ÇABASI
Doğu Akdeniz’den Afrika içlerine, Suriye’den Katar’a, Dağlık Karabağ’dan Irak’a, Afganistan’dan Kıbrıs’a kadar kahramanlarımızı varlığı CHP’nin, İYİ Parti’nin, HDP’nin, SP’nin ve bilumum çıkar ortaklarının uykularını kaçırıyor.
Batı’nın oyunlarına ses çıkaramayan densizler, Katarla yatıp Katarla kalkıyorlar.
…CHP sokakları tahrik etmiş, vatandaşlarımızı istismara yeltenmiş, fakat başaramamıştır.
Sendikaları, sivil toplum kuruluşlarını manipüle etmiş, ne var ki sonuç alamamıştır.
Uluslararası toplumu, küresel kuruluşları, husumet lobilerini kışkırtmış, velakin emeline muvaffak olamamıştır.
Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki, ismini saydıklarımın çatı ve çıkar örgütü haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür.

 

FAHRİZADE’NİN KATLEDİLMESİ
İranlı bilim insanı Muhsin Fahrizade’nin 27 Kasım 2020 Cuma günü Tahran’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesi Kasım Süleymani suikastından sonra gerçekleşmiş en vahim cinayetlerden birisidir.
Lanetlediğimiz bu hunhar saldırının çok organize şekilde icra edildiği anlaşılmaktadır.
Ziyadesiyle kırılgan halde bulunan bölgesel huzur ve barışı temelinden bozmayı amaçlayan her türlü ahlak ve hukuk dışı arayışı, saldırıyı ve komployu terörizmden ayrı tutmuyor, ayrı görmüyoruz.
Bizim dikkatimizi çeken husus suikastın zamanlaması, hedef olarak seçilen ismin müktesebatı, tetikçi figüranları kullanan odakların stratejik hedefleridir.

 

ABD VE İSRAİL’E TAVIR
ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun nezaketsiz ve seviyesiz İstanbul seyahatinden sonra Kudüs’e gitmesi, Batı Şeria ve Golan Tepeleri’nde gezmesi, adeta bölgeyi provoke eder gibi tutum takınması ve ardından Muhsin Fahrizade cinayetinin gerçekleşmesi bize göre üzerinde düşünülmesi gereken kuşkulu bir detaydır.
Medyaya yansıyan iddialar ışığında, bir İsrail’li yetkilinin, “Fahrizade’yi öldürdüğümüz için dünya bize teşekkür etmeli” açıklaması eğer doğruysa,
Dahası "İsrail ihtiyaç duyduğu zaman İran'ın nükleer programına karşı operasyon düzenlemeye devam edecek" ifadeleri aynı ağızdan çıkmışsa, önceden kestirilemeyen büyük çapta risk ve tehditlerin önümüzdeki dönemde birbiri ardına eklemlenmesi kaçınılmaz hale gelecektir.

 

“FRANSA HER YERDE KARŞIMIZDA”
Fransa bu karanlık geçmişin cellat, ceberrut ve çete ülkelerinden birisidir. Bu ülkenin geçmişinde kan vardır. Bu ülkenin geçmişinde işgal vardır.
Macron iç siyasette sıkıştıkça, gelecek seçimleri kaybedeceğini hissettikçe Türk ve İslam düşmanlığının dozajını sürekli arttırmaktadır.
Fransa; Doğu Akdeniz’de karşımızdadır. Libya’da karşımızdadır. Suriye’de karşımızdadır. Dağlık Karabağ’da karşımızdadır. Afrika’da karşımızdadır.
Türkiye hakkın yanındadır, haklının yanındadır, hakikatin yanındadır; Fransa’nın yanında olduğu da terör örgütleri, kanlı şebekeler, bölücü mihraklar, paramiliter gruplar, denizlerde yan kesicilik yapan korsanlardır.

 

FRANSA’NIN DAĞLIK KARABAĞ KARARI
Fransa Senatosu’nun Dağlık Karabağ ile ilgili hükümsüz, geçersiz ve kağıt parçasından farksız kararı Türklüğün ayakları altındadır.
Neymiş, Senato Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni küstahça tanıyormuş.
…Ermeni sevdası nükseden Fransa her zaman olduğu gibi, tarihin yanlış tarafındadır.
Bu Fransızlar ister kabul etsinler, ister etmesinler, ister sevsinler ister sevmesinler, Dağlık Karabağ Azerbaycan toprağıdır, Karabağ Türk’tür, Karabağ ebediyen Türk yurdudur.

DOĞU AKDENİZ
Yeni bir dünya düzeninin inşa çabaları devam ediyorken ortaya çıkan stratejik boşlukların bölgesel ve küresel ülkeler tarafından doldurulma amacı gerilimlere yol açmaktadır.
Türkiye hiçbir konuda ihmal edilecek bir ülke değildir.
Doğu Akdeniz’de yaşanan ve milli sabrı zorlayan provokasyonlar Türkiye’ye karşı teşekkül etmiş husumet ve hıyanet cephesinin bir yönüyle deşifresidir.
Müslüman nüfusun en yoğun olduğu Almanya ve Fransa’da haftalardır ırkçı ve İslamofobik saldırılar yaşanmaktadır.
Avrupa insan haklarıyla, insanlığın evrensel kazanımlarıyla yollarını kapanmamak üzere ayırmıştır.

İRİNİ HAREKATI VE AB LİDERLER ZİRVESİ
Bize göre İrini Harekatı Doğu Akdeniz’de kurulmuş mayınlı bir tuzaktır.
31 Mart 2020’den bu tarafa devrede olan bu harekatın meşruluk temelleri zayıf, güvenirliği sallantıdadır.
Taraf ülkeler akıllarını başlarına devşirsinler, Doğu Akdeniz’de önümüzü kesen kim olursa olsun her ihtimali göze almalıdır, bir yaparken bin düşünmek mecburiyetindedir.
Mavi vatana karşı boyun borcumuz neyse yapılması gereken odur.
Dileğimiz AB Liderler Zirvesi’nde aklı selimin hakim olması, yaptırım yanlışına üye ülkelerin düşmemesidir.
Yine dileğimiz, Doğu Akdeniz’de sağduyunun, yapıcı ilişkilerin, dayanışmanın, eşit ve adil paylaşımın hakimiyet kurmasıdır.

 

24) KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN GRUP KONUŞMASININ ÖZETİ - 1 ARALIK 2020


KORONAVİRÜS SALGINI ÖNLEMLERİNE ELEŞTİRİ

TTB’Yİ SAVUNDU
"Sokağa çıkma kısıtlaması alındı ama ekonomiyle ilgili tek bir satır önlem yok. Her şeyi kapatıyorsun, peki bu insanlar nasıl geçinecek? Esnaf kardeşime sesleniyorum: Önüne sandık gelecek, demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur! utanıyorlar mı? Utanmazlar! Pandemi süreci iyi yönetilemedi. Çözümler önerdik, eleştiri getirmedik. Şunu yapın bunu yaparsanız vatandaş memnun olur diye önerilerimizin tamamını yaptık. Bu önerilerin yüzde 90'ı uygulanmadı. Ayıp değil mi, Türkiye'yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB'yi terörist ilan ettiler.

 

“SALGIN YÖNETİMİNDE EN KÖTÜ ÜLKEYİZ”
Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa'nın da 1. ülkesiyiz. Devlet yalan söyler mi? Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım. Ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye'nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. İster Papua Yeni Gine, ister Kanada... Türkiye'nin rakamlarına kimse güvenmiyor!
13 bin 746 vatandaşımız resmi rakamlara göre hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor. Doktorların raporları da var, salgın hastalık sebebiyle diye. Topluyorsunuz, bu rakamı katlıyor. "

 

ESNAFA SESLENDİ VE KAYNAKLARIN KATAR’A GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ
Neye göre 200 milyon dolara sattığınızı açıklayacaksınız. 200 milyon dolara Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu alan Katar, bu parayı 15-20 ayda çıkaracak. Böyle ballı satış olur mu?...Bir kalemde 90 milyon dolar indirdiler. Peki esnaf kardeşim senin vergini indirdiler mi? Bu 90 milyon doları sana verselerdi? 90 milyon dolarlık kıyak geçtiler firmaya, yetmedi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne talimat veriyor, dolar kurunu sabitleyin diyor. Futbol karşılaşmalarını ihale ile alan bir Katar firması dedi ki, ya dolar çok yükseldi TL eriyor, ihaleyle aldım doğru altına imza attık doğru,ama ben para ödemeyeceğim dedi. Yargı var mahkemeye gitse kazanacaklar. Kimse korkudan mahkemeye de gidemiyor. Katarlılara kıyak bununla bitmiyor. Yeni bir broşür hazırladık. Herhalde bu da örgütlerimiz dağıtımını yaparken bir mahkeme kararıyla toplatılır! Ne var bu broşürde? Katar katar satılan Türk malları, fabrikalar var. Varlık Fonu'nun yüzde 10'unu sattılar.

 

ORDU ELEŞTİRİLERİNE YANIT: ERDOĞAN’IN ESKİ SİYASETLERİNİ HATIRLATTI
Ordu Peygamber Ocağıdır. Ama hiçkimse unutmasın: Ordu aynı zamanda Mustafa Kemal'in ordusudur! Sen başbakanken 4 Temmuz 2003'te 11 askerin başına çuval geçirildiğinde ne yaptın? Nota ver dedik, ne notası müzik notası mı? dedin. Bunu yapan adam, vatanı, orduyu sever mi? Harp okulu öğrencileri içeride, Bank Asya'ya para yatıranlar protokol masasında. Para için bunlar yapılır mı, para için devletin itibarı bu kadar sarsılır mı? Erdoğan bunların cevabını veremez!

 

SÜLEYMAN ŞAH HATIRLATMASI
O ordu peygamber ocağıdır. O ordu Mustafa Kemal'in ordusudur başka kimsenin değil! Sen Genelkurmay Başkanı'ydın, Erdoğan Başbakan’dı. Kendi toprağında terör örgütünün isteği üzerine kendi bayrağını indiriyorsun utanmadan, türbeyi kaçırıyorsun utanmadan, sen bana ordudan mı bahsediyorsun utanmadan... O talimatı kim verdi? Milli Savunma Bakanı siyasete girdiği andan itibaren bizim muhatabımızdır. Şimdi ben O’na ve Erdoğan'a soruyorum. Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu topraklar bizim topraklarımız. Orada bizim bayrağımız dalgalanıyordu.

 

“GENELKURMAY BAŞKANI İÇERİDEYKEN ZİYARETİNE GİTTİM”
Orduyu büyüten silahlar değil maneviyattır, güçtür. Sen o değerlerin dibine dinamit koydun. Sen kim ordu kim! Öyle bir noktaya getirdi ki orduyu en önemli kritik noktalara FETÖ'nün elemanlarını yerleştirdi. Allah aşkına sen başbakanken ordunun Genelkurmay Başkanı’nı terörist diye hapse attırmadın mı ya?Hiç kimse ziyaretine gitmedi. Ama bu kardeşiniz 30 Ağustos'ta tutuklu olan Genelkurmay Başkanı’nı ziyarete gitti. Neden? Ordumuza duyduğumuz saygıdan dolayı.

 

“SÖMÜRGECİ KAFASI”
Fettah Tamince'nin o masada ne işi var? Fettah Tamince kimdir ben size söyleyeyim. 17-25 olaylarından sonra Pensilvanya'ya giden kişidir Fettah Tamince. Bank Asya'ya ailesi para yatıran kişidir. O masada ne işi var? Paranın rengi yoktur diyor, tam bir sömürgeci kafası. Para rüşvetin aracıdır. Devlet parayı rüşvet aracı olarak kullanamaz. Rüşvet olarak kullananları da o devlet büyükelçi olarak atayamaz. Parası olanların önünde diz çöktün, benim ağrıma giden o! O para eğer bir ülkenin yöneticilerini, çalışanlarını ve ekonomisini teslim alırsa o para emperyal paradır. Erdoğan bunları bilir mi? Bilmez efendim, bilmez. Tarih bilmez. Allah'ın cahiline neyi anlatacaksınız Allah aşkına? Ordu üzerinden bize saldıramazsın.

 

FETÖ’CÜLERİN YERLEŞTİRİLMESİNDEN ERDOĞAN’I SORUMLU TUTTU
Devlete bu kadar ihanet eden bir kişi hâlâ ordudan bahsedip bizi suçlayacak. Sen kimsin ya, kimsin sen? MGK toplantısında FETÖ'nün ne olduğuna dair askerler tarafından kendisine bilgi verildi. Bilgim yoktur diyemezsin. Başka? Yine gözbebeğimiz bir kurum var. MİT, her toplantısına FETÖ ile ilgili rapor getirdi. Sen orduyu darmadağın ettin ya!" açıklamalarında bulundu.