Doğu Perinçek: Yeni bir dünya kuruluyor

"Vatan Partisi’nin Programı, bir bir Türkiye’nin gündemine giriyor ve gerçekleşiyor."

Evet yeni bir dünya kuruluyor.

 

Bu başlığı abartılı bulanlar olabilir, ancak yine de dünya dönmektedir. Dünyanın dönmesi, dünyayı öküzün boynuzunda sananlar için inanılması imkansız bir saptamadır. Dünya tepsi gibi olsaydı, Yeni bir dünya kurulmayacaktı.

 

 

ÖN CEPHE BATI ASYA

 

Batı Asya, dünyanın ön cephesidir; Yeni Dünyanın da ön cephesidir. Eskiyen Dünya, Batı Asya’dan temizleniyor. İşte Yeni Dünyadan gelen ilk haberler:

 

| Irak Ordusu Kerkük’e ve Sincar’a girdi. O asker, Irak Ordusunun kişiliğinde Yeni Dünyanın kuvvetidir. Eskiyen Dünyanın efendisi olan ABD’nin piyonları ise, Kerkük’ten ve Sincar’dan tek bir kurşun atmadan kaçtılar.

 

| Türk, Rus ve İran askeri, İdlib’e barış ve huzur getiriyor ve Suriye’nin bütünleşmesine katkıda bulunuyor.

 

| Suriye, yıllardır sürdürdüğü savaşı kesin zafere götürüyor. Suriye, birleşiyor.

 

| Türkiye’nin ve İran’ın ABD tehdidinden kurtulması ve Bölücü Terörü bütünüyle temizlemesi ufukta görünmüştür.

 

| Rusya’yı ve Çin’i kuşatma planları bozulmuştur.

 

|Batı Asya ülkeleri, ABD emperyalizmine ve İsrail’e karşı birleşmiş ve kendi geleceğine sahip çıkmıştır. Yeni Dünya’nın öncüsü, Batı Asya’dır.

 

 

TEMEL GÜÇ ASYA’DA

 

Yeni Dünyanın derinliğinde, Çin, Hindistan ve Orta Asya ülkeleri bulunuyor. Yeni Dünyanın temel gücü Asya’dadır. Türkiye ve Orta Asya cumhuriyetleri, o esas gücün içindedir. Türkler, Yeni Dünyanın neredeyse her coğrafyasında var.

 

Çin, 2016 yılında dünyanın en çok üreten ülkesi oldu.

 

Dünün sömürgesi Hindistan, herkese parmak ısırtıyor.

Çin, Hindistan, Rusya, Orta Asya, Vietnam, Türkiye ve İran’ın dünya ekonomisinin büyümesindeki paylarının toplamı yüzde 70’e yaklaşıyor. ABD ve AB’nin toplamı, yüzde 16. Asya’nın büyümeye katkısı Atlantik efendilerinin dört katından fazla. Dünyada icatların ve sanatın öncülüğü de artık Asya’da. Çin, uçaktan iki kat hızlı, saatte 2000 km hızla giden tren yapıyor, 4000 km hızdaki tren için çalışmalar bitmek üzere.

 

 

BÖLÜNEN ATLANTİK BİRLEŞEN AVRASYA

 

ABD’nin inişe geçmesiyle ve Asya’nın yükselişiyle birlikte Atlantik sistemi bölünüyor. Avrupa’nın büyükleri olan Almanya ve Fransa, kendi ifadeleriyle Ortadoğu’nun “Trumplaşmasına” karşılar, ABD’ye tavırlarını geliştiriyorlar. En son İngiltere’yi de yanlarına alarak, Washington yönetimine “İran’a dokunma” dediler. Almanya’nın eski Başbakanlarından Schröder, 16 Ekim 2017 günü Rusya ve Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesini savunan etkili bir açıklama yaptı.

 

Almanya ve Fransa’nın Asya ile vazgeçemeyeceği bağları var. Avrupa’nın büyükleri, ABD emperyalizminden uzaklaşıyorlar ve yüzlerini Asya’ya çevirdiler. AVRASYA, başka deyişle AVRupa+ASYA, yani Eski Kıta yeniden birleşiyor. Hem ekonomide, hem de siyasette.

 

 

YENİ DÜNYA YENİ UYGARLIK

 

Kurulan Yeni Dünya, kapitalizmin yeni bir aşaması değil, yeni bir uygarlıktır. Asya’dan yükselen uygarlık, bireyci değil toplumcu yönelişler taşıyor. Özel çıkarcılık değil, kamuculuk yükseliştedir. Yeni Dünya, Hegemonyacılığa izin vermeyecek ağırlıklara sahiptir. Paylaşarak Birleşme çizgisi yükselen değerdir.

 

Yeni Uygarlığın kuruluşu, aslında 20. Yüzyılın başında Rus, Türk, İran, Çin ve Hindistan devrimleriyle başladı. Çin’de okutulan Tarih Dersi kitabının kapağına konduğu gibi, bu uygarlığın öncüleri, Lenin, Atatürk, Mao ve Gandi’dir. Türkiye, 1876, 1908 ve 1920 devrimleriyle Yeni Uygarlığı ateşleyen ülkelerin ön safındadır.

 

 

BÜYÜK KARAR KÖKLÜ ÇÖZÜM

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Tüma Soner Polat’ın 7 Ekim 2017 günü belirttiği gibi, “Türkiye İdlib harekâtıyla Avrasya Bloğuna fiilen girmiştir.”

 

Türkiye, Yeni Dünyanın kurulması mücadelesinin ön cephesindedir.

 

Türkiye’nin Rusya, İran, Irak ve Suriye ile oluşturduğu ittifak, Yeni Dünyanın kuruluşunun ilk büyük zaferini getirmiştir.

 

Türkiye’nin Yeni Dünyadaki yerini alması, büyük karardır, köklü çözümdür. Yaşadığımız süreç, bir devrim sürecidir. Türkiye, 2014 baharında Silivri duvarlarının yıkılmasıyla zincirlerini kırmış ve Avrasya’ya yönelmiştir.

 

Vatan Savaşımızı, tıpkı Birinci İstiklâl Savaşımız gibi Batı emperyalizmine karşı veriyoruz. Artık İkinci İstiklâl Savaşımızın zaferler dönemine girdik. Bunun adı devrimdir. Hasadını milletçe toplayacağız.

 

 

ATLANTİK SİSTEMİNDE KULDUK YENİ DÜNYADA BEYİZ

 

Vatan Partisi’nin Programı, bir bir Türkiye’nin gündemine giriyor ve gerçekleşiyor.

 

Yeni bir dünya kuruluyor.

 

Türkiye, yeni dünyadaki konumuna yerleşiyor.

 

Eskiyen dünyada Atlantik’e bağımlıydık, Yeni Dünyada bağımsız olacağız.

 

Eski Dünya, İstiklâl Savaşımızın değerlerini çiğniyordu, Yeni Dünya İstiklâl Savaşları üzerinde yükseliyor.

 

Eskiyen Dünya, Kemalist Devrimimizi yıkıma uğrattı, Yeni Dünyada Kemalist Devrimin iklimi var.

 

Eskiyen dünyada kulduk, Yeni Dünyada kul yok, hepimiz beyiz.

 

Öyle bir mecraya girdik ki, Kemalist Devrimin tamamlanması artık Türkiye’nin gündemindedir.

 

Bu amaçla bir Millî Hükümet kurmak, önümüzdeki görevdir.

 

***

 

Deniz Baykal’a sağlıklar

 

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı değerli arkadaşım Sayın Deniz Baykal’ın bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Onunla birlikteyiz.