Doğu Perinçek: Üretim Devriminin eşiğindeyiz

Üretim Devrimi sürecinin zorluklarını göğüslemeye yönelik kısa süreli programımızın başlığı ise, Millî Direnme Ekonomisi’dir.

Atalarımızın “Kul dara düşmezse, Hızır yetişmez” sözü bugünler içindir. Türkiye dardadır ve Hızır yetişecektir. Yalnız Türkiye mi, Batı Asya ciddî tehlikelerle karşı karşıyadır. Bu durumda Hızır, Batı Asya’nın imdadına yetişecektir.

 

Türkiye, çok köklü kararlar almak ve uygulamalara girişmek durumundadır. Ekonomi ve güvenlikte karşılaştığımız zor koşullar, Türkiye’ye Büyük kararı, Büyük Çözümü dayatıyor. Türkiye, Üretim Devriminin eşiğindedir.

 

 

FIRTINALI DÖNEM

 

Güvenlikle ilgili koşullar bir yana, Türkiye, ekonomide de fırtınalı bir döneme girmiştir.

 

Fırtınalı bir dönemin en önemli ekonomi sorunu, dış ödemeler açığıdır.

 

Borç batağından çıkmak için büyük zorlukları yenmek gerekiyor.

 

Yalnız ekonomide değil, güvenlikte de ağır tehditlerle karşı karşıya bulunuyoruz.

 

Ancak bütüne bakarsak yaşadığımız süreç, Türkiye’nin Atlantik sistemine daha çok bağlanması yönünde değil, Avrasya’daki bağımsız konumuna yerleşmesi yönünde gelişmektedir. ABD, bu sürece ekonomiden askerî yöntemlere kadar uzanan uygulamalarla yanıt vermektedir. Doğu Akdeniz’den Hürmüz Boğazı’na kadar uzanan bir cephede, Türkiye’nin de içinde bulunduğu Bölge ülkeleri ile ABD ve İsrail arasındaki gerginliğin tırmanışına tanık oluyoruz. Bu koşullarda ekonomi ve güvenlik sorunlarımız birbirine sımsıkı bağlanmıştır.

 

 

TEK SEÇENEK

 

Bulunduğumuz koşullar, Birinci Cihan Savaşı’nın başlarını andırıyor.

 

Türkiye, bu durumda kısa süreli çözümler düzlemi ile stratejik çözüm düzlemini birbirinden ayıracaktır.

 

Stratejik hedef, Üreten ve Birleşen Türkiye’dir. Stratejik çözüm için göreli uzun süreli bir programın uygulanması gerekiyor. Üretim Devrimi Programına girişirken, bu programın getireceği sorunları aşacak göreli kısa süreli bir program da yürürlüğe konacaktır. Kısa süreli program, Stratejik Program için kalkan görevi yapacaktır.

 

Stratejik çözüme Üretim Devrimi diyoruz.

 

Üretim Devrimi sürecinin zorluklarını göğüslemeye yönelik kısa süreli programımızın başlığı ise, Millî Direnme Ekonomisi’dir.

 

Kaynak Yayınları’nın okuyucuya sunduğu Üretim Devrimi başlıklı kitap, Vatan Partisi’nin stratejik çözümünü ve aynı zamanda Millî Direnme Ekonomisi Programını içermektedir.

 

Bu kitapta, Türkiye’nin önündeki seçeneklerden birini değil, tek seçeneği bulacaksınız.