Doğu Perinçek: Üç yıl önce bunların olabileceğini düşünebiliyor muyduk

Üç yıl öncesine dönelim. Tarih 15 Ocak 2014 oluyor. O gün şunların olabileceğini öngörebiliyor muyduk, hatta böyle olasılıklar bulunduğunu düşünebiliyor muyduk? Birimiz, şöyle şöyle olacak dediği zaman “hadi canım sen de” demeyen kaç kişi vardı?



AKLINIZA GELİR MİYDİ

- Silivri duvarları yıkılacak, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir, 12 Şubat vb. davalarından hükümlü Vatan Partisi yöneticileri, komutanlar ve diğer aydınlarımız hep birlikte dışarı çıkacaklar, onların kaldıkları koğuşlara onlar hakkında müebbet hapis cezasına hükmedenler konacak.

- AKP hükümeti, Bölücü Terör Örgütünü silahla bastırma harekâtını başlatacak ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Polisi ve Köy Korucularımızla birlikte PKK’yı hendeklere gömecek.

- ABD’nin TSK ve Polis içindeki silahlı gücü bir gecede ezilecek ve mensupları hapislere tıkılacak. Gladyo temizlenecek.

- AKP ve MHP’ye oy veren milyonlarca yurttaş ellerinde Türk bayraklarıyla alanlara çıkacak ve ABD emperyalizmini lanetleyecek.

- 40 bine yakın FETÖ ve PKK mensubu hapse atılacak ve devlet kurumlarından çıkartılacak.

- Türk Silahlı Kuvvetleri Amerikan Koridoruna girecek ve IŞİD ile PKK/PYD’yi güney sınırlarımızın ötesinde kovalayacak ve temizleyecek. Türk ordusu, Batı Asya’da yobaz terörünün başındaki IŞİD’e karşı savaşın merkezinde ve ön cephesinde olacak.

- Türkiye, komşuları Rusya ve İran ile birlikte dünya dengelerini etkileyen bir işbirliği içine girecek bir Türkiye-Rusya-İran üçlüsü bildirge yayınlayarak Suriye’deki gelişmelere el koyacak.

- Batı Asya sorunları artık Cenevre’de değil Asya’nın merkezinde Astana’da çözülecek ve ABD çözümün dışında bırakılacak.

- Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP yönetimi, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne yönelecek, Türkiye yükselen Avrasya uygarlığı içinde kendisine yer açacak.

- Ergenekon’dan hapislere atılan subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki görevlerinin başına dönecek. Bu subaylar general olacak ve üst rütbelerde kritik görevler üstlenecek.

- Devlet ihalelerinde doların kullanılmasına son verilecek, koruma siyasetleri yeniden uygulanmaya başlayacak.



NELER OLUYOR

1. Bütün bu olanlar, Vatan Partisi’nin Millî Hükümet Programı’nda ve diğer programlarında öngörülen ve planlanan işlerdir.

2. Bütün bu uygulamalar, Kemalist Devrimi tamamlama programı kapsamındadır. Hepsinin köklerini İstiklâl Savaşında ve toplam olarak Kemalist Devrim döneminde bulabilirsiniz.

3. Bütün bu uygulamalar, AKP yönetiminde hayata geçirilmektedir.

4. Bu uygulamaların hepsine, bakınız birine değil hepsine CHP yönetimi şiddetle karşıdır ve “son adam kalıncaya kadar mücadele” edeceğini ilan etmiştir ve mücadele etmektedir.



2017 VE 2018 GÜNDEMİNDE NELER VAR

Yaşanan süreç 2017, 2018 ve 2019 için neler vaat ediyor, Türkiye nereye gidiyor? Bu soruların yanıtını vereceğimiz bir döneme girmiş bulunuyoruz.


Bu yıl, gelecek yıl ve sonrasında olacaklar da bellidir. Türkiye’nin mecburiyetleri yürürlüktedir. Türkiye’nin dinamikleri harekete geçmiştir. Yani kimilerinin yıllardır, “Olmaz, olmaz” dedikleri olacak!


Hele böyle tarihin yapıldığı dönemlerde hiç kimse mecburiyetlere ve dinamiklere meydan okuyamaz. Evet, patlayan bombalar, yürütülen saldırılar düşmanın yanıtını özetliyor.


Düşmanın Türk ordusunu yenmesi umuduna siyasal yatırım yapanlar da var, onlar da kendilerini ilan ediyorlar.


Ama Türk milletinin bağımsız yaşama kararı, düşmanın bombalarından güçlüdür.



NEYİMİZ VAR NEYİMİZ YOK

En başta Türk milletimiz var. Tarih içinde biriktirdiğimiz büyük miras var. Türkiye’nin olanakları var.


Ve milletimizin tecrübeli öncüsü var, Vatan Partisi var.


Kafamızda hamam tası yok. Hayatımıza kafamızdaki taşlaşmış kalıplar değil, bilimsel gerçekler yol gösteriyor. Gerçeği olgularda arıyoruz.


Programımıza bağlıyız. Kim o programa uygun davranırsa seviniyoruz ve daha tutarlı daha kararlı olmaları için çalışıyoruz. Vatan Partisi Programının gereğini yapıyoruz.


Kemalist Devrimi tamamlama hedefimize kilitlenmiş bulunuyoruz.


O nedenle Vatan Savaşı mevzisindeyiz. Dostumuzu düşmanımızı gerçekler zemininde saptıyoruz. Milletimizin en geniş güçlerini birleştirmek için yapıcı bir siyaset izliyoruz.


Zihnimiz açık, kararımız karar, cesaretimiz yerinde.



TARİH YAPANLARIN İÇİNDE OLACAK MIYIZ

Kafası karışık olanlardan da vazgeçmiş değiliz.


Kafamızdaki taşlaşmış kalıplardan kurtulur ve gerçeği olgularda ararsak, önümüzdeki sorulara doğru yanıtlar verir, doğru mevziye girer ve Vatan Savaşından Millî Hükümete ilerleyen Türk Milletinin geleceğini paylaşırız.


Yoksa zihnimizdeki Ortaçağın esiri oluruz, Türkiye Atlantik Sisteminin zincirlerini kırarken ABD emperyalizminin piyonlarına dönüşürüz, daha doğrusu dönüşürsünüz. Buna razı olamayız.


Sözün kısası hedefimizi programımıza yazmıştık, şimdi tarihe yazıyoruz.


Herkesi Türk milletiyle ve Gelişen Dünyayla birlikte tarih yapmaya çağırıyoruz.