Doğu Perinçek: Sakıncalı Piyade ve Sakıncalı Komutan

"CIA, arabasına bomba koydu, uçağını düşürdü ama öldüremedi onları"

Bugün Jandarma Genel Komutanı Org. Eşref Bitlis’in şehit edilmesinin 25. yılı.

 

Org. Bitlis’ten 24 gün önce 24 Ocak 1993’te Uğur Mumcu’yu şehit vermiştik.

 

 

SEÇİLMİŞ HEDEFLER

 

İkisi de ABD’nin seçilmiş hedefleriydi. Bugün PKK’ya 5 bin TIR silah veren ve Bölücü Terör Örgütü için 2018 bütçesinde 550 milyon dolar ödenek ayıran ABD, 25 yıl önce iki kahramanımızı katletmişti.

 

Eşref Bitlis ve Uğur Mumcu, İkinci İsrail Devletinin kuruluşuna direnen iki önemli gücün seçkin temsilcileriydiler.

 

Kemalist Devrimin seçkin aydını Uğur Mumcu, birçoklarının görmek istemediği gerçeğe parmak basıyordu. PKK ve Barzani’nin arkasında “Büyük Müttefik” denen ABD’nin bulunduğunu kanıtlarıyla gündeme getiriyordu.

 

Türk Ordusunun seçkin komutanlarından Org. Eşref Bitlis, Afrin Harekâtının babasıydı. Bölge ülkeleriyle anlaşarak ABD girişimini bozma planı yapmıştı.

 

 

ABD’NİN YAPTIĞI PLAN

 

Ecevit Hükümetinin Tanıtma Bakanı Alev Coşkun Ağabeyimiz, 24 Ocak 2018 günü Ankara’da TGB’nin düzenlediği Uğur Mumcu Gazetecilik Okulu’nda Uğur’un son zamanlarında yoğunlaştığı mücadeleyi yazılarından örnekler vererek çok güzel anlattı. Uğur Mumcu şunları yazıyordu:

 

Mart 1991: “Kuzey Irak’taki Kürt devleti planı düpedüz bir Amerikan oyunudur ve bir CIA planıdır. ABD yanlısı bir Kürt devleti, yeni Ortadoğu düzeninin bir parçasıdır.”

 

1992:”Amerika’nın Kürt siyaseti tehlikeli bir oyundur. Bu siyaset Kürdü Türke, Türkü, Araba ve Kürde düşman eden uğursuz bir siyasettir. Biz bu oyunu 1920’lerde de görmüştük.”

 

14 Kasım 1992: “Kürt sorunu yalnızca Türklere ve yalnızca Kürtlere bırakılmış bir sorun değildir. Bu yüzden Kürt sorununun çözüm yolları Kuzey Irak ve Güneydoğu değildir, Batıdadır. Kürt sorunun da bütün yollar Roma’ya değil bütün yollar Kerkük’e Musul’a ve Ankara’ya değil bütün yollar Washington’a Paris’e ve Berlin’e çıkıyor.”

 

Şehit edilmesinden on gün önce 14 Ocak 1993 tarihinde:”Uyuşturucu kaçakçıları, terör örgütleri ve Kürt ayrılıkçıları, bu gruplar arasında ilişkiler vardır.”

 

18 Ocak 1993, şehit edilmesinden altı gün önce: “Böyle yağcı bir basın, böyle belkemiksiz eski marksist ve böylesine ürkek ve ilkesiz sosyal demokratların yaşadığı bir ülkede iktidarın yaptıklarına değil, bundan sonra yapacaklarına hiç şaşmamak gerekir.”

 

 

ABD’NİN KORKTUĞU PLAN

 

Uğur Mumcu, ABD’nin yaptığı planı açıklarken, Org. Eşref Bitlis, ABD Planını bozacak siyasal ve askerî planı üretmişti. Aydınlık, “Eşref Bitlis Planı”nı o süreçte sürekli işledi. Jandarma Genel Komutanı, zamanın Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a beğenmediği çözümü sunmuştu: PKK bir terör örgütüdür. Arkasında ABD var. Barışçı yöntemlerle uslandırılması mümkün değildir. Ancak silahla bastırılabilir. Barzani de ABD’nin ve İsrail’in Kürdistan planının içindedir. Bu planı bozmak için bölge ülkeleriyle işbirliği şarttır.

 

Org. Eşref Bitlis Planı, ABD’nin korktuğu plandı ve şimdi uygulanıyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün Afrin’de bir bakıma 1993 yılındaki o iki büyük CIA cinayetine Türkiye’nin yanıtını vermektedir.

 

 

VATAN SAVAŞININ İLK ŞEHİTLERİ

 

Türk-Amerikan Savaşının ilk kahramanlarıydı Org. Eşref Bitlis ve Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu.

 

Birisi Jandarma Genel Komutanıydı ve Genelkurmay Başkanı olması bekleniyordu. Şimdi Türk milletinin yüreğindeki büyük komutandır.

 

Uğur Mumcu, askerliğini Sakıncalı Piyade olarak yapmıştı.

 

Eşref Bitlis de CIA raporlarındaki sakıncalı komutandı.

 

Türkiye’nin ABD emperyalizmine verdiği büyük savaşın ilk şehitleri olarak bugün milletimizin bilincinde yaşıyorlar.

 

İki sakıncalı, erinden komutanına kadar aynı cephede ve aynı şehit mertebesinde birleştiler.

 

Türk milletinin ve Batı Asya ülkelerinin bağımsız, başı dik, barış içinde yaşamaları için.

 

 

ÖLDÜRÜLEMEYENLER

 

CIA, arabasına bomba koydu, uçağını düşürdü ama öldüremedi onları.

 

Öldüremedi!

 

Fotoğraflara iyi bakınız, işte ordalar, dün Ankara Palas’ın önünde ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’u protesto eden Vatan Partisi Öncü Gençlik yiğitlerinin içinde Eşref Bitlis ve Uğur Mumcu da vardı.