Doğu Perinçek: Önümüzdeki kırk yılın sigortası

Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, tarihimizden aldığı kuvvetle milletimizin ve Gelişen Dünyanın umududur ve güvencesidir.

Türkiyemiz, Gençlik Çağına girmiştir.  

 

Türkiye, Atlantik döneminde yaşlandı, şimdi Avrasya Çağında gençleşiyor.

 

Avrasya Çağı, devrim çağıdır.

 

Avrasya iklimi, devrim iklimidir.

 

1945 sonrasında Atlantik ilişkileri içinde Kemalist Devrimin kazanımları ciddî tahribata uğramıştı. Artık o dönem arkadadır.

 

Şimdi Avrasya’da Kemalist Devrimi tamamlama fırsatını ele geçirmiş bulunuyoruz. Tarihî fırsat önümüzdedir.

 

Toplumlar, büyük kararlara en önde gençliğiyle yürür. Hele Türk milleti! Genç Türk kavramı, dünya ölçeğindedir.

 

Genç Türkler, ön cephedir, Türk Milletinin fedailer müfrezesidir. 

 

Bugün Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye gençliğinin önderidir ve milletin umududur.

 

Gençliğin ayağa kalkışı, Türkiye’nin çağ değişikliğinin işaretidir.

 

Vatan Savaşımız ve Üretim Devrimi, günümüzün büyük tarihsel eylemidir. 

 

Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, bu büyük mücadeleye yalnız fedai ruhuyla girmiyor, aynı zamanda büyük tarihsel birikimle giriyor.

 

Vatan Partisi, 1968 yılında gençlik mücadelesi içinde doğdu, ama aynı zamanda Türkiye’nin Millî Demokratik Devrim ve Emek Mücadelesi mirasını geleceğe taşıdı. Bugün bu miras, Öncü Gençlik örgütümüzün bilincindedir ve eylemindedir. 

 

Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, Türkiyemizin devrimci tecrübesi ile gençliğin devrimci yeteneklerini birleştiriyor. Böylece geleceği kurma kararını eylemli olarak ortaya koymaktalar. Geçmişten aldığımız birikim, geleceği yaratma sınavından geçiyor.

 

Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye’nin önündeki 40 yılın sigortasıdır. Vatan bütünlüğü mücadelemizi, Üretim Devrimini, özetle Türk Devrimini güvence altına almış bulunuyoruz. En önemlisi, Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği sayesinde, Türkiye’nin yarınlarına yön verecek yönetici kadro birikimini oluşturmaktayız. Yarınımız, hem devlet katında hem de toplum katında güvence altındadır.

 

Bu güvence, yedi ateşten geçmiş bir tarihsel mirasın ürünüdür. 1960’lardan bu yana Aydınlıkçılar, Türkiye Devrimci Hareketinin akıl ve cesaret birikimini oluşturdular. Yeni yayınlanan “Tecrübenin Işığında Genç Aydınlıkçılar” kitabında, örste dövüle dövüle çelikleşen iradenin tarihini bulacaksınız. Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı ve arkadaşları, tarih okumak için değil, geleceği kurmak için yayınladılar bu kitabı. Kitapta 1960’lı yıllardan bu yana her kuşaktan Genç Aydınlıkçıların mücadele tecrübesini, o mücadelenin başında bulunan gençlik önderleri özetliyor. Bu kitap, genç kuşaklara yarınları kurma iradesini taşıyor. 

 

Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk gençliği, Avrasya’daki devrimci konuma yerleşirken, İmparatorluklar ve Milli Demokratik Devrim tarihinden gelen birikim, artık en büyük akıl ve güç kaynağıdır. Bu nedenle zorluklardan korkmuyoruz. Ergenekonlardan yine demircilerin önderliğinde çıkarız. O demir, tecrübenin örsünde dövülmüş ve Öncü Gençliğimizin iradesinde çelikleşmiştir.

 

Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği, tarihimizden aldığı kuvvetle milletimizin ve Gelişen Dünyanın umududur ve güvencesidir. Önümüzdeki 40 yıl Türkiye’yi bu kadrolar yönetecektir. Elbette halktan aldıkları güçle, halka bağlılıkla, fedakârlık ve cesaretle, Vatan Emek ve Namus bayrağını yükseklerde tutarak...

 

Yolumuz açık, geleceğimiz aydınlıktır.