Doğu Perinçek: Iğdır’daki nöbetçilerimiz

Cumartesi ve Pazar günleri Iğdır’da idik. Iğdır merkezinde Vatan Partisi mitingi yaptık. Iğdır’ın üç ilçesi var. Üçünü de ziyaret ettik, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık’ta vatandaşlarımızla buluştuk. Ayrıca Melekli kasabası ile Küllük, Taşburun, Koçkıran, Şıracı ve Kacer köylerinde çiftçilerimizle sohpet ettik, onları dinledik. İnsanları candan. Hepsi sevgi dolu, açık yürekli, vatansever. Aklımız ve gönlümüz oralarda kaldı. Iğdır’ı seçimden sonra da ziyaret edeceğiz. Bu köşede Iğdır izlenimlerimizi sık sık okuyacaksınız.



İPEK YOLU’NUN HARAMİSİ


Vatan Partisi’nin Iğdır’a büyük önem vermesi herkesin dikkatini çekmiş. Iğdırlılar bile soruyor, “Iğdır niçin bu kadar önemli” diye.

Iğdır yalnız Vatan Partisi’nin ilgi odağında değil. Bakınız Iğdır en başta ABD’nin bölge planlarında kilit konumunda.

Şöyle haritaya bakarsak daha iyi anlarız. Iğdır, Türkiye’nin Azerbaycan ve İran kapısıdır. Dahası Iğdır, İpek Yolu üzerindedir. O yol bizi Orta Asya’ya, Hindistan’a, Çin’e, bütün Asya’ya bağlıyor. Iğdır’ın o çağdaş insanlarının gezdiği Vali Yolu, aslında İpek Yolu’nun gezinti yeridir.

ABD, bizim Asya yollarımızı kesmek istiyor. Kesilen yol yalnız bizim yolumuz değildir. Azerbaycan ve İran’ın Türkiye yolu, Çin, Hindistan ve Orta Asya’nın Türkiye ve Avrupa yolları da ABD haramisinin tehdidi altındadır.

ABD’nin “Kürdistan” adını verdiği İkinci İsrail planı, bu açıdan Iğdır kilidini tutma planıdır.



AVRASYA’NIN İPEK BAĞLARI


Avrasya, bilindiği gibi Avrupa ile Asya’dır. Bugün Avrasya, kurulmakta olan yeni uygarlığın kıtasıdır, dünya devriminin coğrafyasıdır. Avrasya’ya “Eski Kıta” deniyordu, aslında Avrupa Asya’nın uzantısıdır. Bugün Avrupa’da yaşayan halkların hemen hemen tamamı Asya’dan gelmişlerdir. Ve yeni girdiğimiz Asya Çağı, şimdi Asyalılar ile Avrupalıları yeniden birleştiriyor.

İpek Yolu, artık kervanlarla yalnız ipeğin ve baharatın taşındığı yol değildir; Dünya ticaretinin ana yolu olmaktadır. Yalnız ticaret yolu olarak görmeyelim, dünya ölçeğindeki ana siyasal bağlantıyı da bu yol sağlıyor. İpek Yolu, bu özelliğiyle yeniden dünya stratejisinin odağı haline gelmektedir. Bir zamanlar İpek Yolu’na hükmeden dünyaya hükmediyordu. Önümüze bakıyoruz: Avrasya ülkeleri, İpek Yolu’nun güvenliğini sağlayarak, dünya barışını kuracak.

ABD’nin sözde “Kürdistan”, aslında İkinci İsrail planı ise, İpek Yolu’nu keserek, yalnız Türkiye ve komşularına yönelik bir tehdit olmanın ötesinde Çin’e ve bütün Asya’ya tehdit oluşturmaktadır. Bunu Çin, İran ve Rusya yöneticilerine anlattığımız zaman, “Kürdistan” duyarlılığının uluslararası bir genişlik kazandığını saptadık.



IĞDIR’DA BİRLEŞİR TÜRKİYE’Yİ VE AVRASYA’YI BİRLEŞTİRİRİZ


Önümüzdeki Pazar günü yapılacak Iğdır İl Genel Meclisi seçimi sıradan bir yerel yönetim seçimi değildir. Bu nedenle Vatan Partisi, seçime “Iğdır’da birleşir, Türkiye’yi birleştiririz” sloganıyla giriyor. İpek Yolu boyutlarında bakarsak, şunu söylemek de olanaklıdır: Iğdır’da birleşir, Avrasya’yı birleştiririz.

İşte Vatan Partisi farkı buradadır. Iğdır’dan Tuzluca’ya ve diğer yönde Karakoyunlu ve Aralık’a uzanan yollarda çiftçimizle, esnafımızla, zenaatkârımızla ve aydınımızla Iğdır’ın birleştirici rolünü konuştuk.



PAMUĞUN PANCARIN MISIRIN İNEĞİN KOYUNUN VE KEÇİNİN TUTTUĞU NÖBET


Iğdır’ın pamuğu, pancarı, mısırı, kayısısı, domatesi, yalnız beslenme kaynaklarımız değildir, aynı zamanda güvenlik kaynağımızdır. Vatanımızı yalnız Mehmetçiğimiz ve polisimiz beklemiyor. Iğdır’ın köylerini gezer, çiftçimizin feryatlarını dinlerseniz, çok daha iyi anlarsınız: Bu ülkenin nöbetçisi yalnız Mehmetçik değildir. Pamuğumuz, mısırımız, pancarımız, kaysımız, ineklerimiz, koyunlarımız ve keçilerimiz de bu ülkenin nöbetçileridir.

- Iğdır’ın sulama kanalları harap olur ve çiftçisine su verilmezse,


- Tarım ucuz mazotla, ucuz gübreyle, ucuz tohumla, faizsiz krediyle desteklenmezse,


- Meralarda hayvan otlatılamazsa,


- Et Balık Kurumu, Süt Endüstri Kurumu, Tariş, Panko, Toprak Mahsülleri Ofisi gibi çiftçiye hayat veren Kitler özelleştirilir ve yok edilirse,


- Devlet Iğdır’a yatırım yapmaz, insanlarımız işsiz kalırsa,


- Halk karnını doyuramadığı için büyük kentlere göç ederse,

Türkiye’nin kilidini düşmana teslim edersiniz!!!



VATAN PARTİSİ FARKI


Bilmiyoruz anlatabildik mi, Iğdır niçin önemli.


Bilmiyoruz anlatabildik mi, Vatan Partisi niçin Iğdır’a bu kadar önem veriyor.


Bilmiyoruz anlatabildik mi, Vatan Partisi niçin farklı bir partidir.