Doğu Perinçek: Hollanda Meclisi soykırım önergesini henüz görüşmedi

"Onay yok. Onaylatmayacağız"

Aydınlık’a hiç yakışmadı.  Dün yayımlanan haberde önemli bir yanlış vardı. “Hollanda Temsilciler Meclisi, sözde Ermeni soykırımını tanıma önergesini onayladı” diye yazıyordu. Oysa Meclis henüz görüşmedi. Henüz bir karar yok. Önerge, komisyondan geçti, ancak Mecliste görüşülmüş ve tartışılmış değil. O nedenle Vatan Partisi’nin yürüttüğü mücadele, Hollanda Meclisi’nin bu hukuk dışı kararı reddetmesine yöneliktir.

 

 

HOLLANDA MECLİSİNİ BAĞLAYAN HUKUK VAR

 

AİHM’nin üç ayrı kararına dayanıyoruz. Yüksek Mahkemenin Perinçek-İsviçre Davasında aldığı iki karar ve Ali Mercan-İsviçre Davasında aldığı karar, Hollanda Meclisi’nin sözde Ermeni Soykırımını tanımasına olanak tanımıyor.

 

AİHM, parlamentoların, hükümetlerin, cumhurbaşkanlarının, belediyelerin, üniversite kurumlarının soykırım suçuna hükmetme yetkilerinin olmadığını karara bağlamıştır. Yine andığımız AİHM Kararları, 1915 olaylarının Yahudi soykırımı ile aynı sınıflama içinde görülemeyeceğini belirtmiştir. Çünkü Yüksek Mahkemeye göre, 1915 olaylarında soykırım suçu işlendiği konusunda bir yetkili mahkeme kararı yoktur. Mahkeme kararı yok, soykırım yok!

 

Avrupa’daki hukuk öğretisi de, bu mahkeme kararlarını benimsemiştir ve uluslararası hukukta artık yeni bir iklim oluşmuş bulunuyor.

 

 

FERYAT EDEREK BAŞARI KAZANILMIYOR

 

Hollanda Meclisi’nin hukuka dayanan bir karar alması için üzerimize düşen görevi yapacağız. Geçmişte de olmaz, yapamazsınız dediler ancak en zor olanı yaptık.

 

Vatan Partisi’nin 2005 yılından bu yana 12 yıldır izlediği çizgi başarılarla doğrulanmıştır. Türk aydınları arasında bir yenilgi duygusu var, ezik bir tavır var, güvensizlik var. O nedenle başarıya yönelik bir mücadele yürütmüyorlar, yalnızca feryat ediyorlar ve herkesi feryat etmeye çağırıyorlar.

 

Feryat edecek bir şey yok. Kazananlar feryat etmez. Ve en önemlisi AİHM başarılarını feryat ederek kazanmadık. Ermeni Soykırımı yalanının yerle bir edilmesine feryatla ulaşmadık. Bu sorun, feryatla çözülmedi.

 

 

ÖRGÜTLÜ VE AKILLI MÜCADELEYLE

BAŞARI KAZANDIK

 

Lozan, Berlin, Paris mücadelelerinde olduğu gibi ve AİHM kararlarında olduğu gibi bireyler parti önderliğinde mücadele yoluyla feryat eder, örgütlü mücadele çözüm yaratır.

 

Daha onay yok. Meclise tasarı geldi ve size bildirdiğimiz üzere 20 Şubat  Salı günü Hollanda meclisi kapısında Vatan Partisi Genel Sekreteri ve yöneticileri açıklama yaptılar.

 

Onay yok. Onaylatmayacağız.