Doğu Perinçek: Hayır oylarının başarısı için AKP ve MHP tabanına seslenmek

Halk oylaması siyasetleri - 1

Cumhurbaşkanının Anayasa Değişikliğine İlişkin Yasayı veto etmesini ümit eden pek yok. Türkiye, Halk Oylaması sürecine giriyor.

 

Niçin referandum sözcüğü kullanılıyor. Kimsenin dili dönmüyor. Kökü Latince referendum. Türkçemizde ne güzel Halk Oylaması sözcüğü var. Yasa dilinin Türkçe olmasına özen gösterilmesi gerekmez mi?

 

 

MİLLİ HEDEF: HAYIR OYLARININ KAZANMASI

 

Halk Oylamasında millî hedef, Hayır oylarının ağır basmasıdır.

 

Millî hedef diyoruz. Çünkü Hayır oyu, millî birliğe ve millî seferberliğe verilen oydur.

 

 

HEDEF KİTLE: MİLLİ DUYARLILIĞI YÜKSEK AKP VE MHP SEÇMENİ

 

Hayır oyunun kazanması için, bugüne kadar AKP ve MHP’ye oy vermiş seçmen kitlesinden anlamlı bir bölümü ikna etmemiz gerekiyor. Bu açıdan hedef kitle, AKP ve MHP tabanının millî duyarlılığı en yüksek kesimleridir. Zaten dikkat edilirse, MHP ve AKP içinde teröre karşı mücadelenin başarısı konusunda en kararlı olanlar Hayır oyuna yöneliyorlar. Bu gerçeklerden hareketle Halk Oylaması siyasetlerimizi öncelikle bu kitle belirleyecektir. Halk oylaması propagandamızın ana temaları ve başlıca sloganları onlara seslenmelidir.

 

 

TÜRKİYE’NİN SORUNLARINA GÖRE MEVZİLENME

 

Bugün Türkiye’nin önündeki birinci ve ikinci mesele bellidir.

 

Bir: Vatan Savaşını kesin zafere ulaştırarak teröre son vermek.

 

İki: İçine girdiğimiz ekonomik krizi hep birlikte göğüslemek.

 

Teröre karşı mücadele, milletin en geniş güçlerinin birleştirilmesini gerektiriyor.

 

Ekonomik krizden de ancak fedakârlıkları milletçe paylaşarak çıkmak zorundayız. Krizi yoksulların ve emekçilerin sırtına yıkmak çözüm değil. O zaman teröre karşı mücadelede ciddî sorunlarla karşılaşırız.

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ HUZUR VE EKONOMİK ÇÖZÜM GETİRMEZ

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletin bu açıdan değerlendirmesini sağlamak durumundayız.

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, huzur getirmez.

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ekonomiye çözüm getirmez.

 

Çünkü Cumhurbaşkanlığı Sistemi, birlik getirmez.

 

 

ÇÜNKÜ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BİRLİK GETİRMEZ

 

Cumhurbaşkanı da Millî Seferberlik çağrısında bulundu. Oysa Cumhurbaşkanlığı Sistemi, bırakalım milleti birleştirmeyi iktidarın tabanını daraltıyor, AKP’nin bir kesimini bile iktidarın dışına itiyor. Meclisin yetkilerinin budanmasının başka bir sonucu yoktur. Meclisten alınan yetkiler, Cumhurbaşkanının çevresindeki dar bir bürokrat kesimin ellerinde toplanıyor. O zaman Millî Seferberlik değil, millî bölünme olur.

 

 

HAYIR YELKENİNE VATANSEVERLİK RÜZGARI

 

AKP ve MHP tabanı, 15 Temmuz Darbesinin bastırılmasıyla birlikte meydanlara çıktı ve emperyalizme karşı kararlı bir tavra yöneldi. Türkiye’nin üzerine atılan bombalar, bu kitlenin önceliklerini ve cephesini belirledi. Milletin ezici çoğunluğunda vatanseverliğinin yükseldiği bir dönemi yaşıyoruz. Bu koşulların iyi değerlendirilmesi gerekir. Vatanseverlik rüzgârını arkasına alan, Halk Oylamasını kazanacaktır.

 

Hayır için en güçlü enerji, vatanseverlik rüzgârıdır.

 

 

CİNAYET İŞLENİYOR

 

Bu açıdan HDP ile işbirliği yapmak Türkiye’ye karşı da cinayettir, Halk Oylamasına karşı da cinayettir. Kimi CHP örgütlerinde bu eğilim şimdiden ortaya çıktı. HDP ile birlikte Halk Oylaması eylemlerine başladılar. Umarız CHP yönetimi, cinayeti görür ve artık bu eğilime izin vermez.

 

Biz Vatan Partisi olarak hiçbir konuda HDP ile yan yana gelmeyeceğiz. Türkiye’nin HDP ile çözülecek bir sorunu yok. Tam tersine Türkiye’nin en başta terör sorunu, HDP’nin kapatılmasıyla çözülür. HDP ile yan yana kampanya yürüten, milleti karşısına alır ve Halk Oylamasında evet oylarına en etkili desteği sağlar.

 

 

DİKTATÖR TEHLİKESİ DEĞİL TERÖR TEHLİKESİ VAR

 

İkinci ciddî hata, halk oylaması propagandasının diktatörlük ya da tek adam suçlaması üzerine kurulmasıdır. Bu konuyu önümüzdeki günlerde geniş olarak ele alacağız. Ancak bugün şu kadarını vurgulayalım: Hayır oylarının ağır basması için ikna etmek durumunda olduğumuz AKP ve MHP seçmeni, diktatörlük tehlikesi görmüyor. Onlar haklı olarak, Türkiye’nin önünde ABD emperyalizminden gelen terör tehdidine karşı mevzilenmiş bulunuyorlar. Bir de ekonomik gidişten kaygı duyuyorlar. “Diktatörlük geliyor” söylemi milletin büyük çoğunluğunda yankı bulmuyor ve bulmayacak. Bu söylem, CHP tabanının yalnızca bir kesimine sesleniyor.

 

 

BOMBALARLA AYNI İŞLEV

 

Diktatör suçlamasının etkili olmayışının nedeni, gerçeklerle buluşmayışıdır. Diktatör suçlamasının arkasında ABD emperyalizmi var ve bu suçlama Türkiye’nin üzerine atılan bombalarla aynı işlevi görüyor. “ABD emperyalizmiyle birlikte diktatörü devirelim” siyaseti, milletin içinde karşılık bulmaz, tam tersine milletin önemli çoğunluğunu karşısına alır.

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ NİÇİN TEHLİKELİ

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, iç cepheyi böldüğü için tehlikelidir.

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, huzur getirmeyeceği için tehlikelidir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi, ekonomik krizi milletçe göğüsleme siyasetine zarar vereceği için yanlıştır.

 

 

BİRLİK VE HUZUR İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE HAYIR

 

Eğer milletin çoğunluğuna seslenen doğru siyaseti uygularsak Hayır oyları çoğunlukta olacaktır.

 

Millî Seferberliğe evet!

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemine Hayır!

 

Cumhurbaşkanlığı Sistemine Hayır!

 

Birliğe ve Huzura Oy Ver!