Doğu Perinçek: Gençlik İstiklâl Savaşı Yürüyüşünde

"Ne mutlu yediden yetmişe gençliğiyle yürüyen Türk milletine."

Türkiyemiz, Gençlik Çağına girmiştir.

 

Toplumlar, büyük kararlara en önde gençliğiyle yürür.

 

Türkiye, Atlantik döneminde yaşlandı, şimdi Avrasya Çağında gençleşiyor.

 

Gençliğin ayağa kalkışı, Türkiye’nin çağ değişikliğinin işaretidir.

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 26 Ekim Perşembe günü, Samsun’dan yürüyüşe geçiyor. Gençleşen Türkiye’nin temsilcileri, yarın saat 10.00’da Uğur Mumcu Parkı’nda toplanıyor. 81 ilimizden ikişer temsilci Yürüyüşün başında olacak. Edirne’den Van’a bütün gençlerimiz, yediden yetmişe bütün halkımızla omuz omuza yürüyor.

 

 

ATATÜRK GENÇLİĞİ İSTİKLÂL YOLUNDA

 

Yürümek, örgütlenmektir.

 

Yürüyüş, Mustafa Kemal Paşa’nın Müdafaayı Hukuk Cemiyeti’ni ve kongreleri örgütlediği İstiklâl Savaşı rotasını izleyecek. Amasya, Erzurum ve Sivas halkı, Atatürk’ün İstiklâl Yolunda yürüyen gençliğiyle buluşacak. Gençlik, 29 Ekim günü saat 13.00’te Ankara’da Birinci Meclis önünde Türk milleti ile toplanıp Anıtkabir’e yürüyecek.

 

 

İKİNCİ İSTİKLÂL SAVAŞININ UYGUN ADIMLARI

 

Bu büyük kitlesel hareket, bir anma eylemi değildir. Gençlik, İkinci İstiklâl Savaşının yürüyüşünü yapıyor. Mehmetçiğimiz, Polisimiz ve Köy Korucularımız, ABD’nin ateşe sürdüğü terör örgütlerine karşı iç ve dış cephede savaşırken, gençlik de onlarla aynı mevzidedir. Bu açıdan Yürüyüşün her adımı, İkinci İstiklâl Savaşımızın ön cephesindeki kahramanlarımız ile gençliğimizin uygun adımıdır.

 

Gençlik her menzilde, Mehmetçiğimizle ve Polisimizle dayanışmasını gösteren eylemlerde bulunacak. Aldığımız bilgilere göre, yönetim makamları, gençliğin bu yürüyüşüne en sıcak özeni gösteriyor. İstiklâl Savaşının devlet-millet birlikteliğinin kuşkusuz en dinamik gücü gençliktir. Devlet ve millet, gençliğini bağrına basıyor.

 

 

İSTİKLÂL SAVAŞI SINAVI

 

İkinci İstiklâl Savaşı, günümüzün büyük tarihsel eylemidir. Vatanseverlik, Milliyetçilik, Atatürkçülük, bağımsızlık aşkı, başı dik yaşama kararı, hepsi bugün Vatan Savaşında sınanmaktadır. Kutsal emanetler, gençliğimizin güvenilir ellerindedir.

 

TGB, tüzüğünün başına yazdığı gibi, Atatürk’ün Gençliğe Seslenişinde verdiği birinci vazifeyi üstlenmiştir. O büyük vazife ancak örgütlü olarak yerine getirilebilirdi. Türkiye Gençlik Birliği, gençliğin en geniş kesimlerini İstiklâl Yolunda birleştiren çizgisiyle görevinin başındadır. O nedenle bütün millet gençliğini destekliyor, gençliğine güveniyor ve gençliğiyle övünç duyuyor. Din, ırk, mezhep, düşünce ve parti ayrımı gözetmeden Türk milletinin her üyesi, yürüyüşün her menzilinde, gençliğini kucaklamaya hazırlanıyor. Bu, güven veren bir tablodur. Vatan savaşı gerçeği, halk içinde coşkuyla yaşanmaktadır.

 

 

YÜRÜYÜŞ PLANI

 

Şimdi vatandaşlarımız, kendi günlük planlarını İstiklâl Savaşı Yürüyüşü’nün takvimine göre yapıyor:

 

SAMSUN / 26 Ekim 2017 Perşembe, saat 10.00: Uğur Mumcu Parkı’nda başlayacak olan yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda son bulacak.

 

AMASYA / 26 Ekim 2017 Perşembe, saat 16.15: Amasya Genelgesi’nin okunduğu binadan başlayacak olan yürüyüş, Atatürk Anıtı’nda son bulacak.

 

ERZURUM / 27 Ekim Cuma, saat 13.30: Havuzbaşı Meydanı’ndan başlayacak olan yürüyüş, Kongre binasında son bulacak.

 

SİVAS / 28 Ekim 2017 Cumartesi, saat 12.00’ de Tren Garı’ndan başlayacak olan yürüyüş, Kongre binasına varılması ile son bulacak.

 

ANKARA / 29 Ekim 2017 Pazar, saat 13.00: Ulus Meydanı Birinci Meclis önünde toplanma ve Anıtkabir’e yürüyüş.

 

Ne mutlu yediden yetmişe gençliğiyle yürüyen Türk milletine.

 

 

HAFTANIN KİTABI