Doğu Perinçek: Doğu Akdeniz’de Batı Asya çözümü

"KKTC, bugün fiilen Türkiye ile bütünleşmiş bulunuyor."

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Talat Paşa Komitesi, Ulusal Kanal ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, 14-15-16 Kasım 2017 günleri “Kıbrıs Vatandır” başlığı altında Kıbrıs’ta başarılı bir çalışma yaptı. Son gün toplanan Uluslararası KKTC Sempozyumu’nu Ulusal Kanal canlı olarak yayınladı. KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, 26. Genelkurmay Başkanı E. Org. İlker Başbuğ, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, Dışişleri Bakanlarımızdan Şükrü Sina Gürel, Talat Paşa Komitesi Başkanı E. Tümg. Ali Erdinç, TESUD Başkanı E. Korg. Erdoğan Karakuş, E. Tüma Cem Gürdeniz, E. Büyükelçi Rafet Akgünay, Ulusal Kanal Genel yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, Kıbrıs’ın seçkin aydınları Sabahattin İsmail, Prof. Dr. Ulvi Keser görüşlerini açıkladılar.

 

Ulusal Kanal’dan izlediğimiz kadarıyla Sempozyumda Kıbrıs’ın “yavru vatan” değil, “vatan parçası” olduğu konusunda bir görüş birliği vardı. Bu nedenle “İki devletli Birleşik Kıbrıs” çözümünün bir bakıma çözümsüzlük olduğu da artık dolaylı olarak kabul edilmektedir.

 

 

SOÇİ’DE BATI ASYA DORUĞU

 

Bölge koşulları artık ABD’nin Birleşik Kıbrıs çözümünü geçersiz kılmaktadır.

 

ABD, Batı Asya’da yenildi. Batı Asya’nın geleceğini Batı Asya ülkeleri belirlemektedir. Bugün Soçi’de buluşan Türkiye, Rusya, İran Cumhurbaşkanlarının toplantısı, yeni dönemin işaretlerini veriyor. Kuşkusuz bu toplantının gündeminin başında Suriye var. Irak’ın toprak bütünlüğünden sonra Suriye’nin toprak bütünlüğü de sağlanacak ve güvence altına alınacaktır. Suriye toprakları bölücü ve yobaz teröründen temizlenecektir.

 

 

BATI ASYA’NIN YAKIN GÜNDEMİNDEKİ

DOĞU AKDENİZ

 

Batı Asya’nın yakın gündeminde Doğu Akdeniz bulunuyor.

 

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Doğu Akdeniz’de İsrail ile birlikte askerî tatbikat yaptığını Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Tüma. Soner Polat duyurmuştu. ABD’ ise elbette tepelerinde. Doğu Akdeniz’deki Atlantik ittifakının ülkeleri bunlardır.

 

Ancak Doğu Akdeniz’in kendisi Atlantik’te değil. Doğu Akdeniz, Batı Asya’dadır.

 

 

BATI ASYA VE AVRASYA’NIN GÜVENLİK SINIRI

 

Doğu Akdeniz, Batı Asya’nın güvenliği açısından can alıcı önemdedir. Yalnız Batı Asya’nın güvenliği mi, Çin’in enerji güvenliği de İran-Arap Körfezi’ndedir. Kıbrıs’tan kalkan ABD savaş uçaklarının uçuş mesafesi oralara kadar uzanıyor. Birleşik Kıbrıs projesi, aslında ABD ve İngiltere için, Batmayan Uçak Gemisi ve Doğu Akdeniz’i kontrol eden deniz üsleri anlamını taşıyor. İsrail’in güvenliği açısından da Kıbrıs yaşamsal önemdedir. Bu açıdan Doğu Akdeniz, Batı Asya’nın ve Avrasya’nın güvenlik sınırıdır.

 

Öte yandan Doğu Akdeniz’in doğal gaz ve petrol yatakları, ABD ve  İsrail dahil herkesin ilgisini çekiyor.

 

Türkiye’nin Kıbrıs güvenliği, şu anda İran ve Rusya’dan Çin’e kadar bütün Batı Asya ve Avrasya ülkelerinin güvenliği ile örtüşmektedir. Vatan Partisi, bu büyük gerçeğe yıllardan beri dikkat çekiyor. Bu konuda KKTC Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş ile önemli planlar yapmış ve görüşlerimizi Rusya’dan Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanına kadar ulaştırmıştık. Oralarda tarihî önemde değerlendirmelerin yapıldığını da biliyoruz.

 

 

KIBRIS SİYASETİNE

BATI ASYA VE AVRASYA UFKU

 

Türkiye, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz siyasetini Batı Asya ve Avrasya ufukları içine yerleştirmek durumundadır.

 

Türkiye, Kıbrıs’ta yalnız değildir. Yalnız olan Atlantikçi siyasettir.

 

Batı Asya ve Avrasya siyaseti, Kıbrıs’ta ve Doğu Akdeniz’de ABD iddialarını geçersiz kılacak büyük gücü toplayacak birikimi taşıyor.

 

 

ABD’NİN BİRLEŞİK KIBRIS PLANI YAPAY

 

Öncelikle şunu anlatmamız gerekiyor: ABD’nin Birleşik Kıbrıs Devleti Planı yapaydır. Bu gerçeği Vatan Partisi, daha 2006 yılında 7. Genel Kurultayında kabul ettiği Programının 19. Maddesinde saptamıştı ve çözümü de bu gerçeğe dayandırdı:

 

“KKTC’nin Türkiye ile Bütünleşmesi 

 

“ABD’nin “Birleşik Kıbrıs” planı yapaydır ve emperyalist amaçlara hizmet etmektedir. Bir Kıbrıs milleti olmadığı gibi, ‘Birleşik Kıbrıs devleti’nin başka bir temeli de yoktur. KKTC’nin Türkiye ile bütünleşmesi, Kıbrıs’ın her iki toplumu yanında Türkiye ve Yunanistan halklarının yararınadır ve dünya barışı için en doğru çözümdür. Millî Hükümet, bölge ve Avrasya ülkelerinin de desteğini alarak, KKTC’nin Türkiye ile bütünleşmesini adım adım gerçekleştirecektir. Kıbrıs’ta Türkiye ve Yunanistan dışında, herhangi bir devletin ve devletler topluluğunun askerî güç bulundurması ve üsler kurması kabul edilemez.”

 

 

KKTC’NİN TÜRKİYE İLE BÜTÜNLEŞMESİ KOŞULLARI

 

KKTC, bugün fiilen Türkiye ile bütünleşmiş bulunuyor.

 

İki devletli Birleşik Kıbrıs çözümünün geçerli olmadığı bir döneme girdik.

 

Türkiye, Kıbrıs ve Ege siyasetini Vatan Partisi’nin öngördüğü gibi Batı Asya ve Avrasya ülkelerinin yaşamsal çıkarlarıyla birleştirirse, KKTC’nin Türkiye ile bütünleşmesi için büyük ağırlık oluşur.

 

 

ALMANYA’NIN DOĞU AKDENİZ’DEKİ DOĞAL MÜTTEFİKİ

 

Avrasya derken, Almanya buna dahildir. Bu yazıyı yazarken, Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Yurtdışı Temsilcisi Beyhan Yıldırım Berlin’den aradı. Almanya’nın en etkili gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’ta 20 Kasım 2017 günü yayımlanan yazıyı özetledi. “Atlantik Sonrası Dünya” (Postatlantische Welt) başlıklı yazıdaki gerçekler, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki çözüm açısından da tarihsel önemdedir.

 

Almanya ve Fransa’nın Doğu Akdeniz’deki doğal müttefikleri, Avrupa Birliği üyesi olan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi değil, Batı Asyalı ve Avrasyalı Türkiye’dir.

 

Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi, yenilen ABD’nin güdümünde konumlandı.

 

Bütün mesele, işte bu yazıdaki ufka sahip olan bir Millî Hükümeti Türkiye’nin başına getirmektir.

 

Bugün Soçi’de toplanan Batı Asya Doruğu, yarın Vatan Partisi’nin merkezinde bulunduğu Millî Hükümet döneminde, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz gündemiyle de toplanacaktır.