Doğu Perinçek: Dersim söylemiyle dayatılan karanlık ittifak

"Türkiye, bulunduğu dar boğazdan ABD ve İsrail dayatmalarını bozarak çıkacak"

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Haziran 2018 Pazar günü yaptığı TRT konuşmasında, Şeyh Sait ve Seyit Rıza’nın izinden yürüdüklerini bir kez daha ilan etti.

 

CHP’nin Seçim Bildirgesi de, PKK/HDP ile birlikte Dersim davasındadır. CHP, Dersim olaylarını ve 1915 yılındaki Ermeni olaylarını araştırmak için, Meclis’te Komisyon kuracakmış.

 

Peki o “Dersim Komisyonu” araştırmalarının sonunda neyi keşfedecek?

 

 

ATATÜRK BAŞKANLIĞINDAKİ HÜKÜMET KARARI

 

Bilindiği gibi, Seyit Rıza ayaklanmasının büyümesi üzerine, Atatürk, 4 Mayıs 1937 günü Hükümeti topladı. Başbakan Celal Bayar’dı. Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak da toplantıya katıldı. Bu toplantıda “Gayet gizlidir” başlıklı bir Hükümet Kararı alındı. İsyan kuvvetlerine karşı “şiddetli ve etkili bir taaruz” kararlaştırıldı. Silah kullananlar etkisiz hale getirilecek, şimdilik 2000 kişi nakledilecek ve köylerdeki silahlar toplanacaktı (Bkz. Doğu Perinçek, Kemalist Devrim-7 Toprak Ağalığı ve Kürt Sorunu, 5. Basım, Kaynak Yayınları, Nisan 2010, s.125 vd. Yine bkz. Genelkurmay Belgelerinde Kürt İsyanları, c.2, Kaynak Yayınları, s.316).

CHP KOMİSYONUNUN KEŞİFLERİ

 

CHP’nin TBMM’de kurmayı vaat ettiği Dersim Araştırma Komisyonu, Atatürk, İnönü, Celal Bayar ve Fevzi Çakmak’ı suçlamaktan başka neyi keşfedecek?

 

O Harekâtın vatan bütünlüğü için şart olduğunu kabul etse, zaten öyle bir Komisyon peşinde koşmanın anlamı olmaz. O Komisyonun kurulmasını ABD istiyor.

 

Suçlanacak olan, vatan bütünlüğüdür.

 

Bu suçlama üzerinden yapılacak iş de, PKK Terör örgütünü desteklemektir. PKK’ya karşı Türk askerinin, polisinin ve köy korucusunun harekâtını baltalamaktır. Zaten baltalıyorlar, bir de tarihsel dayanaklar oluşturmak peşindeler.

 

 

SEYİT RIZA HEYKELİNİN ÖNÜNDE EĞİLEN CHP YÖNETİMİ

 

CHP Yönetimi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesinden bu yana “Dersim Katliamı” diye tutturdu. O zamanki Atatürk yönetimini “katil” ilan eden karşıdevrimci suçlamalar, birden dillerden dökülür oldu. Tunceli’ye CHP-HDP/PKK işbirliğiyle Seyit Rıza Heykeli dikildi. CHP yöneticileri, Tunceli’deki toplantı ve açıklamalarını Atatürk Heykeli önünde değil, Seyit Rıza heykeli önünde yapmaya başladılar. Şeyh Sait de birden CHP’nin idolleri arasındaki yerini aldı. CHP’deki karşıdevrim böyle yürüdü ve yürüyor. Muharrem İnce, HDP/PKK dostluğunda Kemal Kılıçdaroğlu’nu geride bıraktı.

 

 

MİLLET İTTİFAKI MI DERSİM İTTİFAKI MI

 

ABD emperyalizminin güdümünde HDP ile ittifak, ancak Şeyh Sait ve Seyit Rıza bölücülüğüne bağlanarak yürütülebilirdi. Şu anda yaşanan olay budur.

 

Millet İttifakı, Dersim İttifakı olarak şekillenmektedir.

 


FETÖ OYLARI HDP’YE

 

Fethullah Gülen, hapisanedeki tutuklu FETÖ mensuplarına talimat yollayarak, oylarını HDP’ye vermelerini emretti (Aydınlık, 14 Haziran 2018). İttifakı diğer üyeleri olan İyi Parti ve Saadet Partisi de, kendilerini bu yönde değiştirmeye başladılar. Çünkü ittifakın patronu, ABD ve İsrail’dir. ABD’nin Türkiye siyasetinin merkezinde HDP/PKK bulunuyor.

 

Türkiye, Atlantik sisteminden kopuyor, bunu önlemenin biricik yolu, HDP/PKK’yı Meclise ve Hükümete sokmaktır. CHP-İyi Parti-FETÖ-Saadet Partisi İttifakına verilen birinci görev budur. Bu plan uygulanıyor. İyi Parti, istediği kadar çırpınsın, CHP’nin koluna girerek, Seyit Rıza ve Şeyh Sait’in mirasına da bağlanmış bulunuyor ve dolayısıyla HDP’nin de koluna girmiştir.

 

 

GÖZLERE KÜL SERPME HAREKÂTI

 

Tayyip Erdoğan düşmanlığı nedeniyle gözleri kör olanlar, HDP/PKK bölücülüğünün açık müttefiki ve destekçisi haline gelmektedirler. CHP-İyi Parti ve Saadet Partisi seçmeninin gözlerine kül serpilmektedir. Türkiye’nin bütünlüğü konusundaki duyarlıklar tecavüze uğramaktadır. Tayyip Erdoğan düşmanlığı, şu anda HDP/PKK dostluğuna ve ABD-İsrail piyonluğuna dönüşmektedir.

 

Gözlere Kül Serpme Harekâtının öncelikli hedefleri arasında Alevî vatandaşlarımız bulunuyor. Aleviler, Türk töresini ve kültürünü bin yıldır taşıdılar ve bugünlere getirdiler. Şimdi Seyit Rıza üzerinden ABD ve İsrail’in Türkiye düşmanı mevzilerine çekilmek isteniyorlar. Türkiye düşmanı, her zaman Kürdün ve Alevinin de düşmanıdır.

 

 

ÇÜRÜMENİN SON EVRESİ

 

Selahattin Demirtaş’ın TRT konuşmasında, “Cumhuriyet kazanımları” lafı da geçiyor. Emperyalizmin sahte Solcuları, Demirtaş’ı ambalajlamak için, “Bakın” diyorlar, “Demirtaş Cumhuriyet kazanımlarından yana.”

 

Atatürk Cumhuriyetine silahla isyan etmiş olanların izinde savunulacak hangi Cumhuriyet kazanımı var? HDP/PKK üzerinden ABD’nin ve İsrail’in güdümüne giren Sahte Sol, kimliğini yitirmiş ve çürümüştür. Seyit Rıza’ya ve ve Şeyh Said’e müritlik, bu çürümenin son evresidir.

 

 

TÜRKİYE’NİN CEPHELEŞMESİ

 

Türkiye halkını bugün Tayyip Erdoğan ile Tayyip Erdoğan düşmanları arasında bir cepheleşmeye zorlamak, ABD-İsrail siyasetinin merkezi görevidir.

 

Türkiye, önündeki sorunları ABD-İsrail planını bozarak çözecektir.

 

Bizi borç batağında bölen, ABD emperyalizmidir.

 

Güneyden ve Doğu Akdeniz’den Türkiye’yi tehdit eden, ABD ve İsrail’dir. Piyonları da PKK/HDP ve FETÖ’dür.

 

 

ABD-İSRAİL DAYATMASI BOZULACAK

 

Türkiye, bulunduğu dar boğazdan ABD ve İsrail dayatmalarını bozarak çıkacak.

 

CHP yönetimi, İyi Parti, FETÖ, Saadet Partisi, HDP/PKK İttifakı, ABD-İsrail denetiminde çok tehlikeli bir yola sürüklenmektedir.

 

Bunu cesaretle ortaya koymak ve bu ittifakın peşine takılma eğilimindeki yurttaşlarımızı uyarmak ve bu karanlık planı bozmak, bugün vatanseverliğin birinci görevidir.