Doğu Perinçek: Batıya giden gemide Doğuya koşma zekâsı

Siz bu satırları okurken, biz Vatan Partisi Heyeti olarak İran’da olacağız. Rotaları Türkiye’de yazıp, 8 Temmuz akşamı Tahran uçağına bindik. Türkiye, uçaktan hızlı gidiyor. O nedenle güncel gelişmelerin arkasında kalabiliriz. Dönüşte bizi sıcak olayların beklediğinin farkındayız. Türkiye’nin hızı kendisine bırakılmıyor çünkü. Davet edilen dünyada, Türkiye güneşin çevresinde yerküreden daha çabuk dönmektedir. Eğer bu yazdıklarımız eskidi ise, sorumlu olan Türkiye’nin hızıdır.

 

 

HEDEF BELLİ YOL BELLİ ÖNDERLİK BELLİ

 

CHP, “Adalet” adını verdiği yürüyüşün amacını her gün vurguluyor. Sayılar verilerek cezaevlerindeki 70 bin FETÖ ve PKK tutuklusuna özgürlük ve adalet isteniyor. Yine sayı verilerek Ordudan, Polisten, Yargıdan ve Devlet kurumlarından tasfiye edilen 105 bin FETÖ ve PKK şüphelisinin tekrar devletin içine yerleştirilmesi talep edilmektedir. İster Kontrgerilla, ister Gladyo deyin, o FETÖ örgütlenmesini düştüğü yerden ayağa kaldırma gayreti var.

 

PKK, Yürüyüşü desteklediğini resmen açıklamıştır. FETÖ’nün bütün örgütleri ve sözcüleri, açıkça yürüyüşü destekliyorlar. Cezaevlerindeki bütün FETÖ ve PKK mensupları da Yürüyüşü alkışlıyorlar. Daha önemlisi, HDP/PKK yürüyüşe boylu boyunca katılmıştır.

 

Kimi sivri akıllılar, bu yürüyüşe katılıp yürüyüşün yönünü değiştirmekten söz ediyorlar. Bunlar Batıya giden bir gemide Doğuya koşarak geminin yönünü değiştirme iddiasında olanlardır.

 

Bu yürüyüş, herhangi bir halk hareketi değildir. Yürüyüşü CHP düzenlemiştir ve HDP/PKK ile kol kola yürümek için düzenlemiştir. Yürüyüşün amacı, önderliği, yolu, yordamı, sloganları, yapısı, hepsi bellidir. En önemlisi halkın gözünde bu yürüyüş, HDP/PKK ile ittifak yürüyüşüdür. Büyük kentlerin o kozmopolit mekânlarından çıkıp emekçilerle ve halkla temas edenler, bu gerçeği hemen göreceklerdir.

 


HANGİ EŞSİZ BULUŞ

 

Peki sivri zekâlılar bu yürüyüşün amacını, önderliğini, sloganlarını, özetle karakterini kendilerine göre nasıl değiştirecekler? Yürüyüşe katılıp CHP ve HDP/PKK ile slogan yarışı mı yapacaklar, yoksa CHP ve HDP/PKK yöneticilerine omuz atıp yürüyüşün başına mı geçecekler? O çürüyen sahte solcuların miting ve yürüyüşlerinde olduğu gibi “önderliği ele geçirmek” adına itiş kakış içine mi girecekler? Başka hangi eşsiz buluşları var bu yürüyüşe istikamet vermek için?

 

 

ATLAS OKYANUSU YOLCULARI BİR İKİ

 

Bu yürüyüşü vatansever bir çizgiye yöneltme veya CHP’nin elinden alıp başka ellere verme olanağı hem yoktur, hem de bu tür girişimler kışkırtmadan başka bir anlam taşımayacaktır. Bu yürüyüşe farklı amaçlarla katılıp yapılacak tek iş, kışkırtmada bulunmak, kavga çıkartmak ve ABD’nin istediği senaryolarda rol almaktır.

 

Gemi Atlas Okyanusu’nda Amerika’ya doğru gidiyor. Sivri zekâlılar güvertede Doğuya doğru koşup geminin yönünü Asya’ya çevirme iddiasındalar.