Doğu Perinçek: Avrasya ikliminde Millî Seferberlik yılına merhaba

2017 yılı Türkiye’nin yılı olacak, Millî Seferberlik yılı olacak. Vatan Bütünlüğü ve Yurtta Barış için hep birlikte büyük başarılar kazanacağımız bir yıla giriyoruz.



MİLLİ SEFERBERLİĞİN AMACI


Vatan Savaşımız artık taarruz aşamasındadır. ABD piyonlarını hendeklere gömdük. Koridor Savaşında başarıyla ilerliyoruz. Dostlarımızla buluşuyoruz,
düşmanı bölüyoruz ve zayıflatıyoruz.


Bölücü ve yobaz terörüne karşı mücadele, şimdi sağlam bir dış cephe oluşturmuştur. İç cephenin kuvvetlendirilmesi ise 2017 yılının gündemidir.


Üretim Ekonomisi, artık Türkiyemiz için yaşamsaldır. Üretemezsek, borç batağında boğuluruz.


Üreteceğiz ve borç batağından çıkacağız. Bunun işaretleri de görülmektedir.


Bu koşullarda Millî Seferberliğin amacı bellidir: Birleşen Türkiye ve Üreten Türkiye.



MİLLÎ SEFERBERLİĞİN İKLİMİ


Millî Seferberlik yılı, aynı zamanda Avrasya Yılı’dır. Çünkü Atlantik sistemi bize bölünmeyi ve borç batağında boğulmayı dayatıyor. Avrasya ise, millî uyanışın ve millî seferberliğin coğrafyasıdır. Millileştikçe Avrasyalı oluyoruz, Avrasyalı oldukça millileşiyoruz.


Türk Ordusu, Fırat Kalkanı’nda Suriye, İran ve Rusya ile buluştu. Aslında Irak da dahildir ve hatta Çin’e kadar uzanır bu buluşma.


Türkiye, yalnız kendisi için savaşmıyor, Yükselen Avrasya için ve dünya barışı için savaşıyor. Vatan Savaşımız, insanlık savaşıdır. Yeni bir Dünya Kuruluyor ve Türkiye o Yeni Dünyanın kurucuları arasında en öndedir.



YENİ DÜNYANIN KURUCULARI

Yeni Dünyanın kurucuları, yıllardır Irak’ın bütünlüğü için ve Suriye’nin kurtuluşu için savaşanlardır, Fırat Kalkanı’nda Bab’a ilerleyenlerdir, Moskova Bildirgesi’ni imzalayanlardır, Astana’da toplananlardır, Şanghay’da el ele verenlerdir.


Artık dünyanın geleceğini Washingtonlar, Brükseller, Cenevreler belirlemiyor. Fermanlar oralardan gelmiyor. Batı batıyor. Güneş, yeniden Doğudan doğmaktadır.


Artık Dünya haritası Atlantik kıyılarından ibaret değildir. Asya, Afrika ve Latin Amerika, bütün renkleriyle ve güzellikleriyle ayağa kalkmakta ve insanlığın geleceğine ağırlığını koymaktadır.



MİLLÎ SEFERBERLİĞİN GÜCÜ


Gelecek yılın falına bakarsak, Millî Seferberlik gözüküyor.


Türkiye, büyük zorlukların üstesinden gelmek için, büyük güçleri birleştirme dönemine girmektedir. Hem teröre karşı mücadelede, hem de borç batağından çıkmak ve üretmek için. Hem içte ve hem de dış cephede elbette. Dileklerden değil, hayatın dayatmalarından söz ediyoruz. Hani mecburiyet dediklerimiz!
Ve Türkiye’nin tarihten gelen birikimine, Türk milletinin eşsiz tecrübelerine sonuna kadar güveniyoruz. Hani Türkiye’nin dinamikleri dediğimiz büyük kuvveti herkes görecek ve tanıyacaktır!


Türkiye’nin mecburiyetleri bize Millî Seferberlik yönünü gösteriyor. Türkiye’nin dinamikleri ise, o seferberliğin gücüdür.

 


MİLLÎ SEFERBERLİĞİN ÖRGÜTLENMESİ


Millî Seferberlik kuşkusuz yalnız çağrılarla olmaz. İnsanın iki ayak üstünde doğrulmasından bu yana, bütün işler tasarımlarla, araçlarla, örgütlenerek
yapıldı. Millî Seferberliğin kurumlarını oluşturmak ve örgütlenmesini başarmak, Türkiye’nin önündeki iştir.


Millî Seferberlik, seferber edilecek bütün güçleri birleştirecek ve yönetecek bir hükümetle olur. Yeni Yıl, Millî Seferberlik Hükümetine gebedir. AKP, CHP, MHP ve Vatan Partisi, Birleşen ve Üreten Türkiye için bu hükümetin sorumluluğunu paylaşmalıdır.


Paylaşanlar tarihin gidişine yön verir, paylaşmayanlar tarihin dışına düşer veya ters tarihin güçlerine dönüşürler.

 

MİLLÎ SEFERBERLİĞİN KARTAL GÖZÜ VE ARSLAN CİĞERİ


Zorlukların olağanüstü olduğu dönemlerde, çözümler de olağanüstüdür. Sıradan tavırlar hızla değer kaybeder. Kadere teslim olan davranışlar ve örgütler elenir, geleceği belirleyen program ve örgütlenme gündeme ağırlığını koyar. Yaşadığımız sürece bakınız, önümüze kartal gözüyle bakınız, manzara budur.


Milletçe zorlukların üstüne yürüyeceğiz. Yürümezsek zorlukların altında kalırız. Yürüyünce ciğerimizin arslanlaştığını anlayacağız ve millet olarak kendimizi tanıyacağız.


Şimdi Türkiyemize, geleceği görmek için kartal gözü ve zorlukları yenmek için arslan ciğeri gerekiyor. Vatanseverler ve üretenler, birbirimize karşı elbette kuğu zerafetiyle davranmak durumundayız.


Türkiyemizin ufuklarına bakıyoruz, zorlu mücadele var, seferberlik var, kahramanlık var, aydınlık var, güzellik var.


Millî Seferberlik yılını güvenle ve umutla karşılıyoruz.