Doğu Perinçek: AKP’nin kazanç ve kayıp bilançosu

AKP, Halk Oylamasını ucu ucuna kazandı.

 

Ama aynı AKP, önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçimini şimdiden kaybetmiştir.

 

AKP, önümüzdeki Meclis seçiminde de çoğunluk oyunu kaybetmiştir.

 

İster 3 Kasım 2019’da yapılsın, isterse daha önce, AKP önümüzdeki seçimleri kaybetmiştir. Belediye seçimlerini de dahil ediniz.

 

 

AKP’NİN ÇARESİZLİKLERİ

 

AKP’nin 1 Kasım 2015 genel seçiminde aldığı oylar ile Halk Oylamasındaki Evet oylarını karşılaştırdığımız zaman, inişten başka bir şey göremiyorsunuz. Hem de iki yıl için sert bir iniş. Önümüze bakıyoruz: Bu iniş baş aşağı gidiyor.

 

AKP, Türkiye’nin önündeki sorunları çözmede çaresiz. Borç batağındaki çırpınmaya bulduğu çözüm, Katar gibi şeyhliklere sarılmak. ABD’nin tehditleri karşısındaki çözümü, ABD’nin Yahudi lobisine sığınmak.

 

Yılana sarılmak da, düşmana sığınmak da hiç kimseye hiçbir zaman çare olmamıştır.

 

AKP çıkmazdadır. Önümüzdeki süreçte erken seçimi biz isteyeceğiz, Millî Kuvvetler isteyecek. AKP seçimden kaçmaya çalışacak. Artık o kaçacak biz kovalayacağız.

 

 

AKP MÜTTEFİKLERİNİ KAYBETTİ

 

AKP, bu Halk Oylamasında yalnız özgüç olarak değil ittifakları açısından da büyük zayiata uğradı.

 

MHP diye bir müttefiki vardı. Şimdi elinde kala kala bir Devlet Bahçeli kaldı. O’nun da ne zaman Brütüslük yapacağı merâk konusu.

 

BBP, Tayyip Erdoğan’la ittifaka girerek, hem kendisini yok etti, hem de AKP’nin müttefik hanesinde ikinci bir boşluk yarattı.

 

HÜDAPAR’a müttefik diyorsanız, AKP’ye zararı yararından çok büyük.


AKP, Halk Oylamasına müttefiklerle girmiş müttefiksiz çıkmıştır.

 

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN YETKİLERİ KİME NİYET KİME KISMET

 

Bir de Halk Oylamasıyla getirdiği Cumhurbaşkanlığı Sisteminin geleceğine bakalım. Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin düzenlemeleri, önümüzdeki ilk seçimden sonra uygulanacak. Bunun anlamı şudur: Cumhurbaşkanlığı Sisteminin kazandırdığı otoriteyi, AKP’li bir Cumhurbaşkanı kullanmayacak, AKP’li olmayan Millî Cumhurbaşkanı kullanacak. Tayyip Erdoğan için hazırlanan iktidar asasını, Millet Tayyip Erdoğan’ın eline vermeyecek. Tayyip Erdoğan için tasarlanan otorite, Tayyip Erdoğan’a nasip olmayacak. Önümüzdeki seçimde, Millî Kuvvetlerin Cumhurbaşkanı adayı kazanacak.

 

 

KAZANÇ VE KAYIP BİLANÇOSU

 

AKP’nin Halk Oylaması kazancının içi boştur.

 

Anayasa değişikliği niçin yapıldı? AKP’nin iktidarı güçlensin diye. Ama AKP iktidarını kaybetme sürecine girdi. AKP iktidarı kaybediyor, en önemli kayıp bu!

 

AKP, Cumhurbaşkanının otoritesi güçlensin diye Anayasa değişikliği yaptı, ama Cumhurbaşkanlığını kaybediyor.

 

 

AKP’NİN KAYGILARI

 

Neyi kazanıp neyi kaybettiğini en iyi AKP yönetimi görmektedir. AKP Genel Merkezinden gelen moral raporları kara bulutlarla kaplı. Kaygılanmasınlar da ne yapsınlar? AKP yönetimi şimdi başını iki elleri arasına almış, önlerindeki çaresizliklere bakıyor.

 

Bugün Türk Milletinin önündeki en büyük düşman, karamsarlıktır.

 

İnsanlarımızı “Tayyip Erdoğan ne yapar yapar yine bizi alt eder” saplantısından kurtarmak, öncelikli görevdir.

 

Türkiye’nin sorunlarını çözmeye yönelik doğru stratejide birleşmek, Millî Kuvvetlerin en önemli meselesidir.

 

Önümüzdeki Rotalarda, bu konuları tartışacağız.