Doğu Perinçek:

İngiliz Genelkurmay Başkanı ve bizim Tayyip Erdoğan takıntılı aydınlarımız

İngiliz Eski Genelkurmay Başkanı David Richards’ın açıklaması bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? Hazret, “Suriye’de yenildik” diyor (Aydınlık, 18 Aralık 2016).

 

Yenilen kim? İngiltere ile birlikte ABD. Aslında Genelkurmay Başkanı falan olmaya gerek yok, hele Suriye’nin Halep’i kurtarmasından sonra sokaktaki adam da ABD’nin yenildiğini görüyor.

 

Kazanan yalnız Suriye değil, Türkiye de kazandı. O nedenle Halep kurtuldu diyoruz. Suriye’nin zaferi, ABD’nin “Kürdistan”, daha doğrusu İkinci İsrail hayallerini bir kez daha yerin altına gömmüştür. Türkiye’nin bölücü teröre karşı mücadelesinin önü şimdi daha açıktır.

 

 

DÜŞMANLA PAYLAŞILAN RUH HALİ

 

Türkiye kazandı ama hâlâ “Suriye de perişan olduk” diyenler var. Bir grup değer verdiğimiz aydınımız, Vatan Savaşımızda milletin büyük çoğunluğunun duygularını paylaşamıyorlar. Tayyip Erdoğan düşmanlığı, onları başka yerlere sürüklüyor. Türkiye, onlara göre 24 Temmuz 2015 de başlayan bölücü terörü silahla bastırma harekatıyla “kanlı maceralara” yönelmiş oluyor. Bunun devamı olarak Fırat Kalkanı Harekâtı da, yine onlara göre “Suriye bataklığına girmek” oluyor. Türkiye’nin Vatan Savaşında kazandığı mevzileri görmek istemiyorlar. Görecek olsalar, Tayyip Erdoğan’a muhalefet madalyalarını kaybetmiş olacaklar.

 

İngiliz komutanı, Atlantikçilerin kaybettiğini itiraf ederken, bizim Tayyip Erdoğan takıntılı aydınlarımız hâlâ “Hayır siz kaybetmediniz biz kaybettik” iddiası içindeler ve bu iddia ancak şehit haberleri ile sürdürülebiliyor.

 

 

ÖNCE VATAN SAVAŞI MEVZİSİNDE OLMAK

 

Kuşkusuz AKP yönetiminin bu Vatan Savaşında siyasal hataları var ama o hataları saptayabilmek ve düzeltebilmek için önce Vatan Savaşı mevzisinde olmak gerekiyor. Vatan Savaşına “Tayyip Erdoğan’ın Saray savaşı” yaftası yapıştırılınca, AKP yönetiminin hatalarını eleştirme olanağı da kaybediliyor. Çünkü hatayı görmek için Türkiye tarafında olmanız gerekiyor.

 

Vatan Savaşına cepheden karşı konumlananlar, hataların yolunu gözlüyor. Düşman da bizim Tayyip Erdoğan takıntılı aydınlarımız gibi, ‘Tayyip Erdoğan hata yapsa da, biz de o hatalardan yararlansak’ diye bakıyorlar.

 

Şu “Saray Savaşı” iddiası insanlarımızı nerelere sürükledi. İddialarının haklı çıkması için, Türkiye’nin başarısızlığını bekler oldular. Türkiye yenilsin de, Tayyip Erdoğan’ı devirmenin koşulları oluşsun, bu çizgiye girdiler.

 

Kaç kez belirttik: Hiç kimse Türkiye’nin yenilgisini gözleyen bir konumda mevzilenerek, bu milleti kazanamaz. Türkiye’nin yenilgisiyle birleşen bütün beklentiler, Türk milletinin umutlarıyla karşı karşıya gelir. Ve gelmiştir.

 

 

TAKINTIDAN KURTULMAK

 

Sonuç: Tayyip Erdoğan takıntısından kurtulursak, İngiliz komutanının saptayabildiği gerçekleri biz de görürüz. Takıntı, her zaman gerçeklere ulaşmayı baltalar. Takıntı, gerçeklerden uzaklaştırır. Bir kısım aydınımız, takıntı yüzünden gerçeklere ulaşma şansını kaybetmek yanında, kendi vatanseverlik birikimini de terk ediyor.