Soner Polat: Yeni bir heyecan yeni bir ruh

"Sadece Sayın Doğu Perinçek ve Vatan Partisi ezber bozan farklı bir söylemle seçmenlerin karşısına çıkıyor"

Türkiye’deki bütün siyasi partilerin seçim bildirgesi temel konularda birbirine benziyor. Sadece Sayın Doğu Perinçek ve Vatan Partisi ezber bozan farklı bir söylemle seçmenlerin karşısına çıkıyor. Türkiye’nin yapısal sorunlarla boğuştuğu bu kritik günlerde, devrimci bir bakış açısı ile köklü çözümler öneriyor. Türkiye’nin geleneksel siyaset anlayışının tıkandığı günlerde, Türk milletine gerçekçi bir seçenek sunuyor. Vatan Partisi’nin Seçim Bildirgesi’nden bazı kesitler sunalım. Ara başlıklar bana aittir.

 

 

GÜVENİLMEYEN YÖNETİCİ!


Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi borç batağına batıran, Cumhuriyetin temel kurumlarının altını oyan, bölgede ve Asya’da güvenilmeyen bir yöneticidir. Bugün Türkiye’nin yüz yüze geldiği sorunların baş sorumlusu, AKP yönetimidir. Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi kamplaştıran uygulamaları, ekonomideki çaresizliği ve özellikle ağırlaşan dış tehdide karşı yetersizlikleriyle artık Türkiye’yi yönetemez. Türkiye artık, Tayyip Erdoğan’ı sırtında taşıyamaz.

 

 

SİSTEM KİMİ HAZIRLIYOR?


ABD ve İsrail, Tayyip Erdoğan’ın yerine HDP/PKK ve FETÖ’nün de içinde bulunduğu bir iktidar projesini dayatmaktadır. Bütün çabalarımıza rağmen, CHP ve İyi Parti bu projeden vazgeçmediler. Tayyip Erdoğan yönetimi, içinde bulunduğumuz Vatan Savaşı koşullarında ABD projesiyle yıkılamaz, sürekli güçlendirilir, güçlendirilmiştir. Türkiye’nin önünde, Tayyip Erdoğan’a TAMAM mı yoksa DEVAM mı sorusu bulunmuyor. Türkiye’nin önünde ÇÖZÜM var. O çözümün adı, Perinçek’tir.

 

 

İFLAS NOKTASINDA BİR ÜLKE!


Borçlanma Ekonomisi, Türkiye’yi iflas noktasına getirdi. Dış borcumuzun millî gelire oranı 2018’de yüzde 54’ü aştı. İç tasarruf oranımız ise, yüzde 13-14 seviyesine düştü. Yatırım oranımız yerinde sayıyor. Borcun borçla çevrilmesi devri bitti. Vatan Partisi’nin Üretim Ekonomisi Türkiye’nin biricik çıkış yoludur. Sadaka dağıtmayacak, yoksulluğu kaldıracağız! Sadakaya harcanan kaynakları üretime yönlendirerek işsize iş alanı açacak, çalışanlara ücret ve aylık vereceğiz. Kaynakları uluslararası para babalarına ve faize kaptırmayacak, üretime yönlendireceğiz. Üreticiyi destekleyeceğiz.

 

 

VATAN NEDİR?


En başta şeker fabrikalarımız olmak üzere KİT’lerin özelleştirilmesi durdurulacaktır. Şeker vatandır, vatan satılmaz! Enerji, ulaştırma, iletişim, haberleşme, bilişim ve gıda güvenliği gibi stratejik sektörlerde özelleştirilen KİT’leri kamulaştıracak ve verimli işleteceğiz. İran’da mazotun litresi 26 kuruş, benzin 80 kuruştur. Doğalgaz ise 10 kuruş! İran’la her alanda işbirliği için görüşüyor ve anlaşıyoruz. Üreticinin mazotundan alınan vergiyi indireceğiz. Çiftçinin traktörünün deposuna mazotu litresi 2 liradan dolduracağız. Böylece tarımda üretimi ateşleyeceğiz ve tarım ürünlerinin dışalımı için döviz kaybına son vereceğiz. İki milyonu aşan konut stoku var. Bugün beton olarak boş duran bu konut stokunu, ihtiyacı olan vatandaşları çağdaş konuta kavuşturmak için değerlendireceğiz.

 

 

DEĞERLENDİRME


Vatan Partisi, öncelikle AKP iktidarının bugünkü kara tablonun baş müsebbibi olduğunu tespit ediyor. Bu iktidardan kurtulmanın Türkiye için farz olduğunun altını çiziyor. Bu iktidarın emperyalist projelerle değil, ancak milli politikalarla yıkılabileceğini vurguluyor. HDP gibi gayrı millî kurumlara yaslanarak yapılan siyasetin AKP’yi güçlendirmekle sonuçlanacağını belirtiyor. Bu konuda muhalefeti dostça uyarıyor. Türkiye’nin hayati sorunlarının “TAMAM” diyerek çözülemeyeceğini, ortaya bir çözüm strateji konulması gerektiğini hatırlatıyor. Muhalefeti sorumlu davranmaya davet ediyor...


Çökmekte olan Türk ekonomisini ayağa kaldırmak için, ülke dışı çareleri de içeren somut çözüm önerileri ile halkın karşısına çıkıyor. Batı’nın deli gömleğini yırtarak, cari açığı kapatacak, ihracat-ithalat dengesini lehimize çevirecek, üretim fazlası yani zenginlik yaratacak hedefleri önümüze koyuyor... Sadaka yerine yaratılan zenginliğin hakça paylaşılacağı bir düzen öneriyor. Masal anlatmıyor; veriye dayanan bir kalkınma projesi ile karşımıza çıkıyor. Gündeme bağlı olarak Seçim Bildirgesi’ni incelemeye devam edeceğiz.