Soner Polat: HDPKK’yı Meclis’e soktular

"HDPKK, ABD’nin temsilcisidir"

Sözcü, Cumhuriyet, FOX, Halk TV ve benzerleri PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’yi Meclis’e sokmak için büyük bir kampanya yürüttü. Sözcü yazarlarının vekil sayısı ve dağılımını irdeleyen matematik çalışmaları gerçekten gözleri yaşarttı! İlk bakışta Matematik Oscar’ı için en büyük aday olarak görülüyordu! Okurlarına şu mesajı verdiler: “HDPKK Meclis’e girerse, Cumhur İttifak’ı kaybeder.” Diğer bir ifade ile HDPKK’nın ipi ile AKP/MHP’nin ipini çekecek, Tayyip’ten kurtulacaklardı. Denize düşerken yılana sarılmak gibi!

 

 

MATEMATİK VE SİYASET

 

Eğitimli ve varlıklı Türkler bu Oscar’lık çalışmadan ziyadesiyle etkilenmişti. Zaten sistemin çılgın kampanyası ile HDPKK’ya oy vermek neredeyse farz olmuştu. HDPKK’ya oy atmak için sandıklara koşup, görevlerini eksiksiz yerine getirdiler. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Muhtemelen toplama ve çıkarmada hata yapılmıştı. Maalesef, Oscar bekleyenlere kol saati verildi. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı. AKP/MHP Meclis çoğunluğunu ele geçirdi.

 

HDPKK, Türkiye genelinde barajı geçip yüzde 11, 57 oranında oy aldı. Kalpleri Türkiye ve Türk milleti için çarpan (!) 67 aslan yürekli cengâver (!) Meclis’e kapak attı. Film HDPKKseverler için mutlu sonla bitti mi? Bu biraz da durduğunuz yer ve vatanseverliği nasıl algıladığınıza bağlı! HDPKK’yı Türk milletinin kucağına bırakıverdiler... Dudak uçuklatan hazine yardımlarının yanı sıra bu 67 cengâveri (!) ölünceye dek yedi sülalesi ile birlikte bu fakir millet besleyecek... Türkiye’de bunun adına “ileri demokraside terörle mücadele” diyorlar. Paralar yazarçizer takımının ve bağlı oldukları basın kuruluşlarının cebinden çıkmıyor. Devlet kasası ne güne duruyor? Dünyanın her ülkesinde arkamızdan kıs kıs gülüyorlardır. Bilmiyorum, acaba dünyada terörü milletin cebinden finanse eden başka bir ülke var mı?

 

 

TİYATRO YOK, GERÇEKLER VAR!

 

İktidar ve muhalefet, onları destekleyen basın kuruluşları ve de geniş kitleler oyun oynadığını sanıyor... Ortada oyun falan yok! Atılan kurşunlar dâhil her şey gerçek! Kurulan pusular, gömülen mayınlar, patlayan bombalar, el yapımı patlayıcılar, hepsi gerçek! Şehit Mehmetçiklerimizi içimiz yanarak defnediyoruz. Onlara da mı saygı duymuyoruz? Ama emperyalist merkezlerin uyuttuğu ya da korkuttuğu çevreler bu garabeti demokrasi diye millete yutturuyor. Bu ayıba, bu utanca sadece bu toprakların onuru ve namusu olan Vatan cephesi karşı çıkıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçeler veriyor, toplumu uyarıyor. Doğal olarak sistem Vatan cephesini yok sayıyor; önüne sayısız engel koyuyor. Çünkü karşısındaki kolayca yönlendirdiği partilerle bu tiyatroyu sürdürüyor. Vatan cephesinin bu tiyatro sahnesini dağıtacağını biliyor.

 

 

DERS ALINIR MI?

 

Türk milletine ağır bedel ödetecek bu aymazlık bazılarına ders olur mu? Bölücü temalara göz kırparak seçim kazanıldığı nerede görülmüştür? Böyle bir seçim kazanılsa bile ülkeye bir faydası olur mu? Hangi nedenle olursa olsun eğitimli kitleleri bölücülüğe yönlendirmek, büyük bir vebal altına girmek değil midir? İdeolojik olarak çöküntüye sokulan kitleler büyük hedeflere koşabilir mi? Ortaçağ değerlerini demokrasi olarak pazarlayarak, geleceği de ipotek altına sokmuyor musunuz? Daha da önemlisi böyle davranarak, AKP’ye her defasında seçimi ikram etmiyor musunuz?

 

 

ÜLKEMİZE YAZIK ETMEYELİM...

 

Bu ülke hepimizin! Ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden bütün girişimler önünde sonunda kanlı bir iç savaş ile son bulur. Hepimiz altında kalırız. Güzel Türkiye’mize yazık olur. Güneydoğu’da Kürt sorunu yok, terör sorunu vardır. Terörü azdıran ABD ve İsrail’in başını çektiği Batı emperyalizmidir. Kimse kimseyi kandırmasın! HDPKK asla ve asla Kürt kökenli Türk vatandaşlarının temsilcisi değildir. HDPKK, ABD’nin temsilcisidir. Türkiye’nin bütün milli meselelerinde düşmanlarımızın yanındadır. Milli meselelerde partilerin ortak deklarasyonuna hiçbir zaman imza koymaz! Eğer oy almak için etnik hassasiyetleri kaşırsak, “eşit vatandaşlık, ana dilde eğitim” dersek, sadece emperyalist merkezlerin ekmeğine yağ süreriz.