Serhan Bolluk: ABD gemisinde işler kötü

Türkiye’nin önünde Üreticilerin Milli Hükümeti’nden başka bir çıkış yok.

PKK baş aşağı gidiyor. İçişleri ve Savunma Bakanlarımızın terör örgütünün durumu üzerine verdiği rakamlar önemli veriler elbette. Müttefiklerine karşı şantaja başvurmaları bir yana, başka kanıtlar da var.

 

Geçen haftanın tartışma programlarını izlediyseniz, İyi Parti yetkililerinin HDP’yle ittifak yapmadıklarını kanıtlayabilmek için nasıl çabaladıklarını görmüşsünüzdür.

 

Nafile çaba, herkesin gözü kulağı var. 31 Mart yerel seçimlerine birlikte girdiler. Aynı adayları desteklediler. CHP eksenli ittifakın bir kanadında HDP, diğer kanadında İyi Parti bulunuyordu.

 

 

AKŞENER’E GÖRE HDP


Nitekim Meral Akşener de 26 Haziran 2018'de Genel İdare Kurulu toplantısının ardından “HDP, Kürt siyasi hareketinin temsilcisidir” demişti. Parti’nin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi, Genel Başkan Başdanışmanı E. Tuğgeneral Ali Aydın da bu sözler nedeniyle istifa etmişti.

 

Aydın, istifa açıklamasında şöyle demişti: “Ellerinde şehit kanı bulunan HDP'yi 'Kürt siyasi hareketinin temsilcisi' olarak nitelendirmesi hem yüce Türk milletini hem de yüce Türk devletine gönülden bağlı Kürt kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. Ne yazık ki bu talihsiz açıklama da şahsım gibi terörle mücadeleye yıllarını vermiş birisi adına bardağı taşıran son damla olmuştur.”

 

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un istifası daha taze. Onun açıklamasını daha önceki bir yazımda uzunca yer vermiştim. Özetle İyi Parti’nin Fetö ve PKK’yla yaptığı ortaklığı eleştiriyordu.

 

 

YOLDAN GEÇERKEN KARŞILAŞTIK


“Biz ittifak yapmadık, yoldan geçerken karşılaştık” türü sözler bu nedenle kimseyi kandırmıyor.

 

Bütün bu çabalamaların bir nedeni var. PKK’nın ezilmesi, daha önemlisi, o ittifakı sağlayan Atlantik rüzgarlarının artık esmiyor olması.

 

Vatan Partisi’nin “HDP Kapatılsın” çağrısı her geçen gün daha güçlü yankı buluyor. Mehmetçik’in silahla yaptığını siyasetle yapıyoruz.

 

Şimdi İyi Parti, HDP’yi “terör örgütünün siyasi uzantısı” olarak nitelendiriyor. Ama sorun devam ediyor. Bu kez de kurulacak memleket masasına Abdullah Gülleri, Ali Babacanları, Ahmet Davutoğlu’nu davet ediyorlar.

 

 

ABDULLAH GÜLLERLE MASA


Genel Başkanımız, geçen Çarşamba akşamı CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın “Tarafsız Bölge” programında İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sonat’a şöyle seslendi: “Biz hiçbir şekilde Babacanlarla, Davutoğlu’yla HDP’yle bir araya gelmeyiz deyin, sizi en başta ben alkışlarım. Geçmişte şunu yapmışlardı, bunu yapmışlardı, bunların da hepsini unuturuz.”

 

Bu çağrı aynı zamanda bir öngörü. Karşı cephe tel tel dökülüyor. CHP’nin hali ortada. Türkiye’yi LGBT’lerle yönetme noktasına kadar geldi.

 

 

3 MİLYON YENİ İŞSİZ


Bizim gemide ise önemli gelişmeler var. Cumhurbaşkanı’nın son konuşması çok önemliydi. Türkiye’nin önündeki zorlukları anlattı ve “Cumhur ittifakını daha da güçlendirmeye kararlıyız” dedi.

 

Zaman dar. Daha şimdiden yeni işsiz sayısı 3 milyonu buldu. Virüs salgınının da katkısıyla ekonomide büyük zorluklar dönemindeyiz.

 

Türkiye’nin önünde Üreticilerin Milli Hükümeti’nden başka bir çıkış yok.