Ferit İlsever: Rubin’den sonra adamı da Aydınlık’a saldırdı

15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında sık sık Doğu Perinçek ile Aydınlıkçılar’a saldıran ABD’nin Gladyo Merkezi’nin sözcülerinden Michael Rubin’den sonra, bu merkezin adamlarından eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür de karalama kampanyasına katıldı.

 

Rubin Ekim 2016’dan sonra yazarı olduğu The American İnterprise İnstitute’de, önce Tayyip Erdoğan’a karşı “kanlı bir darbenin olacağını” yazmış, sonra da birkaç kez, “Doğu Perinçek’in Tayyip Erdoğan’ı öldüreceği” yalanını savurmuştu. Hatta darbeyi Perinçek’in yapacağını bile yazmıştı. Şimdi Eymür de önceki gün konuştuğu a-Haber kanalında Aydınlıkçılar’ı karalama kampanyasına katıldı. Eymür MİT içindeki bir CIA görevlisine operasyon düzenlemiş de, Aydınlık kendisini ve Hiram Abas’ı yerden yere vurmuş. Adreslerini, otomobil plakalarını, hepsini teşhir etmişiz.

 

 

70’LERDEN BERİ GÖREVLİ 

 

Türkiye’de hayatı boyunca, 1970’lerden beri, Gladyo Merkezi’nin ve CIA’nın Aydınlıkçılar’a ve sola karşı düzenlediği alçakça saldırıların başında bulunan bir adamdan söz ediyoruz. Daha 1972 yılında, kendisi itiraf ediyor, MİT tarafından görevlendirilmediği halde, CIA’nın talimatıyla Aydınlıkçılar’a operasyon düzenleyen adam. Arkasından Hiram Abas’la birlikte Mahir Çayan ve arkadaşlarının Kızıldere’de öldürüldüğü operasyonda görevli. Bir yıl sonra Şubat 1973’te Filistin Nahr El Bared Kampı’nda Bora Gözen’le birlikte sekiz arkadaşımızı şehit eden İsrail saldırısında, arkadaşlarımızın yerini Mossad’a bildiren muhbir. Bunu kendisi açık açık “atin.Org” adlı internet sitesinde yazabiliyor. 12 Eylül’ün MİT içindeki hazırlayıcılarından. 1987-88’de Özal’ın emriyle, “İki Necdet” operasyonuna yol açan MİT Raporu’nun yazarı. Özal emretmiş, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Üruğ’la, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Necdet Öztorun’un tasfiyelerine yol açan, yalanlarla dolu MİT Raporu’nu kaleme almış. Böylece 12 Eylül’ün Özal’la devamının yolunu açtığı gibi, TSK’nın milli duruşunu güçlendiren “2000’ler Planı”nın da önünü kesmiş. 1996-97’de Çiller Özel Örgütü’nün İstihbarat Bekçiliği görevine getirilmiş ve MİT Kontrterör Dairesi’nin başına oturtulmuş. İkinci MİT Raporu yalanı, Azerbaycan Darbesi, Yeşil suikastları ve Doğu Perinçek’e sahte belgelerle düzenlediği tertiplerden sonra Dairesi kapatılmış ve CIA’ya sığınmış. Burada da görevini yapmış, 2001 BOP Eşbaşkanlığı Darbesi’nde görev almış. Tuncay Güney’le hazırladıkları sahte belgelerle Ergenekon Operasyonu’nun alt yapısını oluşturmuş.

 

 

HAYATI YALAN

 

Hayatı yalanlarla dolu bir adam. Şimdi de CIA görevlisi, MİT’çi Sabahattin Savaşman’la ilgili bir yalanı ileri sürüyor. Savaşman’a CIA’cı olduğu için operasyon düzenlemişler de, Aydınlıkçılar bunları hedef almış. 1979’un Aydınlık’ları arşivde. Sabahattin Savaşman Aydınlık’a gelmiş, kendisinin ve M. Eymür, H. Abas gibi MİT’çilerin CIA ile bağlantısını ayrıntısıyla anlatmış. O dönemdeki Kontrgerilla Kampanyası’nda bu anlatılanları yazı dizisi yapmış ve günlerce yayımlamışız. Aslında Eymür ve Abas o sırada MİT’ten kovuluyorlardı. Bizim yazı dizimiz de bunların MİT’teki sonları olacaktı. Ancak Gladyo Merkezi MİT’teki yerlerini koruyabilmeleri ve “aklanabilmeleri” için, bunlara Savaşman’a operasyon talimatı verdi. Böylece CIA görevlerine devam ettiler.

 

Bugün Türkiye’nin geldiği yeri en iyi gösteren olgulardan biri de Eymür’ün son tutumu. Gladyo’nun yıllarca memurluğunu yapmış biri bile söze başlarken, Amerika’yı “hedef alıyor.” Meğer Amerika “içimize yerleşmiş”. “Bizi yönetiyorlar”mış. Eymür bununla da kalmamış, işi “itirafçılığa” kadar götürmüş: “Teşkilatımızı Amerikalılar eğitti.” Ne ilginç! Casusluk yaparken bile, efendini eleştirerek işe başlayacaksın.

 

Tabii, yine de görevini yapmaya devam ediyor: Aydınlıkçılara yalanlarla saldırıyor ve Reina saldırısını ABD’nin yaptırmamış olduğu kuşkusunu yaymaya çalışıyor.