Doğu Perinçek: 2016: Vatan Partisi Yılı

Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in yeni yılın ilk görevleri açıkladığı yazısı Aydınlık Gazetesi’nde yayınlandı. Sayın Genel Başkanın yazısını özetliyoruz:

 

Bütün okuyucularımıza, Hakkâri’den Edirne’ye kadar bütün milletimize, komşularımıza ve bütün insanlığa 2016 yılında aydınlıklar, güzellikler, verimli ve ürünlü çalışmalar diliyoruz.

 

SİSTEMİN KÖRDÜĞÜMLERİ

         AKP iktidarının önünde, bu yıl kördüğümler gözüküyor: En başta Yeni Anayasa girişimi, sonra borç batağındaki ekonomi, vatan bütünlüğü mücadelesindeki tutarsızlıklar, komşularımızla ve dünyayla ilişkilerdeki çıkmazlar ve Kıbrıs’tan yükselen tehdit.

 

         AKP, içerde milletle, dışarda komşularla ve Türkiye’nin dostluk birikimiyle sorunlu bir yıla girmiştir. En önemlisi bu sorunların üstesinden gelecek yetenekten yoksundur.

 

İKTİDAR VE MUHALEFETİYLE SİSTEM ÇIKMAZDA

         AKP’nin kördüğümleri, sistemin kördüğümleridir.  

Sistemin partilerine bakıyoruz, çaresizler.

 

2 Kasım 2015 günü, AKP’nin inişi başlamıştır. CHP ve MHP, ekonomide ve dış siyasette, Tayyip Erdoğan yönetimiyle aynı çıkmazdalar. HDP ise, Kürt yurttaşlarımız dahil bütün milleti karşısına almıştır.

 

Atlantik partileri, sistemin kaderini paylaşıyorlar.

 

ÇETİN GÖREVLERİN PARTİSİ

         Zorlu bir yıla girdik.

 

         Vatan Partisi, zorlukları yene yene Türkiye için önemli bir birikim yarattı. Silivri duvarlarını yıktı. Emperyalistlerin Ermeni Soykırımı dayatmasını bozguna uğrattı. Bölücü Teröre ve Fethullah Terör Örgütüne karşı sağlam durdu ve kesin başarıyı sağlayacak programı saptadı. Sistemin özelleştirme, işten atma, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma girişimine karşı emek mücadelesinde önemli bir birikim oluşturdu. Esnafla ve millî sermayeyle ortak çözümler üretti. Ülkemizin güvenliği ve Üretim Ekonomisi için, Batı Asya Birliği ve Avrasya Birliği yolunda etkili çalışmalar yürüttü. Görev başında olan bir Atatürk Gençliği yetiştirdi. Halka doğru bilgi taşıyan ve çözüm yollarına ışık tutan, etkili medya araçları geliştirdi. Halk hareketinde ve devlet yönetimi içinde tecrübe kazanmış, yedi ateşten geçmiş, namuslu bir kadro yarattı.

 

         2016 yılının çetin mücadele koşullarında milletimize önderlik görevini yerine getirecek biricik örgütlenme, Vatan Partisi’dir.

 

         Artık özellikle halk önderleri, sistem içinde çarelerin tükendiğini görmeye başlamıştır. Halk, Türkiye’nin kördüğümlerini Vatan Partisi önderliğinde çözebileceğini kendi tecrübeleriyle anlamaktadır. Vatan Partisi’ne yöneliş hızlanmıştır. Bu süreç, 2016 yılında çığ gibi büyüyecektir.

 

“YENİDEN UYANAN TÜRKİYE”NİN ÖNCÜSÜ

         CIA’ya bağlı Stratfor adlı strateji kuruluşu, “Yeniden uyanan Türkiye’yi” ABD’nin önündeki tehditlerin başında sayıyor.

“Yeniden Uyanan Türkiye”nin öncüsü, Vatan Partisi’dir.

Vatan Partisi Türkiyemizin Atatürk rotasına yönelmesine önderlik için gerekli birikimi her alanda yaratmıştır. 2016 yılının kördüğümlerini çözecek çetin mücadele koşulları, Vatan Partisi’ni göreve çağırıyor.

 

2016 yılı, Vatan Partisi yılı olacaktır.

 

Herkes iş başına!