Ateşe dayanıklı olmak

Önümüzde yeniden cetin mücadeleler var. Bir kez daha ateşte sınanacağımız yıllara giriyoruz. Ateşe dayanıklı olmak, önümüzdeki dönemin yaşam ve başarı sırrıdır.  Vatan Partisi’ni ateşe dayanıklı kılan, geçmiş tecrübe birikimi ile gençliğin dinamizmini birleştirebilmiş olmasıdır.  

 

Türkiyemiz, zorluklarla boğuşma açısından büyük tecrübelere sahip.

 

İKİ YÜZYILIN MİRASI

Son iki yüzyılın tarihi, çetin mücadelelerin tarihidir. Öyle bir tarihtir ki, mazlum milletlere umut ve cesaret vermiştir. Dünyada iki yüzyıldır emperyalizme karşı savaşan kaç ülke var?

 

Geçende Dr. Cüneyt Akalın arkadaşımızla söyleşiyoruz, bize Hindistan’ın Büyük Önderi Nehru’nun kızına yazdığı hapishane mektuplarını anlattı. Dünya Tarihi diye basılmış. Orada Türk Devriminin Mazlumlar Dünyasını nasıl etkilediğini görebiliyoruz. (İlgili bölümler, Türkiye ve Batı Asya Tarihi başlığıyla Kaynak Yayınları tarafından yayımlandı.) O miras, devrimci mücadelemizin belleğine kayıtlıdır.

 

TÜRKİYEMİZİN HAZİNESİ

Yaşayan kuşaklar açısından 1960 sonrasının tecrübeleri de, önümüzdeki mücadelenin başarısı açısından öğreticidir. 1960’lardaki özgürleşme ve toplumsal hareketler, 12 Mart 1971 dönemi, 12 Eylül 1980 süreci ve sonrası, Tayyip Erdoğanların BOP Eşbaşkanlığı’na karşı mücadele yılları, F Gladyosunun Ergenekon ve Balyoz tertiplerinden kurtuluş, hepsi derin dersler içeriyor. Halkın mücadelesindeki yükselişlere önderlik edenler, geri çekilme dönemlerinde baskılara ve zorbalıklara karşı canla başla mücadele edenler hâlâ içimizdedir. Bu tecrübe birikimi, Türkiyemizin hazinesidir.

 

TECRÜBE İLE GENÇLİĞİN BİLEŞİMİ

Zorlu mücadeleler, geçmişteki zorlu mücadelelerden kuvvet alır. O tecrübeler, hem bizi ayakta tutar, hem de önümüzü aydınlatır. Geçmiş tecrübe birikiminden kopulduğu için, 1970 sonrasındaki maceracılığın ağır kayıplarına uğradık.

 

Günümüzde Atatürk Gençliğini temsil eden Türkiye Gençlik Birliği, geçmiş mücadele tecrübesini özümsediği için büyük kuvvet topladı ve halkın sevgilisi oldu.

 

Önümüzde yeniden cetin mücadeleler var. Bir kez daha ateşte sınanacağımız yıllara giriyoruz. Ateşe dayanıklı olmak, önümüzdeki dönemin yaşam ve başarı sırrıdır.

 

Vatan Partisi’ni ateşe dayanıklı kılan, geçmiş tecrübe birikimi ile gençliğin dinamizmini birleştirebilmiş olmasıdır.    

Doğu Perinçek 29 Haziran 2015