Köşe Yazıları Yorumsuz - 8 Kasım 2020 Pazartesi

8 KASIM 2020, PAZAR,
KÖŞE YAZILARI

 

 

1-Ahmet Hakan-Hürriyet
“Zabıtaya ve polise çağrı çekin elinizi gazeteden”

BÜLENT Arınç tarafını seçmiş.“Biden’cıyım” diyor.
Bu durumda Bülent Arınç’a sormak lazım:Biden’ın “Tayyip Erdoğan’ın devrilmesi için muhalefete destek vermek lazım” demesiyle ilgili olarak zatı âlileri ne buyururlar acaba?Bülent Arınç, bu konuyu ikna edici bir biçimde izah ederse...AK Parti içinde “Biden’cı” olarak yalnız kalmaz en azından
https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/zabitaya-ve-polise-cagri-cekin-elinizi-gazeteden-41657108

2-Mahmut Övür-Sabah
“ABD seçim sonuçlarına sevinen pkk”

ABD başkanı Ortadoğu'da nasıl bir Kürt siyaseti izleyecek? İşte Miroğlu'nun cevabı: "Bence Ortadoğu'da PKK'yı tercih eden bir yol izleyecek. Bunun ilkişaretleri de hemen gelmeye başladı. Seçim sonuçlarına sevinen PKK,Barzani'nin önemli merkezlerinden Amediye'ye saldırdı. Bu bir işarettir.Asıl amaç Türkiye sınırına yakın Duhok'u kuşatmak. ABD, Türkiye ile ilişkisinden dolayı KDP'yi gözden çıkarmış, PKK'yı destekliyor. Şu anda KDP'ye karşı bir kuşatma hareketi var ve ABD bunu PKK yoluyla yapıyor."

CIA'in uyuyan hücreleri
Miroğlu, Biden yönetimindeki ABD'nin sadece Kürt bölgelerinde değil, Ortadoğu'dan Kafkaslar'a, Ukrayna'dan Afrika'ya bütün bölgelerde daha kalıcı olacağını belirtiyor ve şöyle diyor: "Önümüzdeki süreçte, CIA'in uyuyan hücreleri harekete geçecek ve birçok bölge bugünkünden daha çok karışacak. Bölgeden çekilmek isteyen ve daha esnek bir siyaset izleyen Trump'a göre Biden ve ekibi daha sert bir siyaset izleyecek. Türkiye'nin de buna hazırlıklı olması gerekiyor."
https://www.sabah.com.tr/yazarlar/ovur/2020/11/08/abd-secim-sonuclarina-sevinen-pkk

 

3-Ahmet Taşgetiren-Karar
“Dış güçlere gerek var mı”

Gerçekten Amerika’nın seçtiği başkan vs. bize bir şey yapamaz. Biz kendi kendimize yaparız.Brunson’u biz tutuklamıştık değil mi, Trump değil yani, sonra Trump oradan seslendi çatır çatır söktü götürdü adamı, Deniz Yücel’i biz tutuklamıştık, Merkel söktü götürdü adamı. Tutuklamada adalet varsa, sökülüp götürülmesine izin vermemeliydik, ama tutarlı bir gerekçe yoksa tutuklamamalıydık… Trump gelir, Merkel gelir ya da Biden gelir yapar yapacağını.Buradaki adalet bizim işimiz. Buradaki döviz fiyatları bizim işimiz. Evet Amerika’dan herkes etkileniyor ama neden en çok biz etkileniyoruz? Neden en çok bizim paramızın değeri düşüyor. Neden dış güçler en çok bizi vuruyor? Bizim yönetimimizde bir şeyler olmasın!Biz oyunlarını bozuyor, yeni düzen kuruyoruz da onun için!Adaletimizi onlar mı yönetiyor, Merkez Bankamız onların güdümünde mi? Keyfiliği de onlar mı dayatıyor? Yapmayın Allah aşkına!Euro 10 liranın üzerine çıkmış, Dolar 8.50’yi aşmış. Bunu Biden bile istese yapamazdı. Ve bunu Türkiye biliyor.
https://www.karar.com/yazarlar/ahmet-tasgetiren/dis-guclere-gerek-var-mi-1587629

 

4-Taha Akyol-Karar
“Merkez bankası ve milli irade”
Bilimsel tespittir: “Bütün kötülüklerin anası olan enflasyon”u önlemek için Merkez Bankalarının bağımsız olması lazımdır. İktisat biliminde, enflasyonu önlemek için gerektiğinde faizi yükseltip milli paranın ve tasarrufun değerini artırırsınız… Gerektiğinde durgunluğu aşmak için faizi aşağıya çekip genişleme yoluna gidersiniz.
https://www.karar.com/yazarlar/taha-akyol/merkez-bankasi-ve-milli-irade-1587630

 

5-Resul Tosun-Star
“Amerika dostumuz değildir”

O soruya ben ne cevap verebilirim diye düşündüm. ‘Amerika dostumuz değildir!’ demenin daha münasip olacağına karar verdim. Dostumuz olmayabilir ama düşmanımız da olmayabilir diye gelir insanın aklına. Hayır, ben Amerika’nın zaman zaman dostluk gösteren bir düşman olduğunudüşünüyorum.Bence açık düşmandan daha tehlikeli. Düşmanı bilirsin ona göre tedbir alırsın ama dost görünen düşman seni aldatabilir. Tıpkı Amerika gibi. Hem stratejik ortaklıktan hem müttefiklikten bahseder ama en stratejik meselelerinde senin hasımlarının yanında durur.Sözde Ermeni soykırımı, Kıbrıs, Suriye, Irak, Libya, Doğu Akdeniz, S-400, F-35, PKK, FETÖ ve daha nicelerinde Amerika hep karşımızda.
Böyle dost olur mu?Evet, Amerika dostumuz değildir, emperyalist bir devlettir, sadece ülkemize karşı değil bölgemize karşı takındığı tavırlar ve takip ettiği politikalarla düşmanlık eden bir ülkedir.Ama devletler düşmanlarıyla da anlaşmalar yaparlar, o anlaşmalar çerçevesinde ilişkiler de kurarlar, kurmaları da gerekebilir.İşte ben Amerika’yı öyle ilişki kurmak zorunda kaldığımız dost olmayan bir ülke olarak görüyorum.
https://www.star.com.tr/yazar/amerika-dostumuz-degildir-yazi-1585906/

 

6-Merdan Yanardağ-Birgün
“ABD seçimleri doğu ve beyaz adam ideolojisi”

Onlara göre Türkiye Müslüman ülkelerden, onları etkileyemeyecek ölçüde uzaklaşmıştı. Bu tespit de yanlıştı. Çünkü laik Türkiye’de zaten ılımlı bir İslam anlayışı egemendi Bu özelliğiyle bütün Müslüman ülkeler için bir kutup yıldızı gibiydi. Örnekti. Suriye, Cezayir, Tunus, Mısır, Irak gibi ülkeler geçmişte Türkiye’nin Cumhuriyet devrimini izlemişlerdi. Türkiye, Batı’nın güvenliği ve esenliği için geliştirilen, bizim İslamcıların ise sunduğu iktidar fırsatları nedeniyle üzerine atladığı fantastik bir “ılımlı İslam” teorisi için harcanmıştı. Sanırım Joe Biden, Müslüman dünyaya yönelik, “ılımlı İslam” siyasetinden vazgeçen güçleri temsil ediyor.
https://www.birgun.net/haber/abd-secimleri-dogu-ve-beyaz-adam-ideolojisi-322127